2011. december 31., szombat

B.Ú.É.K.

  Minden kedves látogatónak,Szerencsében,Boldogságban gazdag Új Évet kívánok!!Kívánom nektek,hogy a jövő évben teljesüljön minden álmotok,vágyatok amit csak szeretnétek!!   :-)                                                                               

2011. december 30., péntek

Gyógyító Angyalok üzenete:Összpontosítás

                                                                                 
Csak arra gondolj, amit el akarsz érni, arra sose, amit elkerülnél. Óvatosan irányítsd gondolataidat, mert ezek teremtik meg a tapasztalataidat.
"Néha úgy tűnhet, hogy a gondolataink választanak minket - ám ez téves elképzelés. Mindig mi választjuk ki a gondolatainkat - minden pillanatban. A gondolataink sohasem semlegesek, mindig van valamilyen hatásuk. Egy röpke pillanattal a gondolatod előtt már úgy döntöttél, hogy ezt fogod gondolni. Ha gyakorolsz, megtanulhatod a gondolatok kiválasztását, és ezzel tulajdonképpen a kezedbe veszed életed irányítását.Lehet, hogy a koncentrációs képességedet gyatrának tartod, szellemed mégis Isten csalhatatlan szellemében részesül. Ha gyakorlod a következő önmegerősítést, igen nagy eredményeket érhetsz el: "Képes vagyok szellememet arra irányítani, amire akarom. Gondolataim szeretettel teljesek, az angyalaim szellemem kapujában állva engedik felém áramlani a szeretet gondolatait."

Pozitív megerősítések

                                                                             
Életünk minden perce megszentelt perc, egy a soha nem ismétlődő , a létáradatában folyamatosan felénk áramló lehetőségek közül. Bármely perc lehet a megvilágosodásunk perce! A megeresítéseket mindig jelen időben, feltétel nélkül, pozitívan fogalmazzuk meg.Pozitív gondolkodás az, amikor a céljainkra figyelünk, arra koncentrálunk, amit valóban el akarunk érni.

 • Mindennap, minden szempontból jobban és jobban és jobban vagyok.
 • Minden könnyedén, erőfeszítés nélkül jön el hozzám.
 • Fénnyel és szeretettel teli, sugárzó lény vagyok.
 • Természetemnél fogva tisztán látó vagyok.
 • Életem tökéletessé válik.
 • Megvan mindenem, hogy élvezhessem, ami itt és most történik velem.
 • Ura vagyok életemnek.
 • Már bennem van minden, amire szükségem van.
 • Szívemben tökéletes bölcsesség honol.
 • Egész és teljes vagyok önmagamban is.
 • Szeretem és becsülöm magam olyannak, amilyen vagyok.
 • Minél jobban szeretem magam, annál több szeretetet tudok adni másoknak.
 • Szerető, kielégítő és boldog kapcsolatokat vonzok életembe.
 • Szeretem a munkámat, és bőséges erkölcsi és anyagi elismerés a jutalmam.
 • A teremtett energia nyitott csatornája vagyok.
 • Önkifejezésem igazán lendületes.
 • Mindig pontosan és világosan fejezem ki magam.
 • Most van elég időm, energiám, bölcsességem és pénzem, hogy minden vágyamat teljesítsem.
 • Mindig a megfelelő helyen vagyok, a megfelelő időben, és sikerrel végzem az épp megfelelő tevékenységet.
 • Jó érzés hogy megkapok mindent, amit szeretnék.
 • Az Univerzum végtelen gazdagságából korlátlan mennyiségben részesedem.
 • A bőség természetes állapotom. Most elfogadom.
 • A végtelen bőség most szabadon áramlik életembe.

2011. december 29., csütörtök

Angyali üzenet.

 
                                                                             
"A gondolatok az élet építőkövei: minden egy gondolattal kezdődik.Kreatív gondolataid segítségével eljutsz a képzelethez.Kezdetben minden kastély csak egy ködös kép.Ezt később az építészek és közművesek valósítják meg.Az angyalok arra ösztönöznek,hogy használd a teremtő képzelet erejét,hogy tágítsd a látóköröd,és elképzeld az életet,amit élni szeretnél.Ha kitartasz az elképzelésed mellett az angyalok látják szándékod tisztaságát,és ajtókat nyitnak meg előtted,hogy segítsenek.Az angyalok bölcsessége arra tanít,hogy képzeld el,amit szeretnél.Légy meggyőződve szándékaid tisztaságáról.Majd képzeld el álmaidat,és indítsd el a teremtés folyamatát."
Megerősítés: elképzelem a legfőbb jó érdekében támadt gondolataim megvalósulását.

2011. december 28., szerda

A Teremtés Imája

                                                                               
 • Én (…. neved…) hiszem és tudom, hogy a felsőbb énem megtisztítja előttem az utat, még akkor is, amikor úgy tűnik nincs is út.
 • Én (…)hiszem és tudom, hogy a felsőbb énem felügyel és vezeti minden tervemet- beleértve az egészséget, boldogságot, jóllétet is.
 • Én(…) kijelentem, hogy szent létező élőlény vagyok és megértem egy csodálatos társra, az egészségre, a bőségre és az önmagamra találásra. A most-ban élek –és minden megoldást itt találok, ami a kapcsolataimra is vonatkozik.
 • Tudom, hogy a születésem előtti próbákat előre elterveztem és megterveztem a megoldást is hozzájuk –mert a kreativitás és a teremtés az isteni életem része. Tudom, hogy mindenre meg van a megoldás, ami életemben eddig problémát okozott!
 • Én (….) kitörlöm eddigi életem szerződéseit, fogadalmait, amik nem vittek előre és elengedek minden félelemmel teli elmúlt pillanatot, főként azokat, amelyek betegséggel, magánnyal, szegénységgel, összefüggő gondolatok vagy tettek!
 • Én (….) felszabadítom magam minden teher, bűnvád és szerződés alól, amit félelemből, féltékenységből vagy a megalázkodás elkerülésére kötöttem.
 • Én (….) megbocsátok és elengedek, minden tudatos és tudatalatti fogadalmat, ami gátolja önmagam megélését és a boldogságomat.
 • Én (….) kijelentem, hogy a megfelelő helyen és időben vagyok a megbocsátáshoz, a feloldozáshoz, az egészséghez, a gazdagsághoz és a társam megtalálásához.
 • Ezért én (…. ) kijelentem, hogy a szívemre hallgatok, és azt teszem, ami melegséggel, jó érzéssel tölt el – olyan munkát, kapcsolatokat, életkörülményeket teremtek és olyan lépéseket teszek, amit a szívem diktál.
 • Döntésem, amely a megbocsátásról és elengedésről szól, kiterjed minden negatív hatásra, emberre, körülményre, amely akadályokat gördít elém utamon és elbizonytalanít. Tudom, hogy ha a szívemre hallgatok semmilyen rossz energia nem hat rám.
 • Ezért felveszem a kapcsolatot a testemmel, a gondolataimmal és sejtszinten azonosnak vallom, magam velük-ezért együttesen hatástalanítjuk a testi betegségek folyamatait és visszaállítjuk az egészséget, a testben és a lélekben.
 • Én (….) hatással vagyok a DNS-emre és minden egyes sejtre, szervre, a mentális érzelmi és szellemi megfiatalodásra
 • Szeretem a Földet és a saját létezésemet- megértem a z egység célját, hogy az békét, egészséget és szeretetet hoz minden élőlényre.
 • Én (….) tudom, hogy csak a jó dolgok áramlanak hozzám- része vagyok a mindenségnek és annak részeként tökéletes vagyok – semmilyen emberi szó nem változtathat ezen, mert Vagyok, Aki Vagyok! Egy vagyok a Mindenséggel!
 • Én (…) ezen túl minden változást félelem nélkül fogadok! Gyakorolom a megbocsátást és az önszeretetet – a mások elfogadását és a szeretet áramoltatását.
 • Én (….) képes vagyok megteremteni a szívem által, a legmagasabb energiát –ami lehetővé teszi számomra, hogy minden tudás a fejlődésem érdekében megtaláljon és ezt a tudást megoszthassam mindenkivel. Ez vezet majd tovább, hogy az anyagi eszközöket és forrásokat is megtaláljam, amivel beteljesíthetem életcélom, hogy bőségben éljek és mindezt megoszthassam másokkal is.
 • Én (….) hiszek a teremtő erőmben, Isteni mivoltomban, hogy a saját életem az Isteni Terv szerint készült és minden rendelkezésemre áll, hogy befelé figyeléssel megleljem önmagam, céljaim, társam, gazdagságom, boldogságom, egészségem – vagyis a saját félelemmentes életutamat. ÁMEN

Természetfeletti segítség áll rendelkezésedre

                                                                               
Ha naponta szólod Isten Igéjét, az angyalok a Szent Szellemmel együtt szorgalmasan munkálják a boldogulásodat. Ügyelnek rá, hogy mindig éppen jó helyen legyél.Soha ne feledd: Isten élvezi, ha jó dolga van a "szolgáinak", mert  Krisztus, bőséges kegyelmet hozott a számunkra.Isten Igéjének hallgatása - amikor hallgatod, hogy Ő mit jelent ki felőled - hitet ébreszt a szívedben.Isten az Univerzumot a Szavainak ereje által teremtette. Az embert Isten a maga képére alkotta: mi is a szavainkkal szabadítjuk fel a hitünket. Isten Igéje - ha az emberi szellemben már megfogant, a nyelv szavakká formálta, és a száj kimondta - teremtő erő, amely a te érdekedben hat.    (Charles Capps)

Angyali üzenetek

                                                                         
Mindent megvalósíthatsz, amit szeretnél. Ehhez az szükséges, hogy meghalld a mennyei üzeneteket és közben ne felejts el cselekedni sem. Ha eszedbe jut egy jó gondolat, és az lelkesedéssel tölt el, és ha mellette párhuzamosan mély bizonyossággal telt nyugalom jelenik meg benned, akkor haladéktalanul fogj hozzá a megvalósításához. Nem is gondolsz arra, hogy a te cselekvésed milyen nagy mértékben segíti a mi szervező és irányító munkánkat. Ha nem cselekszel, akkor megállítod a teremtésed folyamatát és ez az energia körülötted kering. Mi pedig hiába szeretnénk a megfelelő lehetőségeket hozzád irányítani, a keringő energia miatt nem találunk benned csatlakozási pontot. Ezért arra kérünk, ha van már a tudatodban és a szívedben megvalósításra váró gondolat és vágy, akkor tedd meg az első lépést a megvalósítás felé.

2011. december 27., kedd

Elfogadás.

Felelősséget vállalok a saját teremtéseimért és minden dologért, ami csak van az életemben.
Istenem segíts ma elengednem az ellenállásomat. Segíts, hogy tudjam, kevésbé fog fájni a fájdalom, amely bizonyos körülményekből fakad, ha elfogadom. Gyakorlom a hála és az elfogadás alapelvét, és minden körülmények között alkalmazom.
Elfogadom azt a bőséget, melyet mindig is kerestem, hogy a teljesen betölti az életem.
Elfogadom azt a szeretetet, melyért imádkoztam.
Elfogadom azt az örömet, amit már jó előre elterveztem magamnak az életemre.
Teljes szívemmel, elfogadom Létezésem tökéletességét.

Napi útmutató.

                                                                                                   
Amikor úgy érzed, hogy mindent elveszítesz, hogy minden irányítás kicsúszik a kezeid közül, akkor megtörténik a csoda. Rádöbbensz arra, hogy minden amit keresel és minden amire vágsz, az benned létezik. Beléd hasíthat a fájdalom, hogy nem elég mindezt tudnod, és végtelenül elszomoríthat, hogy nem férsz még hozzá. Az első ajándékot megkaptad, hiszen felismerted az igazságot. Fordulj a legteljesebb szeretettel magad felé és tápláld azt a vágyadat, hogy Te magad válhass a szeretetté. Ha így teszel a legmagasabb célodat szolgálod. Őrizd a tudatodban a tiszta szándékodat és minden áldott pillanatban figyelj a szívedre.Lassan érezni fogod, amint átmelegít a belőle kiáramló szeretet. Általa megkapsz mindent, ami a Létezésedhez szükséges. Elveszítesz mindent, hogy megkaphasd azt, amire igazán szükséged van! ÖNMAGADAT.

2011. december 23., péntek

Karácsonyi üzenet

                                                        

A csoda Benned van, csak figyelj a hangra, 
megszólít téged, ne gondolj búra, bajra.
Ne törd darabokra szép kis életedet 
figyeld a hangot, szépíti kicsi lelked. 
Lelkedet melyből árad a sok szeretet, 
nyújtsd át gyorsan szaporán az embereknek, 
visszakapod milliószor mit Te adtál,
boldog így lehetsz, mert jó ember maradtál! 
Jó ember maradtál így éled életed, 
éltető napsugár hozza a fényt neked! 
Szeresd az EMBERT lelkedből úgy igazán 
nem egy pillanatig, hanem nap nap után! 
Kívánom Neked legyen szép az ünneped, 
szeretteid körében éld az életed, 
vár még Rád boldogság, millió szeretet, 
Kellemes, szép karácsonyt kívánok neked!

                        Nagyon Békés,Boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!!

Angyali üzenet.

 Az életedben minden tiszta gondolat, érzés és tett többé tesz téged. Minden amiből tanulsz, amit megértesz és szeretettel elfogadsz, jobbá teszi világodat. Ezek olyan lelki kincsek, melyek az örökkévalónak szólnak és értékük nem földi hatalomban, vagyonban mérhető. A Szeretet az, mi képes mindent értékké tenni és számodra megőrizni Szívedben!                                                                       

Minden úgy jó,ahogy van!

                                                                           
Létezik egy varázsszer, amelyhez már ma hozzájuthatsz. Ez nem más, mint az elfogadás. Az élet sok minden elfogadását kéri tőled. Fogadd el magadat olyannak, amilyen vagy; az érzéseidet, szükségleteidet, vágyaidat, választásaidat, jelenlegi helyzetedet. Fogadj el másokat olyannak amilyenek. A velük kialakított kapcsolatodat. A problémáidat. Az áldásokat. Anyagi helyzetedet. Azt a helyet, ahol most élsz. A munkádat és a feladataidat. Sok esetben elégedetlenséget és nemtetszést érzel mindezekkel kapcsolatban. Ellenállást érzel, ami azonban nem visz előre, sőt még a meglévő dolgokat fel is erősítheti. Azonban az ellenállásodat is el kell tudnod fogadni. Az elfogadás azért csodaszer, mert általa tudsz később változtatni. Az elfogadás egy gyönyörű kék minőség, mely megnyugtat, befogadóvá és elfogadóvá tesz, egy olyan pozitív energia mely fényével ragyogja be azt, amid van és aki vagy. Az elfogadás erősíti a pozitív dolgokat, s tudatja Istennel, hogy alárendelted magad az isteni tervednek.

2011. december 22., csütörtök

A fény felé.


                                                                              
                                                                      A fény útja. 
Elhagytam az OTTHONT, hogy új Hazám legyen,Gyermekként születtem a Földre-gondolván lehetőségem itt is végtelen.Próbáltam így is, próbáltam úgy is…sosem volt jó senkinek.S a próbálkozások sikertelensége Lelkembe száz sebet égetett.Megtettem mindent, mi tőlem telhetett.Kétségbe estem s elfelejtettem igaz küldetésemet.SZERETNI születtem-e sötét világba, FÉNYT gyújtani a sötétségbe.Hogy senki ne legyen árva.Azért jöttem, hogy felismerjelek, hogy EGYÜTT lépjünk tovább, hogy te és én, mi ketten-EGYÜTT megéljünk sok-sok csodát.Hálás vagyok érte, hogy megismertelek, hisz benned, veled, megélhetem IGAZ LÉNYEMET.Vegyük körbe szeretetünkkel az egész világot, és a sötétségben gyújtsunk együtt lángot.Lángba borul a világ, a FÉNY szétárad.Új hazát építhetünk, ahol senki nem lázad!Boldog lehet az ember, szeretetben élhet, megélhet, megtapasztalhat száz és száz lehetőséget.Így fejlődünk együtt, kéz a kézben járunk, s tudjuk mind egy helyről jöttünk, egy felé tartunk.Fogd hát meg a kezem és induljunk el végre, hogy mielőbb FÉNYT gyújtsunk, mindannyiunk örömére.Legyen mostantól a FÖLD az igazi Otthonunk, s amikor kell, jó szívvel búcsúzzunk.Ne legyen addig fájdalom és bánat, hogy ezért a tapasztalásért el kellett hagyjuk igaz hazánkat.   (Váradi Andrea)Napi útmutató.

                                                                             
Fontos, hogy legyen valamilyen célod és hogy haladj szüntelenül e cél felé. Sokszor lehet az, hogy az út kanyargós, s nem látod, hogy mi vár rád a kanyaron túl. Időnként megtapasztalsz olyan spirituális élményeket, melyek átsegítenek a nehéz átláthatatlan helyzeteken, s lehetővé teszik, hogy továbbhaladhass. De ez nem mindig adatik meg, de te rendíthetetlenül haladj a CÉLOD felé. Érezd meg azt, hogy mikor kell türelmesen várnod és mikor kell mozgásban lenned. A lényeg az, hogy folyamatosan fejlődj és nyílj meg, hogy mielőbb odaérhess. Tarts ki hát, és soha ne add fel! A célodba vetett hited átsegít mindenen!

2011. december 21., szerda

Elméd törvénye,a Hit törvénye.

                                                                                 
Annyit jelent,hogy higgy elméd működésének módjában,higgy magában a hitben.Elméd hite nem más mint maga a gondolat!!-maga a gondolat,és semmi más! Minden tapasztalatod,az események,a tettek,a körülmények,tudatalattid reakciói a gondolataidra!Eredményt csak a saját elmédbe vetett Hit garantálhat.Higgy az élet örök igazságában,mert ezek sosem változnak!Ez az út vezet előre,felfelé, Isten felé.Imádságod a hatás-ellenhatás,az akció-reakció egyetemes törvényének  megfelelően hallgattatik meg!A gondolat az akció kezdete.Tudatalattid válasza lesz a reakció,és ez a reakció a gondolatod természetének felel majd meg!Foglald el elmédet a harmónia,a gazdagság,a béke,a jóakarat képzetével,és csodák történnek majd az életedbe!!   /Tudatalattid csodálatos hatalma/

Napi útmutató.

                                                                                 
Mikor belélegzed a levegőt, az Univerzum energiáját veszed magadhoz. Ebben az erőben benne van mindaz, mi létezik.Te döntöd el, mit engedsz megnyilvánulni magadban belőle.Ez lehet támogató, tiszta erő, vagy gondolataiddal, érzelmeiddel megtöltött energia.Így jut el tested minden sejtjéhez és átrezgi azokat az információval.Minden lélegzésed képes arra, hogy töltsön Fénnyel, ha tudatosan fogadod be.

2011. december 19., hétfő

Napi útmutató:MINDIG szabad újra választanod.

                                                                                 
Volt egy mély hitréteg a tömegtudatban, amely szerint: „Most jól kell döntened, mert lehet, hogy ez egy soha vissza nem térő alkalom, így akár örökké együtt kell, hogy éljél a döntésed következményeivel.” De az igazság az, mindegy milyen döntést hozol, mindig van lehetőséged egy újabb döntésre.
Lehet, hogy ma egy dolgot választanál, és holnap a szíved egy új irányba húz téged. Ez nem számít! Ki mondta, hogy mindig ugyanazt az utat kell járnod? Ki mondta, hogy nem gondolhatod meg magadat? Ki mondta, hogy együtt kell élj a döntéseddel, akkor is, ha az többé már nem szolgál téged? Figyelj meg egy pillangót, sosem egyenes irányban halad. Kövesd a szívedet EBBEN a pillanatban, tedd ugyanezt holnap, és tudd, hogy mindig a te tökéletes utadon haladsz.

Pozitív gondolkodás

                                                                             
Általában a „pozitív gondolkodás” kifejezést az életigenlő, bizalomteljes magatartásra használjuk.. A szó a latin „positivus” kifejezésből ered, melynek jelentése megtett, adott, vagyis tulajdonképpen a létezőt írja le, azt „ami van”. A pozitív gondolkodás tehát nem más, mint a lét, az itt lét, a létezés igenlése, az összes körülményekkel, és korlátokkal együtt.A pozitív gondolkodás tehát azt jelenti, elfogadjuk önmagunkat, és tökéletesen egyek vagyunk azzal, „ami van”, hogy barátságosan viszonyulunk az életkörülményeinkhez, és nem vagyunk saját magunk ellenségei.
A pozitív gondolkodás ereje életünk minden pillanatában megmutatkozhat, hiszen állandóan választhatunk aközött, hogy egy dolgot elítélünk-e, vagy megpróbáljuk a legjobbat kihozni abból, amit az adott helyzet kínál. A pozitív gondolkodás feladata nem az, hogy mindent szép színben tüntessen fel, és hogy amit szörnyűnek találunk, csodálatosnak magyarázzuk, hanem, hogy a valóság talaján állva képessé tegyen bennünket arra, hogy elfogadjunk mindent, ami van, úgy, ahogy van, elfogadjuk a szörnyűséget, ennek létezését is.
Nagy tanítónk a fájdalom. Lelki fájdalmainkat sokszor tudomásul sem vesszük drogokkal stimulálószerekkel, különböző mániákkal fedjük el. De, ha újra teret adunk a szellemünknek, hangja felerősödik, és újra azt kezdjük érezni, amit érzünk, és belül valami egyre automatikusabban kezdi jelezni mi a jó nekünk és mi nem. Egyre irányultabbá válunk, lelkünk közepe felé vesszük az irányt, és végül elérkezhetünk az élet feltételek nélküli szeretetéhez.A pozitivitás tehát nem a negatív, az összes bennünket nyomasztó dolog tagadása, hanem a tudatos kihasználása mindannak, ami fájdalmat okoz. Hogy felismerjük, minden által fejlődhetünk. Az élet elfogadásával fedezhetjük fel az élet pozitivitását.
Tulajdonképpen a pozitív gondolkodás a természetes állapotunk. Ha a középpontunkból, a bennünk lévő központiságból kiindulva gondolkodunk, gondolkodásunk mindig pozitív, életigenlő. A folyamat automatikus, hiszen énünk egy mindazzal, ami van. De mivel elveszítettük kapcsolatunkat az igazi, tökéletes énünkkel, és önmagunkat a korlátainkkal azonosítottuk, a pozitív gondolkodás a negatív ellentéteként jelenik meg. Oda kell hát fordulnunk, tudatosan a pozitív gondolkodás felé, hogy felismerjük, mindennek, ami van, joga van létezni. Amikor elfogadom „ami van”, visszanyerem a hatalmat, mellyel megváltoztathatom a dolgokat. Ezáltal magam lépek be a létbe, összhangba kerülök mindazzal, ami van, abba a helyzetbe kerülök, hogy megtapasztalhatom az isteni segítséget. A szó igazi értelmében vett pozitív gondolkodás, életszemlélet megnyitja a kapukat az optimizmus, az önmagam hatékonyságának felismerése, az értelem megtalálása felé vezető utakhoz, és a lelki és fizikai erőforrásokhoz, és hogy egyre inkább felelősséget vállaljunk a saját gondolatainkért és cselekedeteinkért.
A POZITÍV LÉT HÉT DIMENZIÓJA
A pozitivitást, mint életigenlést létállapotként értelmezhetjük. Ha megértjük, mekkora hatalma van a pozitív gondolatoknak, egész életünk a pozitív LÉT irányába fordul.
1. Pozitív gondolkodás
Legyünk tudatában: Minden úgy jó, ahogy van. Ez a mondat a pozitív gondolkodás igazi fokmérője. Ellenben minden „ha” és minden „de” a pozitív gondolkozás beszennyezése. Nem arról van szó, hogy mindent „szépnek gondoljunk”, hogy a problémákat a szőnyeg alá seperjük, hanem arról, hogy a látszat mögött felismerjük a valóságot. A látszat lehet nemszeretem, csúnya, agresszív és gonosz. A pozitív gondolkodás azonban nem foglalkozik vele. Mélyebbre hatol, és a mégoly torz mögött is felismeri a „jót”- hiszen minden csak az én szolgálatomra és segítségemre van. Pozitívan gondolkodni annyit jelent mint figyelmesen és állhatatosan járni végig az élet útját.Higgadtan, bizalommal és humorral telve tenni azt amit kell. Hálával ismerni föl a látszat mögött a valóságot, és biztonsággal élni a lét nyújtotta bőségben. Mihelyt mindenben felismertem a „jót” (hasznosat, értelmeset, kihívást jelentőt, ösztönzőt, röviden: pozitívat), megismertem a látszat mögötti lényegét.
A pozitív gondolkodás tehát valójában a látszatot áttörő, mélyreható gondolkodás. Felold bennünket a kényszer alól, hogy mindent meg kelljen ítélnünk, hogy negatív módon el kelljen ítélnünk.

2. Pozitív érzés
A pozitív gondolkodás és mentálhigiéné pozitív érzéshez vezet: Ahhoz, hogy képesek legyünk nyitottan és kiegyensúlyozottan elfogadni az embereket olyannak, amilyenek. Valamennyien az Egy teremtményei vagyunk. Senki sem jobb vagy rosszabb a másiknál.Mindenkinek más feladata van, más helyen áll. A pozitivitás azonban a saját érzelmeinkre is vonatkozik: Bizalommal és biztosan tartsunk ki, érezzük magunkat érdemesnek arra, hogy gazdagságban éljünk. Pozitívan érezni annyit jelent, mint az életet csak megfigyelni, de nem értékelni, és szeretetteljesen hagyni, hogy a helyes dolgok történjenek meg. A pozitív érzéshez a pozitív képek is hozzátartoznak, hiszen ezek megformált érzelmek. Létünket 95 százalékban a belső képek és érzelmek határozzák meg. Ezért oly rendkívülien fontos, hogy az imagináció erejével pozitívvá alakítsuk érzelmi és belső képi világunkat. Mindig ügyeljen arra, mely érzelmek, mely képekhez kapcsolódnak, és mely belső képek kötődnek a különféle érzelmekhez.

3. Pozitív akarat
Az akarat hatalmas teremtő eszköz, egyetlen pontra koncentrált energia. A pozitív akarat arra ügyel, hogy visszafogja az egocentrikus önakaratot, amely csakis önmagát akarja előtérbe tolni. A pozitív akarat, mint teremtő eszköz, teremtéshez méltóan cselekszik, és nagymértékben erkölcsös: Nem az a fő, hogy az ember a saját akaratát keresztülvigye, hanem, hogy azt akarja, ami másoknak is jó. A pozitív akarat helyesen értelmezve azt jelenti: „Ne az történjék, amit én akarok, hanem amit te.” Ez azonban nem a passzivitásra való felhívás. Értelme: Az én akaratom a TE akaratod. Akaratommal a te AKARATODAT teszem teremtővé.
4. Pozitív beszéd
Sok ember állandóan beszél, de semmit sem mond. Folyton csak másokról pletykál, vagy csak „lelki szemétládának” használja a hallgatóságát. A pozitív beszéd azt jelenti, hogy megtanulom magamat érthető módon kifejezni, és megálljt parancsolok a szavak inflálódásának. Kéretlenül nem adok tanácsot, és hallgatni is megtanulok. Egyenes vagyok szóban és tettben, szóbeli ajándékokat adok. Bátorítok, vigasztalok, a szavakat csak segítségre, köszönetre és áldásra használom.
A pozitív beszédhez a pozitív odafigyelés is hozzátartozik, a másik szavainak meghallgatása és elfogadása. Sokan éppen csak becsukják a szájukat, no meg a fülüket, hogy némi szünetet tartsanak a fecsegésben, és előkészítsék a következő szóáradatot. Ilyen „bezárt” módon pedig képtelenség felfogni, mit is mond a másik. Persze, van nekünk „belső beszédünk” is, egy állandó „karattyolás”. Nagyon fontos, hogy ezt a „kéretlen tanácsadót” pozitívra hangoljuk, és amilyen gyakran csak lehet, elhallgattassuk. Hiszen ott is van élet, ahol már nincs beszéd. A hallgatás és a csend a lélek zenéje.
 
5. Pozitív cselekvés
A pozitív cselekvés tettekre vált minden kimondott szót. Az első próbaköve annak, vajon igazán pozitív módon éljük-e az életet. A pozitív cselekvéshez a következők tartoznak: Meggondoltan, finom érzékkel és türelemmel cselekedni. Kedvesnek, konstruktívnak és segítőkésznek lenni. Megtartani az ígéreteinket. Megbízhatónak, tapintatosnak és kitartónak maradni, függetlennek mások elvárásaitól. Bármit teszek, felelősségteljesen és öntudatosan tegyem.Megtanulni adni és kapni, és a „belsőmből vezérelve” a megfelelő pillanatban a helyeset tenni. Szintén tudatosan és mértékletesen a megfelelő táplálékot fogyasztani. Derűsen és szabadon a mások szabadságát is tiszteletben tartatni. A pozitív cselekvés – mozgás: Magamat, másokat és mást is mozgásba lendítek vele.
6. Pozitív tudat
Egy biztos, a pozitív tudat forrása nem a napi híradó a tévében. Ez a forrás semmiképp sem rajtunk kívül keresendő. A bensőnkben van. Ahhoz, hogy ne csak pozitívan gondolkodjunk, hanem (összességét tekintve) pozitív tudatunk is legyen, rendszeresen hallgatásba kell merülnünk, időt kell szakítanunk a meditációra és az imára.
Így jutunk oda, hogy harmonikus, önfeledt és védett módon ismerjük fel az igazat és a valót. Minden arra irányul, hogy a tudatot tágítsa, hogy a legmagasabb rendű tudatot elérje.
A pozitív tudat végső soron önmagamnak, mint TUDATNAK a felismerését jelenti. Aki megtette ezt a felismerést, soha többé nem fagy le arcáról a belső mosoly.

7. Pozitív élet
Pozitívan élni annyi, mint valóban élni. Nem csak tengetni, hanem vezetni és alakítani az életemet. A saját életem, életkörülményeim teremtőjének lenni. Ehhez pedig mindenekelőtt az tartozik, hogy figyelembe veszem a szellemi törvényeket, gondtalanul és nyugodtan járom az élet útját abban a felismerésben, hogy minden „egyre megy”. Harmonikus kapcsolatokat ápolok, és a kis dolgoknak is örülök. Szeretek élni, de mindenkor készen állok arra, hogy eltávozzam. De amíg élek, okosan, példásan és egészségesen élek. Egész létemet a legmagasabb rendű felé irányítom, Istent mindenben és mindenkiben felismerem és tisztelem. Hálásan és tudatosan töltök be minden pillanatot. Szellemi jelenlétben, értelmesen élek.    /Kurt Tepperwein/

2011. december 18., vasárnap

Advent

                                                                                     
Angyalszárnyon küldeményem érkezett.Rá volt írva a csomagomra : Szeretet.Felnyitottam melengetem szívemben.Csoda történt, megváltoztatott engem.Reményeink hírnökei az Angyalok.Leszállnak, s szívünk máris mosolyog!Halkan susogják meg nekünk:Karácsonykor megváltozhat életünk.Általunk lesz fényesebb a Karácsony. Szeretteim arcában ma azt látom,szemük tiszta örömtől ragyog,mikor mindenki egymásra mosolyog.Csillagszórók felszikrázó fényében fahéj-illatú, langy-meleg estében.Ajándékot hordoz a szeretet,Angyalszárnyak simogatják szívemet.

Napi útmutató:Soha nem hibáztál,nincsenek rossz döntések.

                                                                               
Te, a Teremtő, aki vagy, te választottál mindent és te engedtél meg mindent, ami az életedben történt. Minden egyes választásodon keresztül, lett légyen szó tudatos vagy tudattalan döntésről, behoztál új potenciálokat a magad számára és új lehetőségeket. És, minden egyes eseményben, függetlenül attól, hogy nehéz-e megélni vagy sem, ott rejlik számodra egy ajándék Önmagadtól. Ez minden férfira, nőre, és gyermekre igaz a földön.
Meg tudod engedni magadnak, hogy kinyílj ezekre az ajándékokra és elfogadd őket önmagadtól, még a legnehezebb tapasztalatok során is? Amikor az ajándékot elfogadtad és megkaptad, akkor fogod megérteni, hogyan is lehetséges az, hogy sosem vétkeztél, sosem tévedtél el, nem rontottál el semmit és senkit nem bántottál. Pusztán csak választottad a tapasztalásodat, megteremtetted a valóságodat és eljuttattad magadat a Most eme pillanatába.
Ebben a Mostban, számtalan potenciál közül választhatsz- és ezek közül egy sem rossz vagy helytelen.

2011. december 16., péntek

Képzelőerő

                                                                                   
Amikor elképzelsz valami pozitív dolgot,amit akarsz,és amit szeretsz,a szeretet erejét táplálod.Amikor elképzelsz valami pozitív dolgot,valami jót,és eltölt utána a szeretet,akkor ez lesz az,amit adsz-és ezt is fogod kapni.Ha el tudod képzelni,és át tudod érezni akkor meg is kapod.De nagyon fontos,hogy amit elképzelsz a szeretetből fakadjon!! Bármi legyen is az amit elképzelsz,nem lehet kárára más embernek,ha olyasvalamit képzelsz el,ami árt valakinek valakinek,az nem szeretetből fakad,hanem a szeretet hiányából.Teljesen bizonyos lehetsz benne,hogy bármiféle negativitás,legyen akár csak elképzelt,ugyanolyan kíméletlenséggel tér vissza hozzád,ahogy te elküldted!Bármit adsz,te is azt kapod.
A legcsodálatosabb történés,amit lehetségesnek tartasz,semmi ahhoz képest,amit a szeretet ereje adhat neked.A szeretet nem ismer határokat!ha arra vágysz,hogy tele legyél életerővel,boldogsággal,és túlcsorduló életörömmel,a szeretet ereje képes téged a boldogság,és az egészség olyan szintjére repíteni,ami messze meghaladja mindazt,amit valaha tapasztaltál.Kezdd el ledönteni a képzeleted magad állította korlátait,és többé ne szabj határokat az életednek.Szabadulj meg a fantáziád béklyóitól,és bármit akarsz,képzeld el a legcsodálatosabbat,amit csak tudsz!Egyesek folyton küzdenek,míg másokat szemlátomást nagyszerű az életük.A különbség köztük egyetlen szóban összefoglalható:szeretet. Azok akiknek csodálatos életük van, elképzelik,amit szeretnek,és akarnak,és érzik a szeretetet az iránt amit elképzelnek,sokkal erősebben mint mások!Akik viszont küszködnek,nem tudatosan ugyan,de arra használják képzelőerejüket,hogy elképzeljék mindazt amit nem szeretnének,és nem akarnak,és átérzik a negativitását annak amit elképzelnek!Ez  nagyon "egyszerű" dolog,mégis óriási különbségek forrása az életben,amit mindenhol tapasztalhatsz,amerre csak nézel!!Egész életed olyan,amilyennek elképzelted.Minden amid van vagy nincs,az összes helyzet,és körülmény olyan amilyennek elképzelted!A gond az,hogy az ember mindig a legrosszabbat képzeli el!Önmaguk ellen fordítják képzelőerejüket,a legcsodálatosabb eszközt,ami megadatott nekik.Ahelyett,hogy a legjobbat képzelnénk el,félelemben élnek,és folyton arra gondolnak,hogy miképpen  mehetnek tönkre körülöttük a dolgok.És amilyen biztosan idézik fel magukban ezeket a képeket,azok olyan biztosan valóra is válnak!Amit adsz,azt kapod!Életed minden területén képzeld hát el,és érezd át,a lehető legjobb,és legmagasabb szintű dolgokat,mert még az által elképzelhető legjobb valóra válása is gyerekjáték a szeretet ereje számára!Bármilyen nagy kihívást jelentő helyzettel találod szembe magad,mindig a lehető legjobb végkimenetelt képzeld el,és érezd is át!!ha így teszel,képes vagy rá,hogy megváltoztasd a körülményeket,és úgy alakítsd a helyzetet,ahogy szeretnéd!!  (Rhond Byrne)

2011. december 15., csütörtök

Napi útmutató:Kövesd az Örömödet,mert ez a Te Tökéletes Vezetőd.

                                                                           
Mi a boldogság? Több, mint a jókedv, mélyebb, mint a kacaj, erősebb, mint az érzelem. Érezheted az Öröm folyóját mélyen a Lelkedben áradni, akkor is, ha az emberi éned éppen a szomorúságban tocsog, vagy haragtól kiált, vagy a fájdalomtól sorvad. Az örömöt akkor érzed, ha az energiád szabadon áramlik. Az öröm eltölt, ha nem állsz ellen az Életnek. Amikor mindent magadhoz ölelsz, amit az Élet hoz neked; amikor minden egyes tapasztalatot értékes ajándékként kapod meg, amikor többé nem utasítasz el semmit, amit érzel; akkor megtestesíted az Isteni teremtő esszenciádat.
Minden pillanatban, szünetben, lélegzetben hallgasd a lényed minden részével az Öröm gyengéd hívószavát. Engedd meg az energiádnak, hogy áramoljon, akárhogy is szeretne, minden egyes pillanatban. És olyan biztosan, ahogy a folyó is folyik az óceán felé, az Örömöd elvezet majd az Élet varázslatos és szinkronisztikus Útján.

2011. december 13., kedd

Napi útmutató.

                                                                             
Tudod honnan lehet tudni, hogy valami sorsszerű? Addig ismétlődik, míg oda nem figyelnek rá, és meg nem oldják, illetve amíg nem tanulnak belőle. Szóval, ha valami már többször ismétlődik az életedben, akkor érdemes komolyan venni. Megijedni nem kell tőle, mert nem azért van, hogy bajod legyen, hanem hogy fejlődj. A nehézségét inkább akkor tapasztalhatod meg, ha ellenállsz.
Azért a sors mindig nagyobb nálunk! De szívesen mentorál az utadon, ha figyelsz rá. Sajnos ezt nem tanítják az iskolákban, ezért sokszor az életből, a magunk kárán kell megtanulnunk. Vagy megfelelő tanítóktól, ősi tanításokból  kell megértenünk.
A lényeg, hogy figyeljünk, és okuljunk!

Richard Bach:Illúziók

                                                                       
Volt egyszer, hogy egy kristálytiszta vizű, hatalmas folyó fenekén különös lények éltek.A folyó csendesen hömpölygött mindannyiuk - fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszok - fölött, a víz folyt, ahogyan folynia kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte.A lények mindegyike görcsösen kapaszkodott a folyómeder mélyén heverő ágakba meg kövekbe, mert életük volt a kapaszkodás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától.Végül azonban az egyik lény így szólt: "Elegem van már ebből a kapaszkodásból. Bár a saját szememmel nem tudok meggyőződni róla, de bízom benne, hogy a folyó tudja, hová folyik. Hagyom hát, hadd sodorjon magával az áramlás, és vigyen, ahová akar. Ha továbbra is itt kapaszkodom, belehalok az unalomba."A többi lény kinevette, és azt mondták: "Te bolond! Engedd csak el magad, és az áramlás, amelyet oly nagyra tartasz, majd jól megforgat, odavág és úgy szétmorzsol a köveken, hogy abba hamarabb belehalsz, mint az unalomba!"De a lény nem hallgatott rájuk, hanem elszántan elengedte, amibe addig kapaszkodott, mire valóban rögtön forogni, bukdácsolni kezdett, és az áramlás a kövekhez vagdalta.Ám a lény ennek ellenére sem kapaszkodott meg újra, az áramlás így egy idő múlva felemelte a folyómeder fenekéről, és többé már nem ütődött, zúzódott.Azok a lények pedig, akik a folyó alján éltek tovább, és nem ismerték a sodródót, így kiáltottak fel: "Lássatok csodát! Ugyanolyan lény, mint mi vagyunk, de ő repül! Íme a Messiás, aki eljött, hogy mindnyájunkat megváltson!"És a sodrodó így szólott: "Dehogy vagyok én Messiás, vagy akkor ti is azok vagytok. A folyónak telik kedve benne, hogy felemeljen bennünket, hogy szabaddá tegyen, ha van merszünk hozzá, hogy elengedjük, amibe kapaszkodtunk. Valódi tennivalónk az utazás, a nagy kaland. 

2011. december 12., hétfő

Napi útmutató:Valóságos, ha megengeded, hogy az legyen.

                                                                                     
Ha bármikor azon töprengsz, hogy valami valóságos-e, akkor már rendelkezel is a válasszal. Szeretnéd, hogy valóságos legyen? Azt választod, hogy valóságos legyen?Amikor megérzel valamit..amikor azt érzed, hogy az intuíciód gyengéden tol, amikor hallod az angyalaid suttogását, amikor megérzed a Szellem érintését...talán azon tűnődsz, hogy valóságos-e vagy „csupán a képzeleted műve” . Valóban képes vagy érezni az angyalaidat? Képes lennél valóban a legkedvesebb álmodat élni? Igazán elég bölcs vagy ahhoz, hogy tudd, mi a legjobb döntés a számodra?A valódi kérdés az: Megengeded, hogy valóságos legyen? Amikor eléggé bízol magadban ahhoz, hogy megengedd magadnak, hogy érezz, és hogy azt képzeld ez valóságos, akkor valósággá is válik - mert ezt választottad, és mert életet adtál neki. Te vagy a teremtő.

2011. december 11., vasárnap

Napi útmutató.

                                                                                   
Amiben most élünk, egy átmeneti állapot. Mindenki mindenki ellen. Borzalmas vad erők tombolnak. Nagyon sokan kerülnek olyan helyzetbe, hogy úgy érzik, nincs belőle kiút. Pedig van, de csak egyéni! Tömeg megváltás nincs! Egyénileg kell megtenned, amiért születtél, be kell töltened a jobbik szerepedet. Mert vigyázz, kínálkozik rosszabb is! Próbáljátok magatokat megismerve, másokat... segítve, mások felé a jót sugározni. Jót tenni és tudni, hogy ami most látszólag rossz, utólag kiderülhet, hogy jó. Nem formálhatjuk át a világot a magunk képére. Mindenkinek joga van a saját világához. Tökéletes ember nincs, mert akkor nem a földön lennénk. Mindenkit arra tanítok, hogy legyen önmaga, hogy betölthesse azt a feladatot, amire született. Aki kapni akar, annak először adni kell. A gond az, hogy az emberek mindent azonnal akarnak, nincs türelmük végigjárni a fejlődésüknek megfelelő lépcsőfokokat. Holott a földi lét a tapasztalásról kell, hogy szóljon mindannyiunk számára. Véletlen történések nincsenek. Ha valaki szerencsétlennek érzi magát, akkor is tudnia kell, hogy az események az előzmények tükrében, vagyis okkal történnek. És azt is tisztán kell látni, hogy minden döntésünk jelzés a jövőnek. Ébredni kell ahhoz, hogy önmagunkra találjunk, hogy fényt jelenthessünk a világnak, hogy segíthessünk a Földön.   (Szepes Mária)

2011. december 10., szombat

Angyalok és Szentek

                           
                                      http://www.dudus.hu/angyalokszentek/index.html

Értékesebb mint egy drágakő

                                                                                 
Egy bölcs asszony, amikor a hegyekben utazgatott, egy folyóban talált egy különösen értékes követ. Másnap találkozott egy másik utazóval, aki éhes volt, így hát a bölcs asszony kinyitotta a csomagját, és megosztotta ennivalóját a vándorral. Az éhes utas meglátta a drágakövet az asszonynál, és kérte őt, hogy adja neki. A nő habozás nélkül neki adta a követ. A vándor örvendezve jószerencséjén továbbállt, hiszen tudta: a drágakő olyan értékes, hogy élete hátralévő részében nem kell többé szükséget szenvednie. Ám néhány nappal később a vándor visszatért az asszonyhoz, és visszaadta neki a követ. „Gondolkoztam…” – szólalt meg. „Jól tudom milyen értékes ez a kő, de visszaadom abban a reményben, hogy adhatsz nekem valamit, ami még értékesebb. Add nekem azt a valamit belőled, ami képessé tett arra, hogy nekem add a követ.

Ima:A Hit mélysége

                                                                           
A szükség órájában csak kiáltsatok hozzám bizalommal, és közelebb vagyok hozzátok, mint bármikor máskor. Minden gondolati kapcsolat közelebb hoz, mert én szellem vagyok, melyet a legkisebb egységben is magatokban hordtok. Ezért, ha szivetek mélyéből hozzám káltatok, az a szellemi szikra hangja bennetek, mely hozzám, az örök Atya szellemhez törekszik, mely elválaszthatatlan tőlem - és aki így von magához engem.Mindig közel vagyok hozzátok, de csak akkor érezhető, amikor akaratotok tudatossan tör felém, és jelenléemet kéri. Úgy éreztek engem, hogy bensőtökből kiindulva nyugalom áraszt el , melynek alapja a bennem és segítségemben való szilárd hit.Szükségben kiáltsatok hozzám, és meghallgatlak benneteket,ha hiszitek, hogy én létezem, hogy szeretlek benneteket, hogy hatalmam és akaratom számára semmi sem lehetetlen, akkor kiáltásotok is szívből érkezik. Minden kételkedés nélkül várjatok a segítségemre, mert kérésteket teljesítem, és segítséget kaptok.Viszont minden kételkedés gyengíti a hit erejét, és ekkor lehetetlenné teszitek, hogy a szellem bennetek működhessen- magatok gátoljátok magatokat, hogy az Atya szellemhez törekedjetek. Ilyenkor nem is közvetíthető az erő, mely tőlem a szellemi szikra által átömölhetne hozzátok.A valóban hívő gyermekeket a magaménak mondom, ők korlátlanul bíznak az Atya szavában: átadják magukat minden szükségben és veszélyben, nem aggódnak, és nem kicsiny hitűek, mert a szerető Atya védelmében tudják magukat. A hitnek ilyen mélysége igen erőssé tesz szellemben benneteket, minden földi és szellemi szükségnek gátat vet. A rendíthetetlen hit lehetővé teszi az állandó, érezhető jelenlétemet, és akadálytalan munkálkodásomat. Akkor nyílvánvaló lehet működésem, létrehozhatom a lehetetlent, mert a mély hit az erő olyan teljességét hozza mgával, mely által az ember maga , vagy a szellemi erő legyőz mindent, ami gondot okoz. Higgyetek a segítségemben, és mindig megkapjátok a segítséget, hitetek által engedjétek magatokba ömleni erőmet, hogy a bennetek lévő szellem nyugalmat és biztonságot adhasson. Mert ti megszaporodott erőtök tőlem van, a lényemből folyik, így tehát a hitetek ereje és kiáltástok bensőségessége szerint vagyok bennetek és nálatok.Soha nem értitek meg a Földön, hogy én vagyok ez a szellemi szikra bennetek, a szeretet, erő, világosság. Mindez egy, tehát folyton jelenlévő vagyok, ahol bennetek a szellem működni tud, ahol szeretetet gyakroltok, és én mint erő és világosság felismerhető vagyok. Mert ha mindezt megértenétek, már nem tudnátok kételkedni. Azért fáradozzatok, hogy megértsétek: kérjétek ki a bennetek lévő szellemi tanácsát, hogy oktasson és magyarázatot adjon gdolgokról, elyek még nem világosak, amit nem értetek.A bennetek lévő szellem megtanít titeket. Újra csak én vagyok aki tanít, aki magához akar vonni benneteket, és az igazságot hozza, hogy hozzám találjatok, hogy érzékszerveiteket a szellemire irányítsátok, és vágyakozzatok rá, hogy kapcsolatot teremtsetek az Atya - szellemmel. Ekkor hitetek mindig mélyebb és erősebb lesz, állandóan és folyton felismertek, állandó jelenléeet érzitek, és teljes nyugalommal átengeditek magatokat nekem és vezetésemnek. Ekkor valóban helyes vezetést kaptok ezen a Földön, a helyes úton jártok majd, mely elvezet az örök hazához, és célotokat biztosan eléritek.

Napi útmutató.

                                                                               
Akit az elme félelmének túlélő programja működtet, és még nem ismerte fel magában azt, Aki benne a Teremtő, s hogy ő minden pillanatban szerethető, az illúzió világával azonosította magát. Az a világ, ami egy valótlan értékrendet követ, nem más, mint egy mókuskerék, amit az elme az életben maradása érdekében hatalmával működtet.Más annak az embernek a világ, aki lemondva az egó hatalmának erejéről ki tudja mondani: „Felsőbb Énem legyen meg a Te akaratod!”, akiben már megnyílt az egyetemes szeretet, az elfogadás, elengedés, megbocsátás érzése, felismeri a félelem kioldásának, elengedésének lehetőségét. Más értékrendet követ, más minőségű életet él, ezzel elősegítve azt, hogy saját létének új dimenzióit élje.

2011. december 9., péntek

Napi útmutató:A Félelmet vagy a Bizalmat választod-e?

                                                                               
Rengeteg dolog van, amitől félhetsz: bukás a jövőben, a múlt következményei, mások bírálatai, elhagyás, magányosság, fájdalom.Ugyanakkor az Univerzum azért van, hogy támogassa az Életet, ne elnyomja azt. Képes vagy bízni ebben a belső bölcsességben? Arra teremtettél, hogy szeress és szeretve legyél - Önmagad által. Meg tudsz abban bízni, hogy azt fogod választani, ami a számodra legmegfelelőbb? Minden egyes pillanatban a rendelkezésedre áll az Isteni Bölcsesség. Megengeded magadnak, hogy megtudd, mindazt, amit tudnod szükséges a szívedben, akkor is, ha az elméddel nem tudod?
Az angyalok mindig melletted állnak, szeretvén és támogatván minden egyes döntésedet. Ők bíznak benned. Te bízol magadban?

2011. december 8., csütörtök

A paraszt és a csacsi

                                                                          
Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbálta kitalálni mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet hányni a kútba. A szamár megértette mire készülnek, és rémisztően üvölteni kezdett, majd nemsokára elcsendesedett. Kis idő elteltével a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy a szamár él, és minden lapátnyi föld után valami csodálatosat művel. Lerázza magáról a földet, majd feláll a tetejére. Ahogy a paraszt és szomszédjai tovább lapátolták a földet a szamárra, ő lerázta magáról azt, és egyre feljebb lépdelt. Hamarosan mindenki ámulatára a szamár átugrott a kút peremén és boldogan elsétált! Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma egy újabb lehetőség továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb. 

Pillangó

                                                                             
Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa a kis lyukon keresztül. Aztán úgy tűnt, a folyamat teljesen megállt. Úgy látszott, mindent megtett, amit tudott, és semmi többre nem képes. A férfi eldöntötte, segít a pillangónak: fogott egy ollót és kinyitotta a selyemgubót. A pillangó könnyen kijutott. De a teste összeaszott volt, gyenge és a szárnyai összezsugorodtak. A férfi tovább nézte, mert várta, hogy bármelyik pillanatban kinyílhatnak a szárnyak, megnőnek, kitárulnak és képesek lesznek elvinni a pillangó testét, szilárdak és erősek lesznek. Semmi nem történt! A pillangó az életét ebben a gyenge testben, összeaszott szárnyakkal töltötte. Soha nem volt képes repülni. Amit a férfi, az ő kedvességével és jóindulatával nem értett, hogy a szűk selyemgubó és a küzdelem a szűk nyíláson keresztül szükséges a pillangónak, ez a természetes útja, hogy a pillangó kiszabadítsa testét a selyemgubóból, szárnyaival képes legyen repülni. Néha pontosan a nehézségekre van szükségünk az életben. Ha hagyjuk az életünket akadálytalanul folyni, ez megbénít minket. Nem leszünk erősek, amikor annak kell lennünk. Nem fogunk tudni repülni. 

Kértem Erőt… és kaptam nehézségeket, amelyek erőssé tesznek. 

Kértem Bölcsességet… és kaptam problémákat, hogy megoldjam őket. 
Kértem Jómódot… és kaptam agyat és izmot, hogy dolgozzak. 
Kértem Bátorságot… és kaptam akadályokat, hogy legyőzzem azokat. 
Kértem Szerelmet… és kaptam bajban lévő embereket, hogy segítsek. 
Kértem Jóindulatot… és kaptam lehetőségeket. 
Semmit nem kaptam meg, amit akartam… De mindent megkaptam, amire szükségem volt. 
Éld az életet félelem nélkül, nézz szembe az akadályokkal, tudd, hogy képes vagy legyőzni őket.

Szeretet

                                                                   
Egy asszony kijött a házból, és három hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron.Nem ismerte őket. Így szólt:- Nem hinném, hogy ismernélek benneteket, de éhesnek látszotok.Kérlek benneteket, gyertek be, és egyetek valamit!- A ház ura itthon van? - kérdezték.- Nem - válaszolta az asszony. - Nincs itthon.- Akkor nem mehetünk be - felelték.Amikor este a férje hazaért, az asszony elmondta neki, mi történt.- Menj, mondd meg nekik, hogy itthon vagyok, és hívd be őket! - válaszolta a férj.Az asszony kiment, és újra behívta az öregeket.- Együtt nem mehetünk be a házba - felelték.- Miért nem? - kérdezte az asszony.Az egyik öreg magyarázatba kezdett: -Az ő neve: Jólét - mutatott egyik barátjára, majd a másikra mutatva azt mondta: - Ő a Siker, és én vagyok a Szeretet.-Majd így folytatta: - Most menj vissza a házba, és beszéld meg a férjeddel, melyikünket akarjátok behívni.Az asszony bement a házba, és elmondta a férjének, amit az öreg mondott.A férj megörült. - Ez nagyszerű! - mondta. - Ebben az esetben hívjuk be Jólétet!Hadd jöjjön be, és töltse meg a házunkat jóléttel!A felesége nem értett vele egyet: - Kedvesem, miért nem hívjuk be inkább a Sikert?A menyük eddig csak hallgatta őket, és most előállt saját javaslatával:- Nem lenne jobb a Szeretetet behívni? Az otthonunk megtelne szeretettel.- Hallgassunk a menyünkre! - mondta a férj a feleségének.- Menj, és hívd be Szeretetet, hogy legyen a vendégünk!Az asszony kiment, és megkérdezte a három öreget: - Melyikőtök a Szeretet?Kérlek, gyere be, és legyél a vendégünk!Szeretet felállt, és elindult a ház felé.A másik kettő szintén felállt, és követték társukat.Az asszony meglepve kérdezte Jólétet és Sikert:- Én csak Szeretetet hívtam, ti miért jöttök?Az öregek egyszerre válaszoltak:- Ha Jólétet vagy Sikert hívtad volna be, a másik kettőnek kint kellett volna maradnia.De mivel Szeretetet hívtad, ahova ő megy, oda mi is vele tartunk.Ahol Szeretet van, ott megtalálható a Jólét és a Siker is!

Az angyalok tisztása

                                                                             
Amikor az erdőre kimégy, figyelve lépj, és lábujjhegyen.Mihelyt a fák alá belépsz, és felrebben előtted az első rigó: akkor már tudnod kell, hogy az erdő észrevett. Ha megállsz egy pillanatra, hallani fogod a szellőt, ahogy a fák között tovaoson. Te már tudod, hogy ezt a szellőt az angyal rázta elő, köpenye ráncaiból.Ha jól figyelsz, a manókat is hallhatod : surrannak, matatnak, itt-ott a sűrűben. Sok dolguk van, igyekezniök kell.A virágokat is láthatod majd, és minden virág kelyhéből egy tündérke les rád. Figyelik, hogy rontó ember vagy e? Azoktól félnek.De te látó- ember leszel, és a tündérek ezt hamar felismerik. Kiülnek a virágok szirmaira, és kedvesen reád kacagnak.Amikor rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó füled van, és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak.De akkor a patakot is meghallod, ahogy neked mesél, csodálatos meséket az erdőről.Csak haladsz csöndesen, gyönyörködve, céltalanul, s egyszerre csak kilépsz az Angyalok Tisztására. Nem is tudod, hogy ez az, mivel az angyalokat nem láthatja a szemed. Csak annyit látsz, csak annyit érzel, hogy csodálatosan szép. És megállsz. És abban a pillanatban megnyílik a szíved és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe. A legnagyobb kincseket, amiket ember számára megteremtett az Isten. A jóságot, a szeretetet, és a békességet. Te minderről semmit sem tudsz akkor. Csak annyit hallasz, hogy a madarak nagyon szépen énekelnek körülötted, és a patak nagyon szépen mesél. Csak annyit látsz, hogy nagyon szép az erdő. A fák, a virágok, a fű, a moha, a magas kék ég és rajta az a nagy, csillogóan fehér felhő, amelyiken a Jóisten ül, bárányfelhőket pöfékel nagy kék pipájából, és jóságosan mosolyog.Csak amikor visszatérsz újra az emberek közé, a rontó-emberek közé, és hiába gonoszak hozzád, te mégis jóval viszonozod gonoszságukat, szeretettel vagy mindenki iránt és az élet legsúlyosabb perceiben is derű és békesség van a homlokodon: csak akkor látják meg rajtad, hogy az Angyalok Tisztásán jártál, kedvesem.   (Wass Albert)

Beszélő fák

                                                                         
Élt egyszer egy dombtetőn három fa. Gyakran beszélgettek, elmondták egymásnak álmaikat, vágyaikat. Az első fa egyszer így szólt:- Belőlem egy kincsesláda lesz. Megtöltenek majd arannyal, ezüsttel és sok sok drágakővel. Külsőmet is megfaragják, mindenki csodálni fogja szépségemet.A második fa is elmondta vágyát:- Belőlem hatalmas hajót fognak ácsolni az emberek. Császárok és királyok fognak utazni rajtam, hogy bejárják a Föld minden zeg-zugát. Utasaim biztosnak fogják érezni magukat rajtam!A harmadik fa is beszélni kezdett:- Szeretnék magasra megnőni, hogy az erdő legmagasabb fája legyek. Az emberek mindenhonnan látni fognak engem a dombon, én pedig arra fogok gondolni, hogy nagyon közel kerültem az istenhez és a mennyek országához. Minden idők legmagasabb fája lesz belőlem, az emberek örökké rám fognak emlékezni.Elmúlott néhány év, jöttek a favágók. Megnézték az első fát és az egyik ember azt mondta:- Ez a fa nagyon erős, ha kivágom, biztosan megveszi tőlem az asztalos –, és nekifogott, hogy a fát kivágja. A fa nagyon boldog volt, mert tudta, hogy az asztalos belőle kincsesládát fog készíteni.A második fánál is megszólalt egy favágó:- Ez egy nagyon magas fa, a hajógyárban biztosan jó pénzt fogok kapni érte. - A második fa is boldog volt, érezte, hogy álma beteljesült. Nagy hajót fognak ácsolni belőle.Amikor a favágók a harmadik fához értek, az nagyon elszomorodott. Úgy érezte reményei szertefoszlottak. Egy favágó megszólalt:- Ezzel a fával nincsenek terveim. Kivágom és anyagát elteszem.Az első fából az asztalos egy jászolt készített. Betették egy istálóba és megtöltötték szénával.
A második fából egy kis halászcsónak készült. A fa reményei, hogy fedélzetén császárok és királyok fognak hajózni, széjjelfoszlottak.
A harmadik fát szálfákká vágták össze és darabjait egy sötét helyre rakták.Sok év múlott el és a fák már megfeledkeztek álmaikról. Egy napon egy asszony és egy ember jött be az istálóba ahol az asszony egy gyermeket hozott a világra és a kisdedet elhelyezte a szénával telt jászolba, amely az első fa anyagából készült. A fának eszébe jutott egykori álma és rájött arra, hogy a világ legnagyobb kincsét őrzi.Ismét elmúlott sok sok év és néhány ember beült egy csónakba, amely a második fa anyagából készült. Az emberek közül az egyik fáradt volt és elaludt. Nagy vihar tört ki és a fa arra gondolt, hogy a belőle készített csónak képtelen lesz ellenállni a hullámoknak. Az emberek felébresztették alvó társukat, aki felállt, a szél felé fordult és elkiáltotta magát: „Béke veled!”. A vihar egy csapásra elmúlt. A fa, amelynek anyagából készült a csónak, rádöbbent arra, hogy fedélzetén a királyok királya tartózkodik, aki képes volt még a legerősebb vihart is lecsendesíteni.Végül valaki jött, vállára tették neki a harmadik fa szálfáiból készített keresztet. Terhét egy város utcáján vitte, ahol az emberek szidalmazták és gúnyolták őt. Amikor megálltak, az embert felszögezték a keresztre amit azután felállítottak a dombon. A harmadik fa rádöbbent arra, hogy álmai neki is megvalósultak, erős maradt, magasan áll egy domb tetején, és nagyon közel került istenhez mert Jézus testét hordja magán.Amikor úgy látod, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan azt elgondoltad, jusson eszedbe, hogy az istennek tervei vannak veled. Ha hiszel benne, meg fog ajándékozni terved megvalósításával.Mind a három fának álmai valóra váltak, talán nem éppen úgy, ahogyan azt egykor elképzelték. Mi sem tudhatjuk, hogy az istennek milyen tervei vannak velünk. Még, ha olyanok is, amilyennek nem vártuk, mert az ő útjai kifürkészhetetlenek.