2012. január 25., szerda

Megérzések

                                                                                       
Az intuíció, vagyis a megérzés a latin „intueri” szóból származik, ami annyit jelent: belül látni.Minden egyes embernek megvan ez a képessége: a logikuson túlmutató tudást vagy azonnali érzékelést jelenti.Előfordul, hogy minden különösebb logika vagy magyarázat nélkül úgy érezzük, meg kell tennünk bizonyos dolgokat. Ha pedig kicsit odafigyelünk, kiderülhet, hogy sokat köszönhetünk egy-egy ilyen döntésnek – akár az életünket is.Fontos figyelni erre a belső hangra, kicsit elcsendesedve, akár a külvilágtól nyugalmat teremtve,menet közben, vagy csak ösztönösen figyelni érzéseinkre.Időnként el kell gondolkodni cselekedeteinken, átgondolni jót és rosszat, utána tiszta fejjel könnyebb hallgatni megérzéseinkre.
Éld meg belső szabadságod, törekedj harmóniára.
Ez a belső hang bennünk él. Olykor dörömböl és kiabál, melynek hatására azonnal cselekszünk, máskor finoman szólít meg. Gyakran előfordul, hogy mintha nem akarnánk meghallani suttogását. Hogy miért? Mert egónk többnyire erőteljesebb, mint a lelkünk, és túlgondolkozunk mindent.Néha unottan legyintünk ezekre a figyelmeztető jelekre, pedig érezzük, hogy jót akar, jó irányba visz.
De mi is ez a belső hang? Sokan, sokféleképpen nevezzük. Van, aki intuíciónak, megérzésnek hiszik, van, aki isteni sugallatnak hívja, és van, aki úgy gondolja, valójában saját magunknak üzenünk. Az agyunk olyan hullámhosszra vált, ahol érzékenyebben figyel a tudatalattira.Mindegy minek nevezzük, a lényeg, hogy halljuk meg szavát – sokat segíthet.
A intúíció minden ember számára nagyon fontos. Annak érdekében, hogy meghalljuk a belső hangunkat tennünk is kell valamit. Amikor "megszólal" ne kételkedjünk benne, ne tegyünk ellene, hanem figyelemmel és bizalommal higyjük el és cselekedjünk.Sokan érzik meg, ha számukra közel álló emberrel történik valami. Ez is egyfajta telepátia. Vannak, akik megálmodnak eseményeket, igaz, gyakran az álom és ébrenlét határán, az agykontroll szerint alfának nevezett különös lelkiállapotban "veszi az információt".
Mindig titokzatosnak tűnt, ha valaki ösztönösen, belső hangját és nem más ismert - látással, szaglással, olvasással - fogható jelzést érzékelt. Ilyen a telepátia is, vagy azok az emberek képességei, akiket látóknak neveznek. Néha össze is keverednek ezek a jelzők, nem igazán választhatók szét.
Bíznunk kell benne és önmagunkban is. És minél többször cselekszünk megérzéseink szerint és minél jobban bízunk benne annál többször hallattatja majd magát. (forrás:Tudatos lét)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése