2012. július 9., hétfő

A gondolat teremtő ereje.


Sokféleképpen élhetjük az életünk, de annyi lehetőséget kaptunk, hogy teljesebbé, boldogabbá tegyük, hogy érdemes észrevenni a jeleket. Még ha eleinte nem is hiszünk benne, hamarosan visszaigazolódhat, hogy valóban jól működik. Amikor mindezeket belátjuk, egyre tudatosabban elindulhatunk spirituális fejlődésünk útján.

A hitnek, a gondolatoknak teremtő ereje van, mert amire gondolsz, annak energiát adsz és az működésbe lép. Igen erősen működik a vonzás törvénye, a pozitív gondolatok bevonzzák a jót, a negatív gondolatok bevonzzák a rosszat, illetve, amikor elengedjük a rosszat, akkor ezzel elengedtük a problémát is, és rögtön helyébe lép a jó.
Megérzéseink segítenek döntéseinkben, érdemes rájuk hallgatni. Úgy szokták mondani,"mindig az első gondolat a jó". A nyugati szemléletmódra jellemző, hogy ezt elkezdi variálni, kombinálni, és addig csűri-csavarja, hogy már teljesen összezavarodik, és nem látja a helyes irányt. Ilyenkor érdemes a "kiinduló" gondolathoz visszatérni, aszerint dönteni és cselekedni.

Az intuíció a lélek női oldala, ezért a nők általában jobban hallgatnak a megérzéseikre. Számtalan rossz döntéstől óvhatjuk meg magunkat, ha bízunk az intuícióinkban. A megérzésekhez kapcsolható az úgynevezett "hatodik érzékünk" is, amit mindennapos telepátiának is nevezhetünk. Gyakran megtörténik például, hogy egy anya megérzi, ha gyermekével valamilyen baj történik, akármilyen távol is legyen tőle. Az ikreknek pedig kifejezetten erős ez a képessége, de bárki aki közel áll hozzánk, ugyanígy megérezhetünk vele kapcsolatban dolgokat.
Előfordulhatott már veled is, hogy ismerősödre gondoltál, és abban a pillanatban megcsörrent a telefonod, és éppen ő hívott fel. "Véletlenek márpedig nincsenek", mindennek megvan az oka, olyankor is, amikor élethelyzetünkben nem így látjuk. Főként akkor kételkedünk benne, amikor kedvezőtlenül alakul életünk. Pedig minden "rosszban, van valami jó", amit később majd beláthatunk és ráébreszthet arra, hogy mit is akart tanítani nekünk.


Ha egy házasság tönkremegy, és valaki úgy érzi, hogy igazságtalan vele a sors, a későbbiekben lehet, hogy válása hozza meg számára az igazi szerelmet és boldogságot, amúgy meg elkerülte volna. Vagy ha elveszítjük állásunkat, az természetesen az adott pillanatban rossz. Mégis ez a változás hozhatja el, hogy átgondoljuk addigi életünk, és elinduljunk egy olyan úton, amire ha később visszagondolunk, máris belátjuk, hogy a javunkat szolgálta.
Apró "véletlenek" sokasága is megváltoztathatja az életünk, és a jó dolgok is múlhatnak rajta. Álmainkra is érdemes rendszeresen figyelni, mert igen értékes információval szolgálnak, és nem kell azonnal álomfejtőhöz szaladni, egyszerűen hagyjuk magunkban érlelődni, és gondoljuk végig, hogy az adott élethelyzetünkben vajon mit is üzent nekünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése