2012. október 26., péntek

Mi a félelem?

Amikor elszakadsz a Forrástól, az félelmet eredményez. A félelem egy sűrű és erőteljes energia, amely meghatározza az élethez való alapvető hozzáállásunkat. Félünk a haláltól, a változástól, állatoktól, idegenektől, földönkívüliektől, külföldiektől, az öregedéstől, attól, hogy megsérülünk, a betegségtől, illetve pénzünk, szépségünk, szerelmünk elvesztésétől...A félelem mindenhol jelen van.
A félelem alapját mindig félreértések képezik...mindig. A félelem ellenszere a Forráshoz való kapcsolódás, összhangba kerülni az eredeti energiáddal, a lelkeddel. Semmilyen képesség kifejlesztése vagy tréning nem fogja megszüntetni a félelmet az életedben. Csak a valós Istennel történő összehangolódás gyógyítja meg a félelem gyökereit. A Galaktikus energia - mely a bolygónkra áramlik - hozzájárul a Föld minden lakójának rezgésszint - emelkedéséhez. Ez az energia felgyorsítja az időérzékünket, előidézi az ellentétek erősödését a bolygón és táplálja a tudatosság minden szintjét. Ez azt jelenti, hogy a félelmet is felerősíti. A félelem egy erőteljes üzemanyag, mely a tudat más szennyeződéseit is gyorsan képes támogatni. Ezeket a szennyeződéseket úgy határozhatjuk meg, hogy mindaz, ami nem a szereteten alapul. Ha valaki félelemben él és elvárásai vannak másokkal szemben, akik képtelenek ennek megfelelni, az illető előbb - utóbb meg fog haragudni rájuk.
Például, ha hirtelen elveszíted az állásodat, ez haragot fog kiváltani belőled akkor, ha a tudatos és tudatalatti elvárásokat tápláltál a munkahelyed biztonságát illetően. A Félelem - Harag Körforgás tipikus esemény-válasz reakció, mely állandósul a társadalomban. A harag tettre késztető érzelem, mely általában külső irányultsággal rendelkezik. Ezért, amikor ezt megérzed, az egód valószínűleg arra fog sarkallni, hogy valamilyen irányba cselekedj. Ennek a cselekvésnek a mozgatórugója az a vágy, hogy megerősödj abban a hitben, hogy biztonságban vagy, vagy hogy elfogadható vagy. A harag megpróbálja az irányítást visszaadni annak a személynek, aki hirtelen félelemet érzékelt. Ha az motivál, hogy ismét érzelmi örömet érezz, akkor a Félelem-Harag Körforgás fennmarad. Ez azért lehetséges, mert az érzelmi - öröm egy egó-szükséglet és mint ilyen,külső irányultságot keres. Vagyis érzelmi örömöd külső tényezőtől függ. A békéd a munkádtól, egészségedtől, lottónyereményedtől, egy új szeretőtől, stb. függ. Így a félelem-harag körforgás mindig elérhető a tudatosság felszíne alatt, amint a következő kiváltó eseményre várakozik. Ha a világméretű eseményeket szemléljük, észrevehetjük a Félelem-Harag Körforgásának működését, főleg politikai nézeteltérések tekintetében. Amikor a félelem és a harag nem tud gyorsan megszűnni, gyűlölet keletkezik. A képlet ilyen egyszerű: FÉLELEM+HARAG=GYŰLÖLET.
Nem szükséges sok félelem vagy harag ahhoz, hogy gyűlölet szülessen, elég annyi,hogy mindkét energia egyszerre jelen legyen. Csoportos helyzetekben nem szükséges, hogy minden résztvevő rendelkezzen mindkét érzelemmel. A gyűlöletet nem lehet tárgyalások útján megoldani. A gyűlöletnek nem lehet szerződésekkel, garanciákkal, katonai egyensúllyal elejét venni. Nem lehet béke anélkül, hogy a felek képesek lennének félelmüket felismerni és megoldani. A félelem az alapja az elégedetlenségnek. Személyes szinten kell a félelemmel szembenézni. Meg kell barátkoznod a saját árnyékoddal és integrálnod kell a félelem tapasztalatát a teljességedbe. Árnyoldalad integrálása egyenrangú egyfajta hazaérkezéssel, mivel megnyit a megtagadott energiák felé. Nézz szembe a félelmeddel azáltal, hogy fölvállalod és örökre feloldódik. Így találod meg a teljességet. Nem várhatjuk el, hogy az országok másként viselkedjenek, mint azt a polgáraik tudatszintje indokolná. A félelem egy szokás. A félelem és harag eszközök, melyeket arra használnak a befolyásra törekvő emberi lények, hogy hatással legyenek a dolgok kimenetelére.
Srí Ram Kaa - Kira Raa: 2012 - van választásod

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése