2012. február 29., szerda

Válaszd ki amit szeretsz :)

                                                                                   
Az élet mindent azért kínál fel neked, hogy te válaszd ki, amit szeretsz!Ha valakinek van valamije, amire te is vágysz, örülj neki, mintha a tiéd lenne. Ha jó érzéseket táplálsz valamivel kapcsolatosan, amit egy másik ember birtokol, te is magadhoz vonzod ugyanazt a dolgot.Ha a vágyott dolgokat látod magad körül, az azt jelenti,hogy azonos frekvencián rezegsz velük!Az élet katalógusa sok olyan dolgot is tartalmaz, amit nem szeretsz. Ezeket ne válaszd ki azáltal, hogy rossz érzéseket táplálsz irántuk.Fordulj el azoktól a dolgoktól, amiket nem szeretsz, és ne táplálj irántuk semmiféle érzést. Mondj azonban igent, ha olyasmit látsz, amit szeretsz.A vonzás törvénye a te érzéseidre reagál! Csakis az számít neki, hogy te mit adsz. A vonzás törvénye valójában a "te" törvénye. Fordulj ítélkezően és kritikusan valaki felé, és magad fölött mondasz ítéletet. Adj szeretetet és elismerést valakinek, és magadat ismered el.Amikor az emberek hiányt látnak valahol, az egyszerűen a szeretet hiánya.Már most, a jelenlegi állapotodban is elég jól vagy. Ha úgy érzed, olyasmit tettél, ami nem volt helyes, tudd,hogy ráeszmélésed és elfogadásod a vonzás törvénye szempontjából felmentés.Hiedelmeid határozzák meg és alakítják világodat, akár igazak, akár nem.Képzeleted sokkal valóságosabb, mint a világ, amit magad körül látsz, mert a világ abból származik, amit képzelsz és hiszel! Amit igaznak képzelsz és annak érzel, az teremti meg az életedet.Bármilyen történetet mesélsz, jót vagy rosszat, ez válik majd életed történetévé. Fogj hát bele csodálatos életed történetébe, és a vonzás törvénye garantálja, hogy meg is kapod. (Rhonda Byrne - Az Erő )

2012. február 28., kedd

Napi útmutató.

                                                                             
A tisztaság egy pozitív látásmódot jelent. Látod negativitásokat, de vagy figyelmen kívül hagyod őket, vagy képes vagy arra, hogy semlegesítsd azokat. A tisztaság nem áll meg kritizálni, panaszkodni, önmagát nem igazolja, nincs szüksége arra, hogy védekezzen. A tisztaság könyörületet, elfogadást és szeretetet alakít ki ott ahol éppen van. A tisztaság azt jelenti, hogy nincsenek rossz érzéseid, ha kritika, vagy bántás ér. A tisztaság átadja neked a függetlenség lehetőségét. Ha tiszta vagy, akkor boldog és szabad vagy. Elégedett vagy azzal amid van és azzal aki vagy. Kiemelkedsz az illúziók általi világból és a valóságban létezel.

2012. február 27., hétfő

Osho:Irányítás

                                                                               
Az élet túl van az irányításodon. Élvezheted, de nem tudod irányítani. Megélheted, de nem tudod irányítani. Eltáncolhatod, de nem tudod irányítani.
Normálisan azt mondjuk, hogy mi lélegzünk, de ez nem igaz – az élet lélegzik minket. Mi azonban mindig magunkat gondoljuk a cselekvőnek, és ebből származik a baj. Amint irányítani kezded magadat, túlságosan irányítani, nem engeded, hogy az élet megtörténjen veled. Túl sok feltétel van benned, és az élet egyiket sem tudja teljesíteni.
Az élet csak akkor történik meg veled, ha feltétel nélkül elfogadod; ha készen állsz arra, hogy szívesen fogadd, bármilyen formát ölt. De az az ember, akiben túl erős az irányítás, mindig azt várja, hogy az élet bizonyos formában érkezzen, hogy megfeleljen bizonyos feltételeknek – amivel nem bajlódik az élet; egyszerűen elmegy az ilyen emberek mellett.
Minél hamarabb kitörsz az irányítás korlátai közül, annál jobb, mert minden irányítás az elméből ered. Te pedig nagyobb vagy az elménél. Az elme csak egy kis rész, amely kis rész uralkodni próbál, parancsolni próbál. Az élet állandó mozgásban van, és téged messze maga mögött hagy, amitől csalódott leszel. Az elme logikája azt mondja: “Nézd, nem irányítottad magadat eléggé, ezért szalasztottad el, tehát irányíts még szigorúbban.”
Az igazság ennek épp az ellenkezője: az emberek a túl erős irányítás miatt szalasztják el a dolgokat. Légy olyan, mint egy vad folyó, és olyan sok minden, amit álmodni sem tudsz, amit elképzelni sem tudsz, amit remélni sem mertél, elérhető számodra már mind, itt van egy karnyújtásnyira. De nyisd ki a kezed; ne ökölbe szorított életet élj, mert az az irányított élet. Éld a nyitott tenyér életét. Az egész égbolt a rendelkezésedre áll; ne elégedj meg kevesebbel.  :)

2012. február 25., szombat

Napi útmutató:Legyél elégedett!

                                                                                 
Az igazság és a megelégedettség hatalmas belső erőt jelent számodra. Az elégedettség azt jelenti, hogy túljutottál a haszontalan és szükségtelen vágyaidon. Az érzéseid mutatják az utat a vágyaidhoz. Sok olyan érzést élsz át a mindennapjaidban, melyek nincsenek összhangban igaz vágyaiddal. Légy igaz önmagadhoz azáltal, hogy megvizsgálod a különböző helyzetekre, emberekre, kapcsolataidra adott érzelmi reakcióidat. Ha számodra nem kellemes és nem előre vivő az érzés, amit átélsz, akkor tudd azt, hogy hatalmadban áll azt jóra cserélni. Rátalálsz igazi szükségleteidre, elengedet a régi elavult érzelmi mintáidat és közben észrevétlenül kinyílik benned a megelégedettség csodás virága.

2012. február 24., péntek

Napi útmutató.

                                                                                 
Hogy mestere lehess a saját életednek, tanulnod kell. De nem csupán a könyvek, az írások bölcsességére szabad hagyatkoznod, hanem a megtapasztalások nyújtotta érzésekre. Nem csak olvasnod kell a szeretetről, hanem éreznek kell a szíved közepén. Nem csak tudnod kell a rosszról, hanem ismerned is, hogy megértsd azt, aki bűnben él. Nem csak hallanod kell a zenét, hanem átengedned a testeden, hogy vele együtt rezegj. Nem csak látnod kell a Napot, hanem érezned a fényét, és engedned, hogy felmelegítsen. Nem csak sejtened kell a szenvedélyt, hanem megélned és átadnod magad az elragadtatásnak. Ha önmagadban össze tudod gyűjteni mindezeket, és elő tudod hívni magadból, akkor olyan tehetségre teszel szert, amely többet ér számtalan bölcsességnél. Mert amikor mással beszélsz, ráhangolódsz valakire, már nem a tudást használod a megértéshez. A megtapasztalás, az együttérzés és az elfogadás az, ami közelebb visz a őszinte szeretethez.

2012. február 22., szerda

10 MILLIÓSZOROS NAPOK 2012 -BEN

                                                                               
Február 22. Június 4. Július 23. November 6. Azt mondják, hogy ezeken a napokon a pozitív illetve negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára hatványozódik, ebből kifolyólag a spirituális gyakorlatok végzése erősen javallott. Ezeken a napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Fontos, hogy arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben. Ha negatív érzelmeid, gondolataid merülnek fel, nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket! A nagy terheid feloldását érdemes erre a napra időzíteni. Küldj fényt, szeretetet a Földnek és az emberiségnek! Képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretettelinek. Lásd a Világ békét ünnepelni! Tegyél meg mindent, amit szeretnél, hogy 10 milliószoros erővel hatni! Szólj minél több embernek, hogy ők is tudatosak lehessenek ezeken, a napokon! Egy kis történelem: Évente 4 ilyen nap van a tibetiek szerint. A tibeti ("nagy") buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak. A négy legjelentősebb Buddhista ünnepnap (Düchen-jeles alkalom), avagy azon napok, amikor a pozitív cselekedetre és pozitív gondolatokra való törekvés gyakorlása tízmilliószorosan hat. Egy évben négy fő különleges-rendkívüli Buddha emléknapot tartanak, amikor ünnepség keretében emlékeznek meg Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól. Chotrul Düchen (vajmécsesek ünnepsége) – Shakyamuni Buddha követői hitének erősítése végett csodatévő cselekedeteket mutatott be. Saka Dawa Düchen – A tibeti naptár negyedik holdhónapjának teliholdjakor (15. napján) történik, amit tibetiül Saga Dawaának neveznek. Shakyamuni Buddha megvilágosodását és a parinirvánát (önálló fény teljes kialvása – lélekben való megállapodás) ünnepli. Buddha 35 éves korában Bodhgayában megvilágosodott. Saga Dawakor Kushinagarai parinirvánájának évfordulójáról is megemlékeznek. Chokhor Düchen (chokhor – imakerék) – A tibeti naptár hatodik holdhónapjának negyedik napja, amikor Shakyamuni Buddha először forgatja meg a Dharma kerekét - Buddha első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása. Lhabab Düchen – A tibeti naptár kilencedik hónapjának 22. napja. 41 évesen Buddha a mennyekbe emelkedett, hogy az isteneknek tanításokat adjon, és édesanyjának meghálálja, hogy hozzásegítette Őt a Szamszárából való szabaduláshoz. A követői kérésére Viswakarma isten által készített különleges létrán visszatért a mennyekből. (A tibeti naptár a hold járására épül. Egy tibeti hónap 30 napból áll, ezért minden harmadik évben egy hónappal megtoldják az évet és ezzel körülbelül behozzák az addigi naptári eltéréseket, és érik utol a külvilágot. Ez a hónap rendszerint az év legsikeresebb hónapjának a megismétlése. Mivel egy hold évben csak 354 nap van, így egyes napokat megdupláznak, másokat kihagynak. Régen Tibetben az állami főasztrológus készítette el a következő évi naptárt, ami igen fejlett matematikai és asztronómiai számításokon alapul. A tibeti hónapokat számozzák, viszont a hét napjait a napról, holdról és az öt látható bolygóról nevezték el.)

Napi útmutató.

                                                                                   
Alkosd meg magadnak a legszebb világot, amiről csak álmodni tudsz! Képzeld el minden részletét, gondold át minden vonatkozását! Érezd legbelül, hogy milyen lenne, ha megvalósulna! Éld át, mennyire boldoggá tenne létezése, milyen otthonosan és fesztelenül mozognál ebben az új közegben. Tapasztald meg, valóban tetszik-e neked, tudnál-e százszázalékosan boldog lenni? És ha mindenre igennel válaszoltál, akkor rögzítsd nagyon mélyen a szívedben és a lelkedben ezt az érzést, hogy fel tudd idézni bármikor! És kezd el megvalósítani azt a tökéletes létet, amelyre hivatott vagy!  :)

2012. február 20., hétfő

Angyali üzenet.

                                                                               
Minden percben meg van a lehetőséged, hogy amit akarsz, vagy ami hiányzik, azt megfigyeld. Amikor megfigyelsz valamit, amit szeretnél, vagy akár nem, akkor azon nyomban felveszed, annak a valaminek, vagy valakinek a rezgését és olyanná válsz mint az. Figyelj most egy kicsit befelé, és vizsgáld meg az érzéseidet és a gondolataidat. Amit most találsz, azt a minőséget fogod magadhoz vonzani. Törekedj hát a tudatosságra és a figyelmedet felénk irányíts. Kérésedet nekünk mondd el. Utána csak bízz abban, hogy mindez hamarosan megadatik neked. Az isteni minőségre fókuszáló figyelmed csodákra képes!

Kerülj ki az ego csapdájából

                                                                             
1. Ne érezd magad megbántottnak! Ami megbánt, az csak gyengít.
2. Szabadulj meg a győzelem kényszerétől! Nem a győzelmeid vagy a nyereségeid alkotják lényegedet. Légy megfigyelő, észlelj és élvezz mindent anélkül, hogy trófeát kellene nyerned. Amint kevésbé hajszolod e győzelmeket, egyre nagyobb számban fognak előfordulni életedben.
3. Szabadulj meg annak a kényszerétől, hogy mindig neked legyen igazad! Amikor a legjobban belemelegedtél egy vitába, tedd fel magadnak a kérdést:
„Mi fontosabb, az igazam, vagy a boldogságom?”
4. Szabadulj meg a felsőbbrendűségi kényszeredtől! A valódi nemesség nem abban áll, hogy jobbak vagyunk valaki másnál, hanem hogy jobbá válunk régi önmagunknál.
5. Szabadulj meg a többet akarás kényszerétől! A dolgok iróniája, hogy amikor már többé nem követelsz, a vágyott dolog bőséggel érkezik életedbe.
6. Hagyj fel azzal, hogy a teljesítményedből származtatod önazonosságodat!
7. Ne adj a híredre! Hírneved nem benned lakozik, hanem mások elméjében.
                                                        (Dr. Wayne W. Dyer - A szándék hatalma)

2012. február 19., vasárnap

Wass Albert: Mese az erdőről.

Az angyal kíváncsian nézett a zöld ruhás tündérkére. – Aztán miről tudsz mesélni? – kérdezte.
– Mindenről! – csillant föl a tündérke szeme. – Fákról és felhőkről,madarakról és állatokról…! Arról, amikor lemegy a nap, és arról, amikor fölkél a hold, és ezüstport szitál a fák tetejére…!
– Várj csak, várj csak – vágott a szavába az angyal mosolyogva –, várj egy cseppet!Azzal lehajolt, és megérintette a sziklát. És abban a pillanatban csillogó víz buggyant elő a kövek közül azon a helyen.
– Neked adom a forrást és a patakot – mondta az angyal –, játszhatsz benne és mesélhetsz benne kedved szerint, éjjel és nappal, örökkön-örökké, és soha senki meg nem háboríthat. Jó lesz így?A kis zöld ruhás tündérke abban a szempillantásban beleszökött a forrás vizébe, tapsolt, kacagott és szökdelt lefele a kövek között, csodálkozó réteken és álmodozó tisztásokon át. Kacagott és mesélt, mesélt, mesélt. A köveknek a fákról,a fáknak a kövekről, a madaraknak a virágokról, és a virágoknak a madarakról.Surrant, csilingelt, fecsegett, dalolt, szökdelt és tréfált, és közben csodálatosan szép és titokzatos meséket mesélt az erdőről. A fák mosolyogni kezdtek, a kövek kacagtak, a virágok vidáman bólogattak, és a kelyhek szirmaira kiültek a virágtündérek, hallgatni a mesét.(Azóta is egyre mesél. Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből. Ha pedig jó füled van, és érted az erdő nyelvét, akkor meghallhatod azokat a csodaszép meséket, amiket a forrás, a csermely, a patak tündére elmond ilyenkor a fáknak.)

2012. február 18., szombat

Napi útmutató.

                                                                             
Vizsgáld meg, hogy milyen érzések vannak a tetteid mögött. Ha emelkedettek a gondolataid, akkor ezt követik az érzéseid is. Fontos meglátnod azt, hogy milyen érzések vannak benned, hiszen a szíved tükröz téged. Ha összhangban vagy az isteni törvényekkel, akkor a gondolataid, érzéseid, szavaid, és a cselekedeteid is tiszták lesznek. Ha eleget teszel a szív tisztaságának, akkor megláthatod Istent és feltárul előtted a fizikai szemmel nem látható világ.

2012. február 17., péntek

Müller Péter:A Hit.

                                                                                 
Ez nagy titok. Az első pillanatban nem is érthető. Nem a vallásos hitről beszélek, hanem az önmagadba vetett hitről. A terveid megvalósulásába vetett hitről, arról, mely megelőlegezi - vagy megidézi? - a jövődet.
Nos, figyelj jól. A hitet éppúgy fel kell nevelni, mint egy gyereket. Először gyengécske még. Mint egy pici, izzó parázs: fújni kell, hogy lángot kapjon. Nem megy könnyen. Kifogy a levegőd. Pislákol a tűz, már-már elalszik.
De fújd! Fújd, kitartóan, türelmesen. Először még nem megy. Hiába. Már-már föladod, de mivel hiszel a Hitedben, mégsem hagyod annyiban. Fújod tovább.Egyszer csak az élet visszaigazol. Elkezd pislákolni egy lángocska, és egyre magasabbra tör. Akkor eltölt az öröm: "Jé, hát ez működik!" Igen. Az első sikerélményed azt üzeni: érdemes hinni tovább. De jön egy szélfúvás, és eloltja a tüzet. Itt a kudarc. Nem sikerült! Mégsem sikerült. Vége.
De mivel "hiszel a Hitben", elkezded fújni a hamut, és azt veszed észre, hogy a fehéres szürke pernye alól kivillan mégis egy varázsszemecske, és egyre nagyobbra nő. Még jobban fújod, teli tüdőből, szinte alig veszel levegőt, csak fújod, fújod... És fellobban a tűz!
Te csináltad. Valóra vált a hited. Most már ég, lobogva lángol a tábortűz. Melegedni tudsz körülötte. Mások is odajönnek, mert ahol meleg van, odagyűlnek az emberek.
Hideg világ van, és mindenkit vonz az élő tűz melege - melyet te teremtettél. Látod, társaid is lettek egyszerre. A hitedből. Amelyben - minden csőd és kudarc és nehézség ellenére - hittél. A sok "nem megy" után - ha hiszel a Hitben - egyszer csak menni fog!

2012. február 16., csütörtök

Napi útmutató.

                                                                             
Ahogy a Nap, a boldogság is az akaratodtól függetlenül bújik elő a viharfelhők mögül, hogy Rád szórja aranyló sugarát, mindössze annyi a dolgod, hogy ne menekülj el a fénye elől....
 Aki tudatosan megéli önmagát, azt az élet minden rezdülése boldoggá tudja tenni....
Magaddal törődj, magadban szítsd fel a tüzet, mert akkor mindenki megmelegedhet a közeledben.... S ha benned felkel a Nap, nem tudod a fényét másokkal nem megosztani.."
(A.J. Christian)

Rossz érzések ellenszere.

                                                                                 
Ne ijeszd el magad az élettől azzal, hogy csupán a gondokról s a bajokról képzelegsz. Ne vetítsd előre még nem létező, se ne éleszd újra letűnt bajaidat. Amikor gondok kínozzák sorsod, tedd fel a kérdést: mi az, ami most elviselhetetlen? A választ magad előtt is szégyellni fogod – sem a jövő, sem a múlt nem nehezedik rád, mindig csak a jelen. Az előbbi talán be sem következik, az utóbbi pedig már régen elmúlt. A jelen súlya a kisebbik, ha körülhatárolod. Milyen ember az, aki még a jelent sem képes önmagában elviselni? – Ha félreteszed, ami bánt, máris a legnagyobb biztonságban érezheted magad.
Vajon ér-e annyit bármilyen dolog, hogy lelked rosszul érezze magát miatta? Találsz-e valamit, ami miatt érdemes a bánkódáshoz lealacsonyodnod; sóvárgó, magába süppedő arccal csüggedned valami mulandó felett?

Emberrel nem történhet meg, ami nem emberi; ahogyan ökörrel, szőlővel, kővel nem eshet meg olyasmi, ami ökörhöz, szőlőhöz, kőhöz nem illik. Isten nem sújt olyannal, ami elviselhetetlen.
Ha egy külső jelenség bánt, tulajdonképpen nem maga a jelenség nyugtalanít, hanem a róla alkotott elképzelésed. Márpedig csak tőled függ, hogy ezt megszüntesd. Ha a rossz érzés oka a lelkedben rejlik – tulajdonoddá, elválaszthatatlan részeddé lett -, ugyan ki akadályozhatná meg hogy hibás felfogásodat magad orvosold? Amikor nem teheted meg, amit helyesnek tartasz, nem okosabb-e megújult erővel tevékenykedni, mint felette bánkódni?
Ha megtetted, amit tenned kell, az eredménytelenség oka nem benned rejlik. A dolgokat elfogadni tudni annyi, mint helyesen értelmezni. Ha ezt megértetted, semmi felett nem kell bánkódnod: az út a te utad, a természet mérte rád – neked csak járnod kell rajta.( Marcus Aurelius)

2012. február 15., szerda

Hogyan rendelhetsz csodát az Univerzumtól?

                                                                                     
Van aki álmodozik, van aki lemondóan legyint, és van aki gyermeteg lelkesedéssel hiszi el, hogy csodák márpedig vannak.És milyen érdekes: pont velünk esnek meg azok a "véletlenek", melyekre mindenki vágyik... az a kedves, az a munka, az a lakás... Érdekel hogyan csinálják? 
 Persze kívánni is lehet, csak nem ugyanaz: a titokban reménykedés, valami, amit szinte lehetetlennek gondolunk.A kívánság valami, ami rajtunk kívülálló okokból teljesül, vagy nem.Amikor viszont az ember rendel, azt meg is kapja és meg sem fordul a fejében, hogy nem az érkezik amit kért. Több technika létezik, ám a kulcs mindig a közben zajló gondolat.A legtöbbször elég hangosan (vagy halkan) kimondani amit szeretnél, de az is jól működik, amikor leírod egy darab papírra részletesen milyen is legyen a rendelés. Nem kell hozzá semmi, azonban nem árt, ha épp jókedved van.
 Amikor arra gondolsz, hogy valami rossz ne következzen be, akkor, mint valami függöny, odahúzod annak a rossznak a képét önmagad és a rendelésed közé. Fontos, hogy ne lebegjen kudarc a szemed előtt.Csak a megvalósulás, a siker és az, hogy a rendelés természetesen megérkezik úgy, ahogy azt te leadtad.
 És azután?
Félreteszed gondolatod, majd örülsz, amikor bekövetkezik a várt eredmény.Bíznod kell abban, hogy meg fog történni és nyugodtnak lenni addig, hiszen ellenkező esetben a kétségeket teszed oda folyamatosan, amivel gátolhatod a sikert.Határozd el, hogy kívánságod teljesülése nélkül is boldog leszel, így leveheted az aggodalmat róla és nagyobb lesz a siker esélye.
Mitől működik?
Akár tetszik, akár nem a gondolataid folyamatosan befolyásolják az életed.A gondolat ugyanis energia, mégpedig igen erős.Még ha ez nem is tudatosul állandó jelleggel és rengeteg olyan gondolatot "engedsz el" nap mint nap, amit észre se veszel.Mégis alakítják azt, ami utána történik veled, mivel bizonyos energiák bevonzanak hasonló energiákat.
Ezért fontos átprogramoznod magad, lépéről lépésre:

legyen természetes, hogy jó dolgokat vársz az Univerzumtól, magadtól és másoktól.
Lépésről lépésre:
Ha nem akarsz egyből sorsdöntő rendeléseket leadni, akkor előbb kezd apróbb dogokkal.Ha sikerült, dicsérd meg magad és figyeld meg milyen erőfeszítés nélkül lehet ezt csinálni.Ha nem sikerült, ne csüggedj, csak próbálgasd kitartóan.

Mindig segít, ha kicsit lehiggadsz és elkezded magad és a világot szeretettel szemlélni.Ez a fényhez hasonló érzéseket hoz létre benned is és a téged körülvevő Univerzumban is és egyből olajozottabban mennek majd a rendelések.
Ha a jólétre koncentrálsz, a jólét növekszik. Ha az egészségre, vagy békére, akkor azok növekszenek.
Te mire szoktál koncentrálni?
Az ember csak olyan lehet, amilyennek képes látni magát.

És csak azt érheti el, amit lélekben is elérhetőnek lát.
Azt viszont határozottan képes elérni!
                                      (Forrás:Az,hogy itt vagy nem véletlen)

2012. február 13., hétfő

Napi útmutató.

                                                                               
Hála és elfogadás, két olyan varázslat, amelyet megtanulsz alkalmazni gyógyulásod során. Mindegy, hogy ki vagy, mindegy hogy hol vagy, mid van, a hála és az elfogadás biztosan működni fog. Ha az életed jó, vagy ha úgy érzed leragadtál, csapdába estél, vagy ha sikertelenül próbálkoztál változtatni a jelenlegi helyzeteden, vagy esetleg úgy érzed hogy beborít a sötétség és a fájdalom járja át a lelkedet az elfogadás és a hála segíteni fog, hogy majdan változzanak a dolgok. Benned és körülötted. Elfogadás nélkül szemben és ellenállsz, ezért nem tud javulni, gyógyulni semmi. Fogadd hát el, bármiben is vagy most. Érezz hálát az élet és Isteni éned felé, hiszen ez a magasabbik tudatod tudja hogy neked mire van szükséged. Elfogadás és hála. Alkalmazd és biztosan működni fog!

2012. február 10., péntek

Üzenet neked!

                                                                               
Haladj nyugodtan a lárma és sietség közepette és emlékezz arra a békére, ami létezhet a csöndben. Elidegenedés nélkül élj úgy, hogy jó kapcsolatod legyen az emberekkel. Mondd ki finoman, és világosan az igazságot: és hallgass meg másokat, még az egyszerű és tudatlan lelkeket is; nekik is megvan a saját történetük. Ne hasonlítsd magad senkihez, ezzel kockáztatod, léhává és hivalkodóvá válsz. Mindig vannak nagyobbak és kisebbek mint Te. Örvendj a terveidnek ugyanúgy mint a teljesítményeidnek. Törődj a hivatásoddal, még ha még oly szerény is: ez egy igazi érték, az idők változó virágzásában. Légy óvatos a veled történtekkel kapcsolatban, hiszen a világ tele van csalásokkal. De ne légy vak ami a bátorságot és lelki erőt illeti, mert ez létezik. Sok egyén keresi a nagy ideálokat: és mindenütt az élet hősiességgel van tele. Légy önmagad. Különösen ne színleld a barátságot ezen felül ne légy cinikus a szerelemben, mert az szemben minden terméketlenségével és kiábrándulásával ugyanolyan örök, mint e fű. Vedd szívesen az évek tanúságait emelt fővel lemondva a fiatalságodról. Szilárdítsd meg a lélek azon képességét, hogy megvédhessd magad váratlan szerencsétlenségben de ne bosszantsd magad agyrémekkel. Sok félelem születik fáradtság és magány miatt. Egy egészséges fegyelmen túl légy jó magadhoz. Te a világmindenség gyermeke vagy, nem kevésbé mint a fák és a csillagok: jogod van itt lenni. És hogy neked világos vagy nem a világmindenség úgy halad a maga útján ahogy kell. Találd meg a békét istennel bármi legyen az elképzelésed róla és bármilyen munkáid vagy elképzeléseid legyenek őrizd meg az élet hangos zűrzavarában a békét a lelkedben. Minden álnokságával, unalmas gondjaival és összetört álmaival a világ mégis szép. Figyelj! Törekedj a boldogságra.
1692-ből egy Baltimorei templom faláról.
 Minden ami történik – minden ami valaha történt, most történik, vagy bármikor történni fog – a legbelső gondolataid, választásaid, elképzeléseid és annak a döntésnek a külső fizikai megtestesülése, hogy Ki Vagy és Ki Akarsz lenni. Ezért sose ítéld el az élet azon megnyilvánulásait, melyekre nem vágysz. Inkább keresd a módját, hogyan változtathatod meg őket és a körülményeket, hogy előidézd a változást.
Óvakodj a sötétségtől, de ne átkozd el. Inkább légy a világosság a sötétségben, és így alakítsd át. Világítson úgy a fényed, hogy a sötétben élőket is elborítsa, és végül mindannyian meglássátok, Kik Vagytok Valójában. 
Légy a Fényhozó. Mert a fényed többet is tehet, minthogy megvilágítja utadat. A te fényed jelzőfénye lehet a világnak. Ragyogj fel! Tündökölj! Így válhat a legsűrűbb sötétség pillanata a legdicsőbb ajándékoddá. És ahogy te megajándékoztattál, megajándékozhatsz másokat a legértékesebb kinccsel: önmagukkal.Legyen ez a feladatod, legyen ez a legnagyobb örömöd: add vissza az embereket önmaguknak. A legsötétebb órájukban is. Különösen akkor. A világ rád vár. Gyógyítsd meg. Most. Ahol vagy, sokat tehetsz.

2012. február 8., szerda

Napi útmutató.

                                                                           
A lélek benned lakik, ezért mindennap táplálnod szükséges Őt. Lehet, hogy teljesen más dolgokat tart fontosnak, mint Te. Amit önmagáról, és a világról megtud az-az Ő tápláléka. Ha meditálsz és helyesen elmélkedsz egy elmélyült csendben az nagyon jót tesz a lelkednek. Számára viszont talán az igazság megtapasztalása a legfontosabb. Törekedj hát az igazság felfedezésére! Azonban légy éber, mert az EGY ÖRÖK IGAZSÁG, minden emberben másként nyilvánulhat meg. Fogadd el szeretettel és nyitott szívvel a másik ember igazságát. Légy együtt a lelkeddel, hallgass rá és Ő megsúgja majd a sokféleségben is az igaz szót, igaz érzést és az igaz értékeket.

2012. február 6., hétfő

Napi útmutató.

                                                                             
Hagyd a külső világot és fedezd fel a belsőt. Azt a belső teret, mely védelmet és biztonságot ad számodra. Azt a belső világot, melyben megláthatod az igaz valóságodat, és felfedezheted önmagad csodás részeit. Ebben a misztériumban leválik rólad a kételkedés lehúzó ereje, és megleled belső erődet. Tudnod kell, hogy végtelenül erős vagy,csak hinned kellene magadban. Ha magadban hiszel, akkor áramlik hozzád Isten ereje. Ebben a belső lelki térben egy csodálatos világ vár! Hagyd el érte a külsőt, lépj be érezd meg, tapasztald meg és rá fogsz döbbenni, hogy hazataláltál.(forrás:Angyalsziget,az új földért)

2012. február 5., vasárnap

Imádság

                                                                       
Imádkozom régóta - fénybe borítom általa a szívemet. Szavak nélkül.
Bizonyosságom vezet.
Az Ég felé tartok, és végre már értem: előbb a Földön kell megtanulni járni, hogy célomat tisztán közelíthessem. A csillagokat szemlélve lépéseim nyomán halálra ítélem a mező virágait, amelyek épp úgy hordozzák az isteni szépséget, akár az égbolt ragyogó nagykövetei. Tévedek, ha nem figyelek minden létező szabadságára: ilyenkor hátamat fordítom a Nap felé: visszatáncolok tudatlanságomba.
Itt és Ott. Összetartozó két világ, mely bennünk és általunk válik teljessé -ha tudatosan keressük benső igazságainkat, a kudarcot és a fájdalmat is vállalva a felismerésekért.
Imádkozom.
Az emberért.
Sírva bűnhődtem már, sokat - a félelmeim nyomán keletkezett bántásokért, amelyeket elkövettem azok ellen, akik csak épp önmagukat élték, adott állapotuk legjobb tudása és szándéka szerint. Ítélkezésemet saját szálkáim szakították fel, magamat bántottam - másokon keresztül. Mindvégig. Ilyen az, aki tapasztalni érkezik a földi világba... míg egója vezeti és nem a tudatosság, folyamatos önostorozással igyekszik figyelmeztetni magát az emlékezés fontosságára. Szeretés helyett.
Csak később ébred rá: a szeretet útja az egyetlen, amely Önmagunkhoz és Másokhoz vezet. Az Istenhez, amely millió ember bőrébe bújva szórja lényegét, hogy szilánkjai végre visszatalálhassanak az EGYSÉG-tudatállapotba. Felismerjék, hogy a Kezdet és a Vég ugyanaz - és valójában nincsen más, csak Fény. Sugárzó, áradó.
Ha a Szeretet Lángját hordozod, minden lény látszólagos gyöngeségét szemlélve csak egy benső mosoly a válaszod - mert tudod, minden az útján halad. A tapasztalás szükséges az ébredéshez. Saját megéléseid is elengedhetetlenek ahhoz, hogy HAZATALÁLJ világodba.
Bocsáss meg - ez az első lépés. Mindenképpen - önmagadnak: azért, mert jelmezed időnként foltos, vagy szakadt.
És ha nincs már harag, düh benned a múltad hibásnak ítélt döntései miatt - már akarni sem kell elfogadni mások tévútjait. Felolvadnak a jéggé dermedt kapcsolatok, a lezárult időszakok pedig újra írják önmagukat.
Nincs már mitől félned. Új ember vagy. Akár minden pillanatban azzá válhatsz.
Ha eldöntöd: MÁTÓL másképp lesz... a negatív pólus pozitívvá formálódik át - az ezerszínű rózsa lefejti magáról tüskéit, nincs már oka a védekezésre.
Biztonságban van, mert tiszta. Nem gyötrik saját démonjai hozta rémálmai. Mert tudja, mit gondol, mit érez és mit cselekszik.
Egész Lénye a Szeretet Forrásában fürdőzik hajnaltól hajnalig.         (Forrás:http://elozoeletek.blogspot.com/ )

2012. február 4., szombat

Napi útmutató.

                                                                           
Itt az idő, hogy őszintén kifejezd az érzelmi szükségleteidet. A világ csak ekkor tud tisztán látni, érezni és érteni téged. Az első lépés önmagad felé, hogy mindezen érzéseket magadban felfedezed és feltétel nélküli szeretettel elfogadod, függetlenül attól, hogy mit találtál. Ne állj ellen a benned felbukkanó érzéseknek és vágyaknak, mert ha megtagadod ezeket, akkor nagyon sok energiát szívnak el tőled. Ha tehát elfogadod az érzelmi szükségleteidet, akkor biztos lehetsz abban,hogy a világ is elfogadja majd mindezt. Ezután pedig megtörténhet az a csoda, hogy amit a világ neked akar majd adni, azt elfogod tudni fogadni. Ha kimered mondani, hogy szükséged van a szeretetre, figyelemre, vagy hogy megnyugtatásként szavak nélkül „csak úgy” megöleljenek, akkor a másiknak általában nem lesz nehéz mindezt majd megadni neked.
(forrás:Angyalsziget,az új földért)

A Hit törvénye

                                                                                 
A hit nem más, mint a belső bizonyosság, hogy amit kívánok, az meg is valósulhat.A belső tartás teszi az embert igazán pozitív gondolkodásúvá akkor is, ha az életben nehézségek adódnak, hiszen felismeri bennük a feladatot és a lehetőségeket, melyeket az élet kínál neki.Ami korlátok közé kényszerít, az az én gondolatom és az én hitem. Ha megnyitom magam, gondolataimat és hitemet kitágítom, megszüntetem ezeket a korlátokat, minden lehetővé válik számomra, és a lehetetlen szót kitörölhetem a szótáramból.Fel kell ismerni, hogy minden jól van, ahogy van, mert minden engem szolgál és nekem nyújt segítséget.A hit nem más, mint emlékezés az ember saját isteni természetére.Nem az történik amit akarunk, hanem az, amiben hiszünk. A hit szellemi ereje összekapcsol bennünket az univerzum egyetlen erejével, amely számára nincsen lehetetlen.A tudás tényeket állapít meg, a hit tényeket teremt.A hit aktiválja bennünk a teremtőerőt, és arra kényszeríti az energiát, hogy az általunk kívánt formát öltse magára.Ide tartozik az imával kapcsolatos törvényszerűség is. Azt mondja a szentírás, hogy aki kér annak megadatik és aki kopogtat az bebocsájtást nyer. Az ima egy gyönyörű színekkel és formával rendelkező gondolatforma és ereje, energiája az ima elmondójának rezgésszintjétől függ. Egy kétségbeesett, félelmekkel teli személyiség, kérő vagy könyörgő imája a nagyon alacsony rezgésszint miatt nagyon gyenge és szinte teljesen hatástalan. A kérő ima a fenti szellemi entitások szemszögéből nézve etikátlan és alacsony szellemi szinvonalat tükröz. Kifejezi küldője panaszát, elégedetlenségét és bizalmatlanságát azzal a szellemi hierarhiával szemben aki számunkra mindent megad amire szükségünk lehet a feladataink elvégzéséhez.Kéretlenül is mindent megkapunk, pontosan mindig azt, amire ebben a pillanatban szükségünk van, mert ők és felsőbb énünk jobban tudják azokon a síkokon, mint én itt lenn a többszörösen is lefátyolozott tudatommal. Egyik legmagasabb rezgésű és energiájú ima a hála imája, a köszönet és boldog mindentelfogadás imája. Ez már egy megemelkedett tudatosság nagyon magasszámú rezgése. A pozitív gondolkozás és a folyamatosan átérzett hála csodálatos hatásaként mindörökre megszűnik a félelem és az aggódás érzése.
Ne aggódj , ne töpreng feleslegesen dolgokon , :)) Egyszerűen élj , hagyd hogy a lelked azt tegye amit akar , amit szeretne , amire vágyik , -----és most nem gyere nekem azzal hogy nincs rá pénzem , nekem úgysem sikerül , én ehhez kevés vagyok stb !!!!!!!!!!!!!!! ezeket felejtsd el örökre !!!!!!!! De tedd azt amit szeretnél , NE hidd el mert én azt mondom , éld át , azzal akivel éppen szeretnéd :)))))))))))))) Ölellek bennetket Merkaba (forrás:Az,hogy itt vagy  nem véletlen.)

2012. február 3., péntek

Napi útmutató.

                                                                       
Nyisd meg a szemed és a tudatodat és akkor felismered igazi örökségedet. Nem kívül keresd a bölcsességet, a tudást és a megértést, hiszen mindezek ott vannak benned, és arra várnak hogy a felszínre hozd őket. Amikor ennek tudatára ébredsz, soha többé nem fogod azt érezni, hogy az egyik lélek értelmesebb vagy jobb mint a másik. A lelked mélyén tudni fogod, hogy mélyen rendelkezel mindennel, képes leszel mindent végrehajtani és mindent megérteni. Ezáltal egy teljesen új világ fog feltárulni előtted. Hagyd abba hát a külvilágban való keresgélést és szánj időt a belső elcsendesedésre. Emlékezz! Te önmagadban egy egész világ vagy, amelyben eredendően ott van a FÉNY.
(forrás:Angyalsziget,az új földért)

2012. február 1., szerda

Azt kívánom neked,.......

                                                                               
Hogy legyen erőd akkor is szeretni, amikor úgy érzed csak te adsz.Hogy legyen erőd akkor is mosolyogni, amikor úgy érzed a fogad törik belé.Hogy akkor is kitarts, amikor nincs kedved.Hogy ne zavarjon, ha nagyok a problémáid, hiszen erős vagy és elbírod őket.Azért mert, ha erős vagy felemelhetsz embereket, ezáltal te magad még jobban megerősödsz.Kívánom, hogy legyen erőd félretenni a büszkeséged, ha annak a valakinek szüksége van rád.S kívánom, hogy legyen erőd megmondani neki, mit érzel, mert tudom, hogy ez a legnehezebb.Őszintén kimondani.Kívánok neked türelmet!
Hogy meg tudj hallgatni másokat.S hogy meg tudj bocsátani annak, aki nem tud neked.Hogy fáradtan is tudj szeretettel és megértően beszélni azzal, akinek szüksége van rá.Kívánok neked bölcsességet!Hogy tudj különbséget tenni, mikor kaptad azért az akadályt,hogy megküzdj vele és mikor azért, hogy kikerüld és más utat válassz.Hogy felismerd a mindennapok szépségét és ne tragédiák döbbentsenek rá.Hogy meglásd a szeretteid fontosságát és szükségességét az életedben.
Hogy minden idegesítő tulajdonságuk téged épít, akár mint rossz, akár mint jó példa.
Bölcsességet, hogy ne akarj tökéletes lenni, csak törekedj a legjobbra.Hiszen soha nem leszünk tökéletesek, maximum frusztráljuk magunkat a gondolattal.Ellenben a legjobbra törekvés újabb és újabb sikereket, majd célokat eredményez, s ez maga a haladás.Kívánom még neked,Hogy az aprólékos sziszifuszi hétköznapokban lásd a holnapok nagyságát, és a nagy célok építőkockáit.Végül kívánok egy apró mosolyt magunkon, hiszen ha mindezt meg tudnánk tenni,akkor már rég az angyalok soraiba tartoznánk, és valaki olyanokra vigyáznánk, mint mi magunk.Kívánom neked, hogy megtapasztald: a teremtés attól válik tökéletessé,hogy ismertek a hibáink és
számolnak a tökéletlenségünkkel.S nem utolsó sorban,kívánom, hogy azokkal töltsd a napjaidat akik szeretnek, és zárd a szívedbe ezt a boldogságot!

Napi útmutató.

                                                                               
A szeretetet úgy tudod megvalósítani az életedben, ha mindennap arra összpontosítasz, ami a legdrágább számodra ezen a világon, amit legjobban tisztelsz és csodálsz. Magadban, másokban és a téged körülvevő világban. Ha a kapcsolataidban megleled a csodálatot, megbecsülést, tiszteletet, az őszinteséget, észreveszed és értékeled a másik személy adottságait és tulajdonságait, akkor az életedben jelen van a szeretet. Nem tudsz mindenkit szeretni, s ezért ne bántsd magad. Törekedj viszont arra, hogy akivel találkozol arra az elfogadás szemével tekints. De ne feledd, hogy a szereteted megjelenésének és áramlásának az alapja, hogy ÖNMAGADAT fogadod el, tiszteled és becsülöd elsősorban. Az önszeretetből nyílik ki mások szeretetének virága.
(forrás:Angyalsziget,az új földért)