2013. április 4., csütörtök

A Tudatos Teremtés

                                                                               

1.lépés: Figyelem
Megfigyeled a körülötted és veled történő dolgokat, élethelyzeteket, a hozzájuk fűződő gondolataidat és a gondolataid által ébresztett érzéseidet. Folyamatosan nyitott vagy életed történéseire és figyeled, várod az apró jeleket, mozzanatokat, amelyek beérkeznek az életedbe. Ezeket észlelve megfigyeled a gondolataidra és a gondolataidon keresztül az érzéseidre kifejtett hatásaikat. A figyelem tulajdonképpen nem is csak az első lépés, hanem a teljes folyamat során jelen kell, hogy legyen. Ráadásul az egész folyamat ciklikus, hiszen az utolsó ötödik lépés során, - amiről később esik szó - illetve azt követően ugyanide térünk vissza újra.
Az első lépés tehát, hogy nyitott légy, és éberen figyelj!
2.lépés: Döntés
Amit megfigyeltél, megtapasztaltál, az lapján döntesz. Arról, hogy mi az, amit nem akarsz és mi az, amit akarsz. Előbb a "nem akarom" dolgokat veszed sorra, mert ezek segíteni fognak az "akarom" dolgok pontos meghatározásában. A figyelem lépése erre a lépésre is igen jelentősen kihat, hiszen döntéseidet alapvetően az alapján célszerű meghoznod, ahogyan az adott dologgal kapcsolatban érzel. He kellemetlenül érzed magad azzal kapcsolatban, amit, ahogy az adott dologról gondolsz, akkor ez a dolog, vagy legalábbis a vele kapcsolatos gondolatod a "nem akarom" listádra fog kerülni. Ha jól érzed magad attól, amit, ahogy az adott dologról gondolsz, akkor ez a dolog és a vele kapcsolatos gondolataid az "akarom" listára kerülnek.
A második lépés tehát, hogy döntsd el, mi az amit nem akarsz, és mi az amit szíved mélyén igazán szeretnél.

3.lépés: Kérés
Ez már a Tudatos Teremtés folyamatának már eddig is ismert része. Ha eldöntötted, mi az amit valójában akarsz, akkor nincs más dolgod, mint kinyilvánítani szándékodat a kívánt dolog bevonzására. Ezt megteheted egy egyszerű kijelentés formájában, szóban vagy írásban. Vagy kereshetsz, esetleg készíthetsz, rajzolhatsz róla egy képet, vagy videót. De már az is elegendő, ha pusztán csak vágyad tárgyára gondolva erősen összpontosítasz. Azt hiszem, a kérés lépése az, ami mindannyiunknak nagyon könnyen megy! Amire figyelnünk kell, az csupán annyi, hogy a kívánt dologra gondolva, hogyan fogalmazunk, illetve hogyan jelenítjük meg azt. Célszerű jelenidőben fogalmazni, és úgy megjeleníteni magunk előtt, mintha máris az életünk része lenne.
A harmadik lépés tehát a kérésünk pontos megfogalmazása és kinyilvánítása.

4.lépés: Várakozás
Ez a lépés tűnik a legkönnyebbnek, mégis legtöbbünk számára ez a legnehezebb. Itt ugyanis látszólag semmi más dolgunk nincs, mint várni kérésünk, vágyunk megvalósulására. Hiszen maga a konkrét manifesztáció nem a mi dolgunk, hanem az Univerzumé. Legtöbbünk számára az Élet legnagyobb kihívása, legnehezebb feladata, a türelmes várakozás. Utálunk várakozni, mert ilyenkor tehetetlennek érezzük magunkat. Az egonk folyton sürgetne, mert nem bír "egy helyben a hátsóján megülni", mindig valamit tennie kell, valamivel foglalkoznia kell. Ezért feszültek, türelmetlenek leszünk, ezzel pedig csak távol tartjuk magunktól vágyunk tárgyát. Mindegyik lépésnél fontos az elme, az ego elcsendesítése, mondjuk meditáció által, de talán ebben a szakaszban van a legnagyobb jelentősége. Az ego ugyanis gyakran, akkor is tettre sarkall, amikor mozdulatlanul kellene maradnunk. Elcsendesedve, figyelve az intuíciónkra, azonban minden pillanatban a megfelelő módon cselekszünk, vagy éppen nem cselekszünk.
A negyedik lépés tehát a türelmes, csendes, figyelmes várakozás.

5. lépés: Elfogadás
Ez szokott a másik "problémás" lépés lenni. Ugyanis az elfogadás is rendkívüli módon nehezünkre esik. Ez az a lépés, ahol igazán nagy jelentőséget kap az önértékelés, az énkép. Hiszen az elfogadás leggyakoribb akadálya az, hogy nem tartjuk magunkat méltónak arra, hogy elfogadjuk azt, amit kérésünkre az Univerzumtól ajándékként kapunk. Nem érezzük magunkat elég jónak, ezért kételyeink támadnak, hogy megérdemlünk-e bármilyen jót az élettől. Pedig igenis elég jók vagyunk, nagyon is jók vagyunk. És igenis megérdemeljük mind azt a sok-sok csodát, szépséget, bőséget és jóságot, amit az Univerzum áramoltat felénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése