2013. július 7., vasárnap

10 dolog, amit a győztesek másként csinálnak.

                                                                               

"Bárki feladhatja, és sokan meg is teszik, mert ez a legkönnyebb dolog a világon. De a győztesek másként csinálják; ők akkor is továbbmennek, amikor mindenki más megállna. Valójában ez a leglényegesebb alapelve a sikernek. Mert enélkül az eltökéltség és kitartás nélkül ennek a cikknek az első 9 pontja nem ér semmit. Akkor fog igazi varázslat történni, ha a 10-es pontban leírt eltökéltséget és kitartást kombinálod a többi 9 ponttal.
A győztesek kitartóan alkalmazzák az alábbi pontokat...
1. Vállalj 100%-ig felelősséget. Az életed kinyilatkoztatás a világ felé, amely megmutatja az értékeidet, meggyőződéseidet, és álmaidat. Az életed a tiéd, hogy alkoss, hogy élvezd vagy ne élvezd, hogy küzdj valami ellen vagy békességben legyél. Végső soron a legjobb éveid azok lesznek, amelyekben felelősséget vállalsz a problémáidért. Nem hibáztatod a szüleidet, a társadalmat, vagy a gazdaságot. Felismered, hogy te magad vagy a sorsod irányítója
2. Fókuszálj arra, ami felett befolyásod van. Az élet egyensúly a befolyásolható és a nem befolyásolható dolgok között. Meg kell tanulnod a megfelelő időben alkalmazni a küzdést és a feladást. Az élet nem tartozik neked semmivel; már mindent átadott neked, amire szükséged van. Nem az a szabadság, ha nincsen semmilyen akadály az utadban; a szabadság megérteni, hogy minden nehézség az utad része.
3. Zárd ki a rossz dolgokat. Minden cselekvés igazi ára a cselekvésre fordított idő. Ha valami, amit teszel, nem oldja meg, vagy javítja a helyzetet, akkor csak az idődet pazarolod. Egy ponton túl el kell döntened, hogy újra és újra ugyanazt a cselekvést ismétled, vagy változtatsz.
4. Irányítsd a dolgokat. Kezdd el olyanra formálni a napjaidat, amilyenre szeretnéd. Indulj el a saját utadon. Ez az út a tiéd. Tudod, hogy megszülettél, és azt is tudod, hogy egyszer meg fogsz halni. Rajtad múlik, mi történik a kettő között. Ne vágyakozz, hanem cselekedj. Vagy kezedbe veszed az irányítást, vagy kifolyik az idő a kezeid közül.
5. A megfelelő emberekkel vedd körül magad. Nem mindig az számít, hol tartasz éppen az életben, hanem hogy ki van melletted. Néhányan visszahúznak, mások viszont támogatnak. Olyanokkal vedd körbe magad, akik támogatnak és buzdítanak, a negatív emberek társaságát pedig kerüld.
6. Gondolkozz pozitívan. Változtasd meg a gondolataidat, és megváltozik a világod. A gondolataink határozzák meg a kedvünket, hozzák létre az álmainkat és táplálják a motivációnkat. Ezért kell figyelmesen csak azokat a gondolatokat megtartani, amelyek előrébb visznek. 
7. Győzd le saját magad. A boldogság alapja, hogy légy önmagad. A bölcsesség alapja, hogy ismerd meg önmagad. A siker alapja, hogy lépd át a korlátaidat. A siker érdekében le kell győznöd saját magadat.
8. Szeresd önmagad. Először saját magunkat kell erőssé tennünk, hogy aztán másokat tudjunk erőssé tenni. Ez nem önzőség, hanem önbecsülés. Ne félj először saját magad boldoggá tenni.
9. Viseld el a fájdalmat. Egy napon meglátod ennek a fájdalomnak az értelmét. Néha a legnagyobb fájdalom szükséges a legjobb változáshoz. Az erős emberek, akiket ismersz, azért váltak erőssé, mert elviselték és legyőzték a fájdalmat. Tehát minden kudarc és másoktól származó negatív hatások ellenére fókuszálj a célodra, és emlékezz rá, hogy a te saját utad senki más nem tudja végigjárni helyetted. 
10. Ne add fel soha. Nem számít, hányszor rontod el és gondolod, hogy nincs értelme tovább menni, és nem számít, hogy hányan mondják neked, hogy nem tudod megcsinálni – haladj tovább. Fókuszálj újra a célodra. Ne add fel. Ne add fel, mert néhány hónap múlva sokkal közelebb leszel a célodhoz, mint amilyen közel most vagy. Összpontosíts az előtted álló útra. Csinálj ma valami olyasmit, amit a jövőbeli éned meghálál majd."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése