2013. szeptember 28., szombat

Minden amire gondolunk magunkhoz vonzzuk!

                                                                             

Minden amire gondolunk magunkhoz vonzzuk,...megteremtjük!Csak is azokkal a gondolatokkal foglalkozzunk amiket el szeretnénk érni!.....és a gondolatok,érzések,amiben hiszel megvalósulnak.A gondolatok olyan energiát bocsájtanak ki amivel magadhoz vonzhatod azt amit szeretnél,vagy éppen azt is amit nem!A Teremtés mindig megtörténik,legyen az jó vagy éppen rossz!Mindig arra helyezzük a figyelmünket amit el akarunk érni,és nem arra amitől félünk!A pozitív megerősítések,gondolatok,sokkal erősebbek mint a negatívak!Mindig tudatába kell lennünk annak,hogy mit gondolunk,mit beszélünk,és mit érzünk.Te alakítod az életed,és olyanná formálod amilyenné a gondolataid,..és szokásaiddal alakítod.Mindig a gondolataid okozzák az érzelmeidet,minden a gondolatból ered!!Gondolat,berögződés a tudatba,szokás,érzések!....és ezek következménye persze ezek után az eredmény,amit mindezek után megkapunk.Minél jobban érzed magad,..akkor vagy igazán egyenesben!!Minden negatív berögződésen lehet változtatni tudatossággal,odafigyeléssel,kitartással,és hittel!Nem megy azonnal,sok munka,elszántság,kitartás,kell hozzá!....és Cél,amit el akarunk érni!!Nagyon fontos,hogy jól érezzük magunkat,mert a jó dolgok akkor történnek,ha folyamatosan azonos hullámhosszon vagyok,...és fenntartom magamban ezt az állapotot!...és nem engedem meg,hogy bármi kizökkentsen az egyensúlyomból,nem hagyom,hogy bármi befolyással legyen rám.Az életünket mindig úgy alakítsuk ahogy nekünk jó,..és ne hagyjuk,hogy mások akarata,..és döntése eltántorítson minket a célunktól!Mindig tartsunk ki az mellett amit el akarunk érni!Döntsd el mit akarsz,..és a tiéd lehet,ha teszel érte!Készen nem fogsz megkapni semmit sem!Fontos,hogy mit látsz,mit gondolsz,..és mit érzel!

2013. szeptember 25., szerda

Hála

                                                                                   

Ha hálásak vagyunk akkor még több szeretetet veszünk észre,és még több szeretetet adunk másoknak.Rengeteg mindenért lehetünk hálásak,ha végig nézel az életeden sok-sok olyan dolgot láthatsz amiért hálás és boldog lehetsz.Ha hálás vagy jó érzések lesznek benned,..és minél többet meglátod a jót az életedben annál több jó fog érni téged,..mert a jó,még több jót vonz magához,...még több jó érzést keltő dolgot kapsz ami melegséggel,szeretettel és jó érzéssel tölti el a szíved.A jó érzések megadják neked azt amire vágysz,..mert a jó érzések,a hála állapota mindent meggyógyít,....a lelkedet,a kapcsolataidat,...mindent ami gyógyulásra szorul az életedben.Ha beengeditek magatokhoz a szeretetet a szívetekbe,és megélitek azt a csodát amit általa kaphattok,akkor fantasztikus érzések,találkozások, szerencse,és jóság fog érkezni hozzátok.Rengeteg szeretet áramlik minden nap felétek és amit kaptok,és befogadtok a lelketekbe nem tudjátok másokkal nem megosztani,..hiszem ami bennetek van azt akarva akaratlanul tovább adjátok más ember szívébe.

2013. szeptember 23., hétfő

Átkelés a határon.

                                                                             

Csodálatos hatalommal rendelkezel, s e tekintetben még sok felfedezni való áll előtted. Ha egy adott pillanatot szeretnénk kifejezni, azt mindig csak MÁnak vagy MOST-nak hívjuk. Ezért mindig a MOST, a JELEN a valóságunk, a múlt és a jövő pedig csak fogalmak. Vagyis mindig a JELEN-ben vagyunk. A LINEÁRIS időhöz szoktunk hozzá. Számunkra a TEGNAP az, ami megtörtént, és soha többé nem ismétlődhet meg. A MA az, ami most történik velünk – a valóságunk –, és a HOLNAP ismeretlen, csupán egy reményekből kirakott fogalom. Ám ezek a fogalmak a MOST pillanatainak végeláthatatlan sorozatában válnak valósággá. A lineáris ember sajnálkozik a múlt fölött, és próbálja megfejteni az értelmét; kiegyensúlyozottságra törekszik a jelenben, és fél a jövőtől. Ehelyett a JELEN lévő ember békés és nyugodt, mert tudja: „Minden, ami valaha voltam és valaha leszek, a saját energiámban van JELEN. Ezért megvan hozzá minden eszközöm, hogy bármelyik lehetőséget kiválasszam és megvalósítsam, amit valaha teremtettem és teremteni fogok.” Az ismeretlen félelmet szült, a félelem kétségeket hozott magával, és összeesküvési elméleteket gyártott – mint oly gyakran az életben. Az ÉN VAGYOK egy szent köszöntés, amely lényed magasabb részeit üdvözli. Az, aki kifejezésre juttatja igényét belső isteni mivoltára, és ezáltal társteremtőjévé válik saját valóságának, igazság szerint irányítója annak, amit nem ért, ami látszólag rejtve van előtte. Azért vagyunk itt a földön, hogy rátaláljunk az emberben élő Isteni Szikra szeretetére és együttérzésére, ami próbatételünk részeként el lett rejtve bennünk. A jelent meghatározza a MI VALÓSÁGUNKNAK hívott energia, amely a jelenből, a múltunkból és jövőnk lehetőségeiből áll össze. Aki érti az isteni JELEN időt, érti, hogy bármi is történjen, az képességei keretei közé fog esni, mivel ő maga teremtette meg azt a valóságot. A JELEN időben létezésed egy teljes kép, amely a létező múlt, a létező jelen és a jövőhöz megteremtett létező lehetőségeid energiájából áll össze. Vagyis létezik egy kiegyensúlyozott, teljes kép arról, hogy ki vagy, és kivé válhatsz. Ennek a képnek az önismeret, a képességek és a bölcsesség szintén elemei. Ez a MOSTBAN való létezés olyan embert eredményez, aki képes együtt élni a múlttal, mert ismeri a miértjeit, és képes békében élni a jelenben, mert ismeri a jövő lehetőségeinek miértjeit. Tudatosságotokkal és szándékotokkal meg tudjátok változtatni a jövőt, és ettől fogva a világ soha többé nem lesz már ugyanolyan. A ma energiája nem olyan, mint a holnapé. Ez a megvilágosodott Föld alapvető vonása. Az emberekben mindig létezik egy horizont, egy szemhatár, amelyen nem látnak túl, így mindig van, ami rejtve marad előttük. És amíg léteznek rejtett dolgok, azok az emberek félelmeit és aggodalmait táplálják. A félelemnek, az aggodalomnak, az önbecsülés hiányának el kell tűnnie, ha elkezded magad teremteni a jövődet és megváltoztatni a valóságodat./Kryon: Átkelés a határon/

2013. szeptember 16., hétfő

Hozd ki magadból a legjobbat,..és csak erre koncentrálj.

                                                                               
Az egyik legfontosabb dolog a lelki fejlődésben talán az,hogy a lehető legtöbbet,és legjobbat hozzam ki magamból,...és jobb legyek annál aki tegnap voltam. :) Felismerjem azokat a dolgokat amik nem szolgálják lelki fejlődésemet,és visszatartanak attól,hogy az legyek aki igazából vagyok.Megértsem,és elfogadjam minden kialakult negatívnak tűnő helyzetet az életemben,és elengedjem a fájdalmat,és rossz érzést keltő érzést,és gondolatot,ami meggátol,attól,hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból.Ha elengedem azokat a dolgokat amik nem szolgálnak,és arra koncentrálok amit ki akarok hozni magamból,és eltökélten csak is a jó dolgokra,...a jó érzést keltő dolgokra gondolok,akkor az igazi lényedet,és önvalódat helyezed előtérbe,és engeded,hogy szíveden,a szeretetteljes érzéseiden keresztül megnyilvánuljon az a csodálatos angyal,aki TE VAGY! :) Akit a figyelmeddel,a pozitív érzéseiddel,előhoztál magadból,és szárnyakat adtál neki,hogy szabad legyen,hogy Te szabad legyél,...és boldog! :) Hiszen az a lényeg,hogy jól érzed magad,és boldog legyél,..és csodálatos angyali lényed által sok-sok szívbe szeretetet,és jóságot vigyél. 

2013. szeptember 13., péntek

Tedd szándékodat valóságoddá. ❤1. lépés: Nézz a tükörbe, lépj magaddal szemkontaktusba, és a nap folyamán annyiszor mondd el így,hogy „szeretem magamat", ahányszor csak lehetséges!
„Szeretem magamat": e két varázsszó segít megőrizni önbecsülésedet. Már most légy tisztában azzal, hogy eleinte nehéz lehet e szavak kiejtése azon körülmények miatt, amelyek hatásának egy életen át ki voltál téve, és mert ezek a szavak felszínre hozhatják a tiszteletlenségmaradványait, amelyekhez egód ragaszkodásra akar bírni. Nyomban az az ösztönzésed támadhat, hogy ezt a gyakorlatot egód általános felsőbbrendűségi vágyának megnyilvánulásaként fogd fel. Ám ez korántsem egy ego diktálta kijelentés, hanem önbecsülésed megerősítése.Lépj túl az ego-elmén, és erősítsd meg az önmagad iránt érzett szeretetedet és az Isten Szelleméhez fűződőkapcsolatodat! Ez még nem tesz felsőbbrendűvé; inkább egyenlővé tesz mindenkivel, és magasztalja, hogy Istenrésze vagy. Mondd ki ezt a kijelentést saját önbecsülésed érdekében! Tedd meg azért, hogy tiszteletet tanúsíts a hatalom iránt, amely e világra rendelt! Tedd meg azért, mert ily módon kapcsolatban maradsz Forrásoddal, és visszanyered a szándék hatalmát! „Szeretem magamat." Zavar nélkül mondd ki! Büszkén mondd ki, és légy a szeretet és az önbecsülés képmása!
2.lépés: írd le a következő megerősítést, és ismételd el újra meg újra önmagadnak: teljes és tökéletes vagyok, amilyennek megteremtettek!
Vidd ezt a gondolatot mindenhová magaddal, amerre jársz!Lamináltasd, és tedd a zsebedbe, a műszerfaladra, a hűtődre vagy az ágyad mellé - hagyd, hogy a szavak a magas szintű energiák és az önbecsülés forrásává váljanak! Pusztán azáltal, hogy magaddal hordod e szavakat,és hogy egy térben vannak veled, energiájuk egyenesen hozzád fog áramlani.Önmagad tisztelete abból a tényből fakad, hogy tiszteled a Forrást, amelyből származol, és eldöntötted, hogy újra kapcsolatba lépsz vele, tekintet nélkül arra, hogy mit gondolnak mások. Nagyon fontos, hogy kezdetben folyamatosan emlékeztesd magadat, hogy méltó vagy ama Forrásnak - az Istenenergia téged meghatározórészének - a végtelen tiszteletére, amelyre mindig számíthatsz. Ez az emlékeztető csodákat fog tenni önbecsüléseddel, következésképpen azon képességeddel is, hogy felhasználd a szándék hatalmát az életedben.Újra meg újra emlékeztesd magadat: „Nem vagyok azonos a testemmel. Nem vagyok azonos felhalmozott javaimmal, sem elért eredményeimmel, sem hírnevemmel. Én teljes és tökéletes vagyok, amilyennek megteremtettek!"
3.lépés: Tanúsíts több tiszteletet mások és az élet egésze iránt!
Az önbecsülés talán legnagyobb titka az,hogy jobban becsüljünk másokat. Ennek legegyszerűbb módja, ha meglátjuk bennük Isten kibontakozását.Tekintsünk el mások külsejének, kudarcainak és sikereinek, társadalmi állásának, gazdagságának vagy e gazdagság hiányának a bírálatától... és adjuk meg a megbecsülést és a szeretetet a Forrásnak, amelyből fakadtak.Mindenki Isten gyermeke - mindenki! Próbáld meg ezt még azokban is meglátni, akik istentelennek tűnő módon viselkednek. Tudd, hogy ha szeretetet és tiszteletet adsz, megfordíthatod ezt az energiát, hogy Forrása irányába áramoljon, ne pedig tőle elfelé. Egyszóval tiszteletet sugározz, mert ez az, amit ajándékoznod kell! Ha bírálatot és alacsony szintű energiákat sugárzol, akkor ugyanezt vonzod magadhoz. Ne feledd, amikor másokat megbírálsz, nem róluk mondasz ítéletet, hanem ön-magadról, mint olyan emberről, akinek szüksége van a bírálgatásra! Ugyanez a rád irányuló bírálatokra is érvényes.
4.lépés: Erősítsd meg önmagadnak és mindenkinek, akivel találkozol: „Én ehhez a világhoz tartozom!"
A hova tartozás érzése az egyik legfelsőbb sajátosság. Annak érzése, hogy nem tartozol sehová, és rossz helyen vagy, az önbecsüléshiányából következhet. Tiszteld meg önmagadat és isteni természetedet azzal, hogy megérted:
mindenki idetartozik.
Kétség sem férhet hozzá. Jelenléted ebben az univerzumban már önmagában is bizonyítja, hogy idetartozol. És ezt nem az emberek döntik el. Egyetlen kormány sem határozhatja meg, hogy egyesek idetartoznak, mások pedig nem. Egy intelligens rendszerről van szó, amelynek része vagy. A teremtés bölcsessége rendelt téged e világra, erre a helyre, ezekkel a testvérekkel és szülőkkel, hogy ezt a becses helyet töltsd be. Mondd magadnak, és erősítsd meg, amikor csak szükséges: „Én ehhez a világhoz tartozom!" Akárcsak mindenki más. Senki sincs itt véletlenül!
5.lépés: Emlékeztesd magad, hogy sosem vagy egyedül!
Az önbecsülésem mindaddig ép marad, amíg tudom,lehetetlen, hogy egyedül legyek. Van egy „vezető cégtársam", aki sosem hagy cserben, és még azokban a pillanatokban is kitart mellettem, amikor látszólag hátat fordítok Forrásomnak. Érzem, hogy ha az egyetemes szellem eléggé tisztel ahhoz, hogy megengedje idejövetelemet, és rajtam keresztül munkálkodjon - és megvédjen olyan alkalmakkor, amikor veszedelmes, nem spirituális területre tévedek -, akkor társaskapcsolatunk rászolgál e tisztelet viszonzására. Eszembe jut barátom, Pat McMahon, egy beszélgetős műsor házigazdája a KTAR rádiónál az arizonai Phoenixben, amint találkozásáról mesél nekem Teréz anyával a stúdiójában, mielőtt interjút készített volna vele a műsora számára. Barátom arra igyekezett rábírni Teréz anyát,engedje meg, hogy tegyen valamit érte.
- Akármit - könyörgött. - Egyszerűen csak segíteni szeretnék Önnek valahogyan. Teréz anya ránézett, és így szólt:- Keljen fel holnap hajnali négykor, és menjen ki Phoenix utcáira. Keressen valakit, aki ott él, és azt hiszi, hogy egyedül van, és győzze meg arról, hogy ez nincs így. Nagyszerű tanács, hiszen mindenki, aki az önbizalomhiány mocsarában evickél, vagy elveszettnek tűnik... azért veszítette el önbecsülését, mert elfelejtette, hogy nincs egyedül.
6.lépés: Tiszteld a testedet!
Tökéletes testet kaptál, hogy hajlékul szolgáljon láthatatlan lényednek pár röpke pillanatig az örökkévalóságban. Méretétől, alakjától, színétől és bármely képzelt fogyatkozásától függetlenül tökéletes alkotás arra a célra, amelyért e világra rendeltettél. Nem kell megdolgoznod az egészségért; az egészség olyasvalami, aminek eleve a birtokában vagy, hacsak meg nem zavarod. Egészséges testedben zavart okozhatsz a túltápláltsággal, az elégtelen testmozgással és azzal, ha túlstimulálod méreganyagokkal vagy drogokkal, amelyek gyengélkedővé, kimerültté, idegessé, szorongóvá, depresszióssá, pöffeszkedővé, komisszá tesznek, és a betegségek végtelen sorát váltják ki. Az Önbecsülésben töltött élettel kapcsolatos szándékod beteljesítését kezdheted azzal, hogy tiszteletet tanúsítasz a hajlékodul szolgáló templom iránt. Tüdőd, mit kell tenned. Nincs szükséged egy újabb diétára, testedzési kézikönyvre vagy személyes edzőre. Mélyedj magadba,figyelj a testedre, és bánj vele mindazzal a méltósággal és szeretettel, amelyet önbecsülésed megkövetel!
7.lépés: Meditálj, hogy tudatos kapcsolatban maradj Forrásoddal, amely mindenkor tisztel téged!
Nem ismételhetem ezt el elégszer: a meditáció módszer arra, hogy felfedezzük, amit öt érzékünk nem képes észlelni.Amikor kapcsolatban állsz a szándék energiamezejével, a bensődben rejlő bölcsességhez is kapcsolódsz. Eme isteni bölcsesség nagy tiszteletet tanúsít irántad, és gondodat viseli, amíg e világon vagy. A meditáció mód annak biztosítására, hogy megmaradj az önbecsülés állapotában. Tekintet nélkül környezeted eseményeire, amikor belépsz a meditáció megszentelt terébe, minden kétséged eloszlik azt az értéket illetően, amelyet megbecsült teremtményként képviselsz. Úgy emelkedsz ki a meditáció ünnepélyességéből, hogy kapcsolatban érzed magadat Forrásoddal, és tisztelettel viseltetsz valamennyi lény, kiváltképp önmagad iránt.
8.lépés: Kövesd meg ellenségeidet!
Megkövetésük cselekedetével a tisztelet jelét sugárzód ellenlábasaid felé.Ha ezt a megbocsátó energiát árasztod magadból, ugyanilyen fajta, tiszteletteljes, pozitív energia fog visszaáramlani hozzád. Ha elég nagylelkű vagy, hogy megkövess másokat, és a harag, a keserűség és a feszültség energiáját jósággal helyettesítsd -még ha továbbra is fenntartod, hogy neked van igazad -, sokkalta jobban fogod tisztelni önmagadat, mint megbocsátó cselekedeted előtt. Ha düh tölt el valaki iránt, lényed egy igen tetemes része rossz néven veszi ennek a gyengítő energiának a jelenlétét. Szánj rá egy percet most rögtön,hogy egyszerűen szembenézz azzal a személlyel, aki kiemelkedik elmédben az általad megsértett vagy téged megsértő emberek közül, és mondd meg neki, hogy szeretnéd kiengesztelni. Észrevehetően jobban fogod érezni magadat. A jó érzés, hogy tiszta helyzetet teremtettél, nem más, mint önbecsülés. Sokkalta több bátorságot, jellemerőt és belső meggyőződést igényel, hogy megkövessünk másokat, mint az, hogy belekapaszkodjunk alacsony energiaszintű érzéseinkbe.
9.lépés: Sose feledkezz meg az énről,amelyet becsülsz!Ennek érdekében fel kell ismerned, hogy mások rád vonatkozó véleménye nem tény, csupán vélekedés. Amikor egy ötszáz fős hallgatósághoz beszélek, az estevégére ötszáz különböző véleményt táplálnak rólam a teremben. E vélemények egyikével sem vagyok azonos. Nem lehetek felelős azért, hogy ők hogyan tekintenek rám. Egyes-egyedül a saját jellememért lehetek felelős, és ez mindnyájunkra igaz. Ha tisztelem magamat, akkor énemre támaszkodom önbecsülésemben. Ha kételkedem magamban, vagy büntetem magamat, akkor nem csupán az önbecsülésemet veszítem el, hanem továbbra is mind több és több kétséget és alacsonyabb energiájú vélekedést fogok magamhoz vonzani, amelyekkel tovább büntetem magamat. Nem maradhatsz összeköttetésben az egyetemes szellemmel, amely mindnyájunkat e világra rendel, ha elmulasztasz énedből önbecsülést meríteni.
10. lépés: Légy a hála állapotában!
Észre fogod venni, hogy valamennyi, ezután következő fejezetnek a hála az utolsó lépése. Becsüld nagyra - és sose fitymáld - mindazt, ami feltűnik az életedben! Amikor azt mondod:„köszönet, Istenem, mindenért", és amikor hálát adsz életedért és mindazért, amit látsz és átélsz, akkor a Teremtés iránt tanúsítasz tiszteletet. E tisztelet benned rejlik, márpedig csak azt adhatod ajándékba, amit a bensődben érzel. A hála állapotában lenni hajszálpontosan ugyanazt jelenti, mint a tisztelet állapotában leledzeni - vagyis önmagad iránti tiszteletet jelent, amelyet önként adsz ajándékba, és amely tízszeresen áramlik vissza hozzád.A Názáreti Jézus szavaival zárom ezt a fejezetet, aki apostolán, Szent Mátén keresztül szól hozzánk (Mt 5:48):„Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes." Kapcsolódj össze újra azzal a tökéletességgel, amelyből származol!Ez aztán igazán az Önbecsülés felsőfoka!(Dr. Wayne Dyer)

2013. szeptember 4., szerda

A pozitívumok könyve

                                                                             
         
Ez a gyakorlat abban segít, hogy rátalálj a pozitív vonzás egy tudatosabb, állandó

állapotára.Szerezz be egy üres füzetet, majd írd rá címként: "POZITÍVUMOK KÖNYVE". E füzet elsődleges célja, hogy gyorsan a jó érzés, tehát a pozitív vonzás állapotába juttasson. Emellett azonban egyéb haszna is van. A pozitívumok napi följegyzése ugyanis akár régi, akár új ügyekről van benne szó - hozzásegít ahhoz, hogy megőrizd pozitív "mérlegedet". Amint életed egyik területe miatt leülsz a pozitívumok könyvéhez,meglátod, följegyzéseid életélményed más területeire is kedvezően hatnak majd ki! Mivel egyre többször érzed magad jól - sőt egyre jobban -, egyre több, általad jónak ítélt dolog kezd majd az életedbe áramolni. Olyanok, amikre már egy ideje vágytál, ám azok manifesztálódását gondolataiddal és negatív érzéseiddel eddig megakadályoztad.A pozitívumok könyvének módszerével tehát gondolataid és érzéseid mérlege átbillen majd a túlnyomórészt negatív oldalról a pozitívra. Hamarosan azt veszed észre, hogy a körülményektől függetlenül lényegesen pozitívabb érzelmi állapotban élsz, mint korábban. Törvényszerű - ez a kifejezés adott esetben szó szerint értendő, hiszen a vonzás törvénye érvényesül -, hogy életed azonnal tükrözni kezdi a "könyvezés"eredményét.A pozitívumok könyvével nem azt akarjuk elérni, hogy valamilyen negatív dologról bebeszéld magadnak, hogy az tulajdonképpen pozitív, hanem hogy figyelmedet a negatívumokról a pozitívumokra tudd irányítani. Amikor ugyanis pozitív dolgokra
összpontosítasz, akkor nem tudsz egyidejűleg a negatívakra is gondolni. Márpedig amint visszavonod figyelmedet a negatívumokról, azok távoznak az életélményedből!A könyv - füzet - minden oldalán új témát kezdj! Írd le, ami könnyedén előjön belőled!Semmi erőlködés! Ha erőlteted, előfordulhat, hogy megpróbálsz pozitívummá pofozni valamit, amit pedig valójában negatívumnak érzékelsz, és figyelmed ráirányításával - az alkalmazott pozitív szavak ellenére - így a negatív hatást erősíted. Amikor az adott témában már nem áramlik elő belőled több gondolat, akkor lapozz egyet, és az új oldalra már új témáról írj!Elegendő reggelente 15 perc erre a feladatra. Mindennap olvasd el, amit az előző nap írtál, és add hozzá az új gondolataidat, ha előbukkannak! Figyeld meg, milyen jól érzed magad írás közben és azt követően! Ha azon kapod magad, hogy valakivel kapcsolatban negatív érzéseid támadnak, gyűjts össze egy új oldalra pozitívumokat róla!Ha bármely témával kapcsolatban - túl kevés pénz, túl kevés idő, túl sok munka,
minimális tisztelet és megbecsülés valakitől negatív érzést észlelsz magadban, akkor
kezdj el egy oldalt a könyvedben, hogy az adott helyzettel kapcsolatban azonosíthasd a pozitívumokat!Azonnal érzed majd, hogy jobb lett a közérzeted. Nem csupán az a konkrét helyzet fog rögtőn javulni, amiről írtál, hanem azonkívül még más ügyeid is, amikről pedig nem is jegyeztél /e semmit a könyvedben, mert AMINT JOBBAN ÉRZED MAGAD, TÖBBET VONZOL ABBÓL, AMIT JÓNAK ÍTÉLSZ MEG. AMIKOR PEDIG ROSSZUL ÉRZED MAGAD, AKKOR TÖBBET VONZOL ABBÓL, AMIT ROSSZNAK ÍTÉLSZ MEG.Egy héten át naponta végezd az írásos gyakorlatot! Mindennap olvasd el, amit előzőleg írtál, bővítsd a listáidat! Egy hét után tedd félre a füzetet, és vegyél egy másikat! Arra is írd rá: POZITÍVUMOK KÖNYVE. Talán kezded már sejteni, mekkora kincset ér ez a módszer, hiszen jó hangulatba és kiegyensúlyozott állapotba hoz, ami szükségszerűen pozitív irányú vonzással jár. Míg világod elsősorban a negatívumokra koncentrál, és sokkal több benne a bírálat, mint a dicséret, te ráleltél arra az egyszerű eszközre, amellyel irányíthatod érzéseidet. Amíg környezetedben szinte mindenki azon az alapon dönt tetteiről, hogy mi történne, ha nem cselekedne, addig te már pozitív,örömteli tettekre érzel majd késztetést.A cselekvésre indító erő alapvetően kétféle lehet: világos, lelkesítő elképzelése annak,amit akarunk; vagy világos, kényelmetlen elképzelése annak, amit nem akarunk. Fizikai világodat szemlélve azt látjuk, hogy a tettek többségét az utóbbi motiválja. Az emberek zöme nem boldogan és lelkesen megy munkába, mert a munka értékéről világos elképzelése van; nem örömmel tesz ezt vagy azt, vágyott céljáról világos képet hordozva elméjében. A legtöbben azért dolgoznak, mert úgy hiszik, hogy ha nem tennék, akkor nem lenne pénzük, és az esetben nélkülöznék mindazt, amire pedig vágynak. Márpedig -amint azt már említettük - nem lehet boldog vége a boldogtalan utazásnak, nem lehet boldog az életutad, ha a negatív következményekre irányuló figyelmed ösztönzi tetteidet.A lényeg annak megértése, hogy a cselekvés a teremtő erődnek csupán apró töredékéért felelős. Elsősorban a benned élő ÉRZÉSEK határozzák meg életed alakulását!Sokan hatástalanul cselekszenek. Próbálkoznak, küszködnek, kitartanak, de semmi
javulás. Azért nem javul a helyzetük, mert teremtő vonzásuk alapja nem a tevékenységből származik, hanem abból az érzésből, amit a cselekvés idején éreznek.Ha a fizikai dimenzióban töltött idődet jól akarod tölteni, akkor hát szenteld figyelmedet elsősorban az érzéseidnek, és keress okokat arra, hogy jól érezd magad!Nincs a világon annyi tett, ami ellensúlyozná a rossz érzést. Ilyen alapállapotból egyszerűen hiába cselekszel, az kevésnek fog bizonyulni! Kulcsfontosságú segédeszköz tehát a pozitívumok könyve! Ha tudatosan keresel okokat, hogy jól érezd magad, meg fogod őket találni. Ha pedig ezekre az okokra koncentrálsz, akkor jól érzed majd magad, és végre olyan dolgokat vonzol az életedbe,amiket jónak tartasz.Igen gyakran esik meg, hogy amikor negatív érzések közepette találod magad, akkor azért a helyzetért valaki mást hibáztatsz. Mentségeket keresel magad számára, mivel befelé nézve érzed, hogy valami nincs rendben. Nos tudd, hogy az önigazolás a negatív vonzás állapota.Amint megpróbálod megmagyarázni, miért érzel éppen negatív érzelmet, csak növeled annak az erejét! Ereszd szélnek a negatív érzést - és azzal a negatív vonzást is - oly módon, hogy eltereled róla a figyelmedet! Irányítsd azt inkább arra, amitől jól érzed magad, és ezzel szükségszerűen elvonod a figyelmedet arról, amitől rosszul érzed magad!
A fizikai világban élő barátaink zöme - ahogy azt már említettük - túlzottan a tettekre koncentrál. Ez érthető, hiszen testi lények vagytok, ezért a cselekvés
a tapasztalásotok fontos része. Állandóan az idő legjobb kihasználásán gondolkoztok, a "mit kéne tenni?" jelmondattal. Nem próbálunk lebeszélni a cselekvésről. Nem akarjuk elhitetni veletek, hogy a tett jelentéktelen lenne, csak arra igyekszünk rávezetni titeket,hogy önmagában kevés, ha az - a cselekvés - negatív érzéssel párosul.Figyeld meg magad, hogy napi teendőid közben kellemes vagy kellemetlen érzés jár-e át! Jobbára örömet érzel vagy inkább valamifajta elutasítást? Egyik feladatodról a másikra szökkensz, vagy morcosan cselekszel, és az órát lesed, hogy mikor hagyhatod már abba a munkádat? Mosolyogsz? Énekelsz? Boldog vagy?Engedd, hogy cselekvésedet pozitív belső képek inspirálják, s ne negatívak. Ha arra összpontosítasz, amitől jól érzed magad, akkor meglátod, egyre többször az őröm késztet majd tettre. Márpedig amint örömmel cselekszel, egyre több olyan dolog fog áramolni élményedbe, méghozzá könnyedén, amire vágysz./Esther&Jerry Hicks/