2012. június 21., csütörtök

Szentivánéj az élet ünnepe.

                                                                                 
Valaha az embernek két ünnepe volt. Télen a leghosszabb éjszaka vége, nyáron a leghosszabb világosság nappala. A két napforduló. A legtöbb fény és a legkevesebb sötétség idejét, az év legrövidebb éjszakáját ősidők óta minden nép számon tartotta, virrasztással és tűzgyújtással ünnepelte.

Szentivánéj a napéjegyenlőség misztikumával, mágiákkal és apró csodákkal fűszerezett éjszaka. Ilyenkor bármi megtörténhet. Ehhez a kozmikus fordulathoz kötődik Keresztelő János ünnepnapja, aki „égő és világító fáklya volt” a hagyomány szerint. A magyar nyelvben Szentivánéj néven rögzült a nyáreleji ünnep, melynek oka, hogy az Iván név a Jánosból alakult át – Joann-Jovan-Ivan –, ami feltehetőleg a bizánci kereszténység hatásának tulajdonítható.

Szentivánéj titokzatos értelmű és hatású népi virrasztás: a fény, az élet, a szerelem, a termékenység ünnepe. Még a huszadik században is a határban rakott nagy tűz mellett töltötte az éjszakát az egész falu, énekkel, szertartásos táncokkal ünnepelve az élet diadalát. Európa számos vidékén még napjainkban is él a nyárközépi tűzgyújtás szokása. Bár a nyári napforduló tűzünnepét már évszázadok óta Szent Iván napjának előestéjén tartják, és éppen ezért a legtöbb ember szemében keresztény ünnepnek számít, kétségtelen tény azonban, hogy a ma is élő szokás a kereszténységet messze megelőző korokból ered. A nyári napforduló vagy nyárközép napja a Nap évenként ismétlődő (látszólagos) útjának egyik fontos állomása. A Nap, amely a téli napfordulótól kezdve fokozatosan egyre magasabbra emelkedik az égen, ezen a napon éri el pályájának csúcsát, amit aztán a hanyatlás féléves periódusa követ.

Amikor az ember még mágikus összhangban élt a természettel, a nyárközépi tűzgyújtással minden bizonnyal a Napot próbálta támogatni a sötétséggel vívott harcában. A régi korok emberei a tüzet – gyakorlati haszna mellett – a világosság, a tisztaság, az egészség, az elevenség, a szenvedély, a szerelem és az örök megújulás jelképének tekintették. Így már érthető, hogy a megtisztulással, a gyógyítással, az egészség megőrzésével, a szerelemmel, a házassággal és a termékenységgel kapcsolatos mágikus praktikákat gyakorolták Európa-szerte ezen az éjszakán.

A nyárközépi füstölés eredetének magyarázatához tartozik a középkori pogány szlávok nyári napforduló ünnepe is, amikor nagy tüzeket gyújtottak a fás, bokros vízpartokon, és először csak énekeltek, ettek-ittak a tűz körül, majd az éjfél közeledtével feláldoztak egy fehér tyúkot és egy fekete kakast a szertartásban. Az áldozat után hosszan tartó körtáncba kezdtek, majd amikor a tüzek kialudtak, ledobálták ruháikat és beugráltak a vízbe. Itt azután mindenki azzal töltötte a kedvét, akivel a sötétben összekerült.

A XIX. század végéig szinte nem volt olyan falu Európában, ahol ne lángoltak volna fel a nyárközépi tüzek. Németország egyes vidékein a gyerekek házról-házra járva gyűjtötték össze a tüzelőt a Szent János-éji örömtűzhöz. Azt gondolták, hogy aki nem járul hozzá a közös tűzhöz, annak a vetésén nem lesz áldás, különösen a kendere marad csökött. Ezen az éjszakán sok gazda kioltotta a tüzet házi tűzhelyén, s egy olyan zsarátnokkal gyújtotta meg újra, amely a közös nyárközépi máglyáról származott. A tűz átugrálásával pedig a növények növekedését próbálták meg serkenteni.

Csehországban a szerelmesek koszorúkat dobáltak át egymásnak a nyárközépi tűz fölött. Amikor aztán a lángok lelohadtak, minden pár kezet fogott, és háromszor átugrott a tűzön. A hagyomány szerint akik ezt megtették, hamarosan összeházasodtak, ráadásul egy évre védettséget szereztek a lázzal járó betegségekkel szemben is.

A nyárközépi tűz különféle maradványait Európa szerte kitűnő amulettnek tartották. A hamuját a földekre szórták, hogy távol tarsa a kártevőket. A félig elégett nagyobb faágakat az eresz alá vagy a tetőszerkezethez erősítették, hogy megoltalmazza a házat a villámcsapástól és a tűzvésztől, az elszenesedett kisebb gallyakat pedig előszeretettel alkalmazták az emberek és az állatok ellen irányuló rontás elhárítására.

Litvániában másnap reggel azok a legények, akik a Szent Iván-éji tüzet táplálták, nagy mennyiségű tejet és tejterméket kaptak a tehenes gazdáktól, hálából, amiért újabb egy évre sikerült megakadályozni a fekete boszorkányokat a tej elrablásában. Szintén általános volt a nyárközépi tűzben megégett gyümölcsök gyógyító erejébe vetett hit.

A nyári napforduló ünnepét egykor a jövendőmondásra is különösen alkalmasnak tartották.Karcagon és Kéthelyen a Szent Iván-nap előtti kakukkszó olcsó, az utána való drága gabonát jósolt. A palóc lányok a tűz kialvása után a kenderföldre mentek, és ott egyenként a kenderbe heveredtek. Azt tartották, hogy amelyikük után a letiport kender feláll, az egy éven belül férjhez megy. Abaúj-Torna megyében a fiatal házasok 13 szem parazsat tettek egy fazékba. Az asszony felhajította a fazekat jó magasra, és ha egy szem parázs sem hullott ki belőle, boldog családi életre számíthattak.

A néphit szerint Szent Iván előestéjén virágzik a páfrány. Az aranyosan fénylő virág csak néhány pillanatig él, azután elhervad és elenyészik. Aki viszont mégis rálel, érteni fogja az állatok nyelvét és meglátja a földbe rejtett kincseket. A páfrány virágát vagy magját egykor Európa-szerte láthatatlanná tevő varázsszernek tartották. A néphit szerint azonban szinte lehetetlen megszerezni a páfrány virágát, mert a bimbó fakadását kísérő mágikus fuvallat mély álmot bocsát az emberre. Más források szerint abban a pillanatban, amikor a virág kinyílik, odarepül egy apró madár, és elragadja azt az ember elől, de az is lehet, hogy maga az ördög szakítja le a virágot, mert nem akarja, hogy más is rendelkezzen az általa birtokolt mágikus erővel.

2012. június 18., hétfő

Napi útmutató.

                                                                               
Soha ne vesztegess időt arra, hogy úgy érzed, nagyon hosszú utat kell megtenned ebben a spirituális életben. Ehelyett bátorítson és erősítsen annak tudata, hogy milyen nagy utat tettél meg eddig is, és adj örök hálát ezért. Ismerd fel, hogy mennyi minden van, amiért hálásnak kell lenned! Vedd körbe magad csodálatos gondolatokkal, csodálatos dolgokkal, csodálatos emberekkel. Lásd az igazság fényét ragyogni mindenben és mindenkiben. Önmagadból, a lelked mélyéről ragyogjon ez a fény. És tudd, hogy kívülről semmi nem képes eloltani, csupán a saját negatív hozzáállásod. Légy ezért mindig pozitív hangulatban. Mindig a fény ösvényét válaszd. Egyre több és több fényre van szükség, amint a világban zajlik az intenzív tisztulás. Őrizd meg a belső fényedet és tápláld, hogy minél erősebben és fényesebben égjen. Légy a fény, és hagyd hogy ragyogva világítson belőled segítve ezzel a sötétség gyógyulását.

2012. június 16., szombat

Találkozás a baba lelkével.

                                                                                 
Elég messziről kell kezdenem,hogy Te is jobban megértsd.Amikor férjhez mentem nagyon szerettünk volna egyből babát.Amikor kiderült,a világ legboldogabb emberei voltunk!De sajnos 4 hónaposan elvetéltem....várnom kellett hogy újra próbálkozzunk....megtörtént...és most 4 és fél hónapra elvetéltem.Megint újabb évek...és újra kismama lehettem!itt már nagyobb volt a félelmem,mint az örömöm,de múltak a hónapok,betöltöttem a 33-hetet és már kezdtem hinni,hogy minden szép és jó!De jött az ultrahang,ahol kíméletlenül.és sajnos így ahogy mondom "kíméletlenül"közölték,el kell venni a babát,mert fejlődési rendellenessége van....minden vizsgálat ezt mutatta....összeomoltam....elküldtek Debrecenbe,mert az itteni kórház nem vállalta a beavatkozást...idegen hely,idegen emberek...és a tudat,hogy elvesztek egy részt magamból...aki még élt és mozgott és én voltam a csoda,a különleges eset,mert Őneki,ott bent..az orvosok szerint...már élnie sem kellett volna...iszonyú szenvedés árán(amit nem részletezek inkább) elvették a babám...aki még akkor is élt!!!!!........Haza engedtek....jött az első éjszaka....álomba sírtam magam....és egyszer csak mintha ott lenne a szobában valaki,valaki kicsi,akit nem láttam,de éreztem a jelenlétét.hozzáért a kezemhez...érted?..éreztem ahogy az apró ujjak a kezembe vannak,tisztán éreztem egy apró,puha babakezet...sose felejtem...Most is végig sírok,míg írom,átélem újra......Elmondani eddig senkinek nem mertem,mert féltem,mit gondolnak.Most éreztem késztetést arra,ahogy elolvastam amit írtál,hogy megosszam...Te vagy akinek elmertem mondani így dióhéjban az én kis történetem.és köszönöm,hogy elolvasol.
Köszönöm még egyszer!

2012. június 13., szerda

Az Angyali kapcsolatteremtés."Ahhoz, hogy észrevegyük a körülöttünk lévő angyalokat nincs különösebb képességre szükségünk, csak egy kis odafigyelésre. Van, aki látja őket, van, aki hallja, van aki érzi. Mindenki úgy lép kapcsolatba velük, ahogy a legegyszerűbb, valamint kölcsönösen is így van. Van, akinek természetesen jön, van, akinek tudatosan.A kapcsolatteremtés módjai a következők: tisztánlátás, tisztán hallás, tisztárérzékelés, tisztán tudás.
Csak kevesen hallanak angyali hangokat. Amikor valaki hallja az angyali és Isteni üzeneteket, akkor beszélünk tisztán hallásról. Az idetartozók közül azonban sokan nem tudják, hogy a néha hallott szokatlan hangok üzenetek lennének. Az angyalok hangja mindig szeretetteljes, gyengéd, és türelmes. Néha csak egy kis csengő hangot, vagy halk zenét hallunk. Sokszor az egónk nem hagyja ezeket az üzeneteket érvényesülni, hiszen azt súgja, hogy ez csak képzelődés, és azt hallasz, amit szeretnél hallani, de ez nem így van. Tudnunk kell megkülönböztetni az Én és az angyalaink hangját. Az angyali hang néha hasonlít a saját hangunkra, de nem feltétlenül olyan. A hang jöhet kívülről, a szívedből, és az elmédből is. Az Ego hangja mindig negatív, és azt próbálja beléd magyarázni, hogy nem vagy elég jó, úgy sem fog sikerülni, ez nem neked való, míg az angyali hang mindig kedves, segítőkész és biztató. Addig ismétli szeretetteljes útmutatásait, amíg el nem kezdesz akként cselekedni, vagy el nem hiszed, hogy tényleg képes vagy valamire.
Lehetséges, hogy vizuálisan üzennek neked, képeket, gyógyító színeket, vagy szimbólumokat látsz, ilyenkor tisztánlátásról van szó. A képek jelentése nem mindig tiszta. Ha kicsit homályos a kép, kérjük, hogy tisztítsák meg őket. A jelentéseket gyakran el kell vonatkoztatni a kép konkrét szemantikájától, ilyenkor próbáljuk meg kapcsolatba hozni a képet a jelenlegi életünkkel, és a szimbólum másodlagos jelentését venni figyelembe. Egy egyszerű példa. Gyakran látsz „galambokat” mondjuk az utcán, az ablakon keresztül, ha lecsukod a szemed, vagy gyakran ugrik be e madár képe. Jelentheti többek között, hogy ki kéne lépni jelenlegi állapotodból, változtatni kellene valamit az életmódodon, hogy „szabad” lehess. Gyakran félünk attól a képtől, amelyeket meglátunk, vagy láthatunk, például valamelyikünk hozzátartozójának halálát, vagy szerettünk komolyabb megbetegedését. Ilyenkor automatikusan becsukjuk a harmadik szemünket, ezzel elzárva a közvetítő csatornát, és többé nem vesszük figyelembe a kapott jeleket, egészen addig, amíg akaratunkkal nem nyitjuk ki újra a szemünket. Lehet, hogy egy tollpihe tűnik fel a semmiből, vagy egy halvány fehér-sárga fényvillanást látunk a szemünk sarkából. Ez mind angyali jelenlétre utal.
A tisztán érzékelés fizikai érzésen, érzelmen keresztül jelentkezik. tisztán érzők kapják a legtöbb jelet. Mondjuk a gyomor szorulása, a test valamely részének különböző ingere, valamilyen illat megérzése, ízlelő, valamint tapintóérzetként is jelentkezhet Talán csak egy pillanatnyi meleg simogatás az arcodon, a válladon, a kezeden. De lehet, hogy megérzed, hogy éppen átölelnek, a szárnyuk megérinti a bőrödet. A légnyomás is megváltozhat, ha angyal jelenik meg a szobában. Mintha besűrűsödne, a levegő, vagy egy felhő süllyedne le hozzád. A szoba lehűlése negatív, míg melegsége pozitív energiákat, erőket jelent. Érezheted, hogy valamerre húz egy erő, az egyértelműen azt jelenti, arra kell elindulnod. Ha az angyalok átölelnek, a szívedet melegség és különös szeretet járja át.
A negyedik kommunikációfajtát tisztán tudásnak hívjuk. Gyakran a férfiak rendelkeznek ezzel a csodálatos tudással, de nem vesznek figyelmet róla. Ha érzed, tudod, hogy ott van veled egy angyal, az úgy is van. Gyakorta tapasztalható ez a tudás, amikor megkérdeznek tőled valamit, te alig egy kis gondolkozás után, vagy azonnal rávágod a választ, aztán megkérdezik, ezt te honnan tudod, te pedig csak annyit tudsz mondani: nem tudom, de érzem, hogy így van, néhány perce még én sem tudtam. Érzékelhető, amikor valakivel kommunikálunk, és nagyon könnyen ki tudunk bontakozni, vagy tudjuk hogyan kell segíteni a problémáján.

Mindenki számára hozzáférhető az összes csatorna, csak ki kell tapasztalni, hogy melyik az, amelyik a legjobban, és legegyszerűbben működik. Az is előfordul, hogy egyszerre több csatornát is használunk egymással párhuzamosan, de ez ritka eset. Általában egy csatorna van, amelyre a legérzékenyebbek vagyunk." (?)

Napi útmutató.

                                                                             
A megfigyelés türelmet és tisztánlátást ad ahhoz, hogy helyesen gondolkodj és cselekedj. Olyan belső összpontosítást jelent, mely lehetővé teszi számodra, hogy az illúzión túl a realitást lásd. Nagy segítséged ad ahhoz, hogy gondolkodj mielőtt beszélsz és cselekszel. Ha szívednek kedves gondolatmagot ültetsz el, akkor az hamarosan kicsírázik, majd szárba szökken, úgy ahogy a földben az elvetett magból új növény születik. Locsold ezt a kis növényt a figyelmeddel és a szívedben megszülető békével, és meglátod ÚJ ERŐ birtokába jutsz.(forrás:Angyalsziget az új földért)

2012. június 4., hétfő

A Három Kapu.


Egy királynak volt egy okos és bátor fia. Hogy felkészítse őt az életre, elküldte egy bölcs öreg emberhez.
- Világosíts meg engem: mit kell tudnom az életben?
- Szavaim eltűnnek majd mint lépteid nyoma a homokban, ám mégis adok neked néhány tanácsot. Utad során az életben, három kapuval fogsz találkozni. Olvasd el, mit ír mind a három kapun. Ne próbálj meg visszafordulni, mert arra ítéltetsz, hogy újra és újra átéld azt, amit megpróbálsz elkerülni. Nem mondhatok többet. Te magad kell átmenj ezen, szívvel és testtel. Most menj! Kövesd az előtted álló egyenes utat!
Az öreg bölcs eltűnt és a fiatal elindult életének útján.
Nem sokkal ez után, egy nagy kapu előtt találta magát, melyen ezt olvasta:
VÁLTOZTASD MEG A VILÁGOT.
Ez volt az én szándékom is, gondolta a herceg, mivel bár vannak dolgok amiket szeretek ezen a világon, más dolgok, egyáltalán nem tetszenek nekem.
Ekkor kezdődött el az első harc. Ideálja, képessége és élénksége arra késztették őt, hogy harcba kezdjen a világgal, létrehozzon, hódítson, saját kívánsága szerint modellálja a világot.
Megtalálta a hódító élvezetét és mámorát, ám szíve vigasztalást nem nyert.
Sikerült neki néhány dolgot megváltoztatnia, ám sok más ellenállt neki.
Múltak az évek. Egy napon, ismét találkozott a bölcs öreggel, aki megkérdezte tőle:
- Mit tanultál ezen az úton?
- Megtanultam megkülönböztetni azt ami hatalmamban áll, attól ami kisiklik hatalmam alól, ami tőlem függ, attól ami nem tőlem függ.
- Rendben, mondta az öreg. Használd erődet arra, ami hatalmadban áll és felejtsd el azt, ami kicsúszik ujjaid közül. És eltűnt.
E találkozás után nem sokkal, a herceg a második kapu előtt találta magát, melyen ez állt:
VÁLTOZTASD MEG A TÖBBIEKET.
Ez volt az én szándékom is, gondolta ő. A többiek az élvezet, öröm és elégedettség forrásai, ugyanakkor a fájdalom, baj és frusztráció forrásai is.
Tehát harcba szállt minden ellen, ami nem tetszett neki vagy zavarta őt a környezetében.
Megpróbált behatolni jellemükbe és kipellengérezte hibáikat.
Ez volt az ő második csatája.
Egyik nap, amikor a mások megváltoztatására tett törekvésein meditált, ismét találkozott a bölcs öreggel, aki megkérdezte tőle:
- Tehát, mit tanultál ezen az úton?
- Megtanultam, hogy nem mások az örömöm vagy fájdalmam, elégtételeim vagy vereségeim forrásai. Ők, csupán egy alkalom, mely fényre hozza ezeket. Mindezek a dolgok, bennem gyökereznek.
-Igazad van, mondta az öreg. Az által, amit ők felébresztenek benned, lelepleznek önmagad előtt. Légy hálás azoknak, akik vibrálásra készteteikbenned az örömet és az élvezetet, de azoknak is, akik által megszületik benned a szenvedés vagy frusztráció, mert általuk mutatja meg neked az élet azt, hogy mit kell még megtanulnod és milyen utat kell követned.
Nem sokkal ez után, a herceg elérkezett egy újabb kapuhoz, melyen ez állt:
VÁLTOZTASD MEG ÖNMAGADAT.
Ha én vagyok problémáim oka, akkor ez azt jelenti, hogy ezt kell tennem, mondta, és elkezdte a harcot önmaga ellen. Behatolt önmaga belsejébe legyőzni tökéletlenségeit, hibáit, megváltoztatni mindazt, amit nem szeretett magában, mindazt ami ideáljának nem felelt meg.
Miután néhány évet önmagával harcolt, miután pár sikert, ám kudarcot és ellenállást is megtapasztalt, a herceg ismét találkozott a bölcs öreggel, aki megkérdezte tőle:
- Mit tanultál ezen az úton?
- Megtanultam, hogy léteznek bennünk olyan dolgok, melyeket enyhíthetünk, ám olyan dolgok is, melyek ellenállnak nekünk és nem tudjuk legyőzni őket.
- Így van, mondta az öreg.
- Igen, de elegem van abból, hogy mindennel, mindenkivel és önmagammal is harcoljak! Vajon, soha nem lesz vége ennek? Szeretnék lemondani, feladni és megnyugodni.
- Ez lesz az utolsó leckéd, ám mielőtt tovább mennél, fordulj vissza és szemléld meg a bejárt utat, válaszolt az öreg, majd eltűnt.
Visszatekintve, a herceg meglátta a távolban a harmadik kapu másik felét, melyen ez állt:
FOGADD EL ÖNMAGAD!
A herceg. Elcsodálkozott azon, hogy nem látta az írást akkor, amikor először lépett be e kapun, a másik oldalról.
A harc közben vakká válunk, mondta magának. És közben, meglátta maga körül a földön mindazokat akiket visszautasított vagy legyőzött az önmagával vívott harcban: saját hibáit, árnyékait, félelmeit és korlátait. Valamennyit felismerte és megtanulta őket elfogadni és szeretni. Megtanulta összehasonlítás, ítélkezés vagy bűntudat nélkül szeretni önmagát.
Ismét találkozott a bölcs öreggel, aki megkérdezte tőle:
- Mit tanultál még pluszban ezen az úton?
- Megtanultam, hogy ha gyűlölöm egyik részemet, arra ítélem magam, hogy soha ne értsek egyet önmagammal. Megtanultam teljes mértékben, feltétel nélkül elfogadni magam.
- Rendben, ez az első dolog, amit soha nem szabad elfelejtened az életben, most tovább mehetsz.
A herceg megpillantotta a távolban a második kaput, mely másik oldalán ez állt:
FOGADJ EL MÁSOKAT!
És körülötte, felismerte mindazokat a személyeket, akikkel találkozott életében, azokat akiket szeretett, és akiket gyűlölt, azokat akiken segített, és akiket legyőzött. Ám meglepetésére, most képes volt meglátni tökéletlenségeiket, hibáikat, melyek valamikor módfelett zavarták őt, melyek ellen harcolt.
A bölcs öreg ismét megjelent és megkérdezte tőle:
- Mi az a többlet, ami ez úttal megtanultál ezen úton?
- Megtanultam, hogy ha összhangban vagyok önmagammal, senkit sem vádolok és senkitől sem félek.
- Rendben, ez a második dolog amit észben kell tartanod. Folytasd az utad.
A herceg megpillantotta az első kaput, melyen régóta átment és elolvasta a másik felére írt szöveget:
FOGADD EL A VILÁGOT!
Körülnézett és felismerte azt a világot, amit meg akart hódítani, átalakítani, megváltoztatni.
Elborította őt az összes dolgok szépsége, tökéletessége. Mégis ugyanaz az egykori világ volt. Vajon a világ változott meg, vagy saját tekintete?
Ekkor megjelent az öreg és megkérdezte tőle:
- Mit tanultál ezen az úton?
- Most megtanultam, hogy a világ lelkemnek tűkre. Hogy én nem a világot látom, hanem önmagam benne. Amikor boldog vagyok, a világ csodálatosnak tűnik számomra, amikor boldogtalan vagyok, a világ szomorúnak tűnik nekem. A világ nem vidám, nem is szomorú. Egyszerűen létezik. Nem a világ szomorított el engem, hanem saját lelkiállapotom és gondjaim. Megtanultam ítélkezés és feltétel nélkül elfogadni azt.
- Ez a harmadik fontos dolog, amit nem szabad elfelejtened. Most megbékéltél önmagaddal, másokkal és a világgal!
Készen vagy arra, hogy elindulj az utolsó próba felé: átmenet a beteljesülés nyugalmáról – a nyugalom beteljesítésére, - mondta az öreg és örökre eltűnt.

Légy igaz önmagadhoz!

                                                                                 
Az igazság és a megelégedettség hatalmas belső erőt jelent számodra. Az elégedettség azt jelenti, hogy túljutottál a haszontalan és szükségtelen vágyaidon. Az érzéseid mutatják az utat a vágyaidhoz.
Sok olyan érzést élsz át a mindennapjaidban, melyek nincsenek összhangban igaz vágyaiddal. Légy igaz önmagadhoz azáltal, hogy megvizsgálod a különböző helyzetekre, emberekre, kapcsolataidra adott érzelmi reakcióidat.
Ha számodra nem kellemes és nem előre vivő az érzés, amit átélsz, akkor tudd azt, hogy hatalmadban áll azt jóra cserélni.
Rátalálsz igazi szükségleteidre, elengeded a régi elavult érzelmi mintáidat és közben észrevétlenül kinyílik benned a megelégedettség csodás virága.
                                    (forrás:Angyalsziget az új földért)

Ma tízmilliószoros Teremtő nap van!! :)

                                                             
A 10 milliószoros napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Ez mind a pozitív, előremutató fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, a szeretettel teljes szándékokra, az előre vivő akaratra, mind az ennek ellenkezőjét képviselő negatív, visszahúzó, fejlődésed Útját nem segítő gondolatokra, érzelmekre, megnyilvánulásokra, szándékokra és akaratra egyaránt igaz. Minden megnyilvánulásod, tetted következményei tízmilliószorosan hatnak és hatnak vissza rád.

A mindennapokra is igaz, hogy gondolkodásod határozza meg valóságodat. Te tervezed meg Utadat, Te teremted meg körülményeidet, kapcsolataidat, kapcsolataid minőségét. Te választod meg, hogy kivel és mivel kívánsz kapcsolatba kerülni földi léted során. Ahogy minden anyagi létezés egy teremtő gondolat eredményeként jön létre, úgy minden ami a világodat meghatározza a te teremtményed. Alapvetően azok a gondolataid határozzák meg valóságodat, amelyeket nap mint nap elgondolsz. Amennyiben ezek előremutató – a saját értékítéleted szerint – pozitív gondolatok, akkor a valóságod is olyan lesz, amilyet szeretnél. Amennyiben viszont gondolataid minőségét számodra el nem fogadható gondolatok többsége határozza meg, akkor nem érzed jól magad a bőrödben.

A tízmilliószoros napok jelentősége abban áll, hogy amennyiben ezeken a napokon tudsz gondolkodásodon változtatni és olyan gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el, akkor nagy lépést tudsz abban az irányban tenni, hogy megszabaduljál nem szeretett gondolataidtól. Amennyiben e gondolatok alapján cselekedni is hajlandó vagy nagy lépést tehetsz arra, hogy megszabadulj el nem fogadható, régi szokásaidtól, érzelmeidtől vagy tetteidtől.
Eredete
A tibeti ("nagy") buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak, sorrendben ez az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja. A tibetiek évente négy ilyen napot tartanak nyilván.
Javaslatok
Kiemelten fontos, hogy ezeken a napokon arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben! Figyelj magadra és légy tudatos! Ellenőrizd gondolataidat, a benned felmerülő érzelmeket. Az elkerülhetetlenül felmerülő negatív gondolatokat, érzelmeket „csípd el”, majd egyszerűen engedd szabadon és cseréld fel azzal - a számodra pozitív - gondolattal, amellyel teremteni szeretnél vagy érzelemmel, amelyet ki szeretnél nyilvánítani az adott helyzetben. Tudatosan fókuszálj a pozitívumokra.
Teremts olyan körülményeket magadnak, hogy minél több számodra pozitív helyzettel, személlyel, körülménnyel találkozhassál ezeken a napokon. Ünnepelj! Adj hálát minden jóért, ami az életedben már jelen van.
Ne felejtsd! Amire figyelmedet irányítod, azt fogod megteremteni. Senki nem fogja helyetted eldönteni, hogy ez most neked jó vagy nem jó. TE VAGY AZ IRÁNYÍTÓ! Csak Te tudod a gondolkodásodat meghatározni.
Küldj szeretetteljes gondolatokat szeretteidnek, embertársaidnak, a Föld teremtményeinek és magának a Földanyának. Teremts magadnak és „utazó-társaidnak” szeretetet, békét, bőséget és boldogságot. Adakozz! Adj minél többet önmagadból, önzetlenül, tiszta szeretetből.
Minden olyat tegyél meg, amit szeretnél, hogy tízmilliószoros erővel hasson!
Hívd fel mások figyelmét e napok jelentőségére és a napokba rejlő lehetőségekre.
Tízmilliószoros napok 2012-ben
2012. február 22.
2012. június 4.
2012. július 23.
2012. november 6.
Százszoros napok
Jó tudni, hogy minden telihold és újhold napja eleve százszoros erővel bír karmikus szinteken. Amit ezeken a napokon adunk, azt százszorosan kapjuk vissza. Minden, amit teszünk, visszaszáll ránk. Ez a karma. Figyeljünk ezekre a napokra is és csak olyat adjunk, amit mi is szívesen elfogadnánk. Figyeljünk arra is, hogy ilyenkor sokkal érzékenyebbek vagyunk.(Forrás:Tárjuk fel előző életeinket!)
Pozitív Teremtő gondolatokat,... és csodálatos megvalósulását kívánom mindenkinek az életében !!  :)   Tímea

2012. június 1., péntek

Felismeréseim!! :)

                                                                                 
Közel 11 éve,....elég fiatalan,19 éves koromban léptem erre a csodálatos útra.Ami persze nem csak örömteli,és csodálatos dolgokkal jár.Nagyon sok megtapasztaláson,és próbatételen vagyok túl idáig,és ennek korán sincs vége!!Az elmúlt időszakban sok változáson,és felismerésen vagyok túl.Fájdalmas,és szenvedésekkel teli lelki tapasztalást tudhatok magam mögött!Ez hol hosszabb-rövidebb ideig tartott!!Addig amíg rá nem jövök,hogy milyen sok rosszat,és fájdalmat okozok magamnak a gondolataim,és félelmeim által......és amíg ezt a negatív képet fenntartom,és elhiszem magamról,és az életemről addig szenvedésekkel lesz teli az életem.Az utóbbi időszak számomra az elkülönülés időszaka volt,meg kellett ismernem magam,...és azt ami a lelkemben van,..meg kellett élnem a rosszat,..és a jót egyaránt,.....de a jóból csak keveset,....de hálásan köszönöm azt a keveset is,mert megtanultam értékelni azt a keveset is amit kaptam,..megtanultam,hogy a kevésnek is mekkora hatalmas értéke van!(Sajnos nagyon sokan nem tudják!!)Letisztultak a kapcsolataim,volt ami fájdalmas volt számomra,..és nehezen ment,de tudom,hogy mindennek oka volt!!Megértettem,és elfogadtam,hogy ennek így kellett történnie.Akik velem vannak,....és körülöttem,.....azok mind az életemet,és a fejlődésemet szolgálja.Hálás vagyok nekik azért,amit én tőlük kapok,és tanulok!Általuk jobban meg ismerem magam,...és jobban látom a hibáimat is!(Hiszen sokszor tükröt tartunk egymás számára!!)Sajnos,..vagy nem sajnos,..de az utóbbi időben kevés emberben bízom meg,ami szerintem nem baj,..az embernek kell,hogy legyenek fenntartásai,..valamilyen szinten!!Bizalmatlanságom csalódásokon keresztül vezetett!!De tanultam mindenből,..és mindenkitől!!  :)  Rájöttem,és megtapasztaltam,hogy csak is magamra számíthatok,..senki másra.A gondolataimat,és az érzéseimet csak is én irányíthatom,...tudatosan fejlesztem magam nap mint nap,..és teszem ezt a hibáim  felismerése által is.Csak is úgy lehet magunkon formálni,alakítani,ha tudatosan irányítjuk a gondolatainkat,és az életünket!!A gondolatainkat csak is az érzéseink átalakításával tudjuk megváltoztatni,..csak is úgy,..mert az érzéseinkkel irányítunk,...ha azt tudatosan megváltoztatjuk,..akkor a gondolataink is változnak vele együtt!!Hinnünk kell magunkban,...hinnünk kell abban,hogy csodálatos teremtő képességek rejlenek bennünk,..és ezt csak is mi egyedül,...csak is magunk tudjuk elő csalogatni,...a bensőnkből,..abból a kincsből ami  mindenkiben benne van!!  :) Hiszem,és tudom,hogy minden ember életében vannak kritikus helyzetek,...fordulópontok,amik jelzések a változtatásra,jelzések arra,hogy másként tekintsünk az életünkre.Felismerjük azt,hogy mi miért történik,és az életünk alakulásáért ha valami  nem jól működik,...akkor ne mást hibáztassunk,ne mást tartsunk felelősnek.Az életünkért,..és az életünk alakulásáért csak is mi magunk vagyunk a felelősek,...csak is mi tudjuk jobbá,..szebbé,élhetőbbé Teremteni,..és Varázsolni,.. a Hitünk, az érzéseink,..és gondolataink által!!!  :) 


Varázslatos Pozitív Teremtést,...és Csodálatos felismerés kívánok mindenkinek az életében!!!  :)    Tímea  :)