2012. március 6., kedd

Napi útmutató.

 
                                                                           
Nem kell, hogy egyet érts bárkivel is.... Mindenki a saját élete, és nézőpontjai szerint tekint az Életre, a Világra! Attól, mert más szem másként látja a dolgokat, attól azok még ugyanazok. Azért nem látja két ember ugyanazt egyformának, mert más hely-ről tekintenek rá... más a látó-szög. Ez nem baj... hiszen két ember nem szemlélheti ugyanazt a dolgot, ugyanabból a pontról. De akkor kérdezem....(?) Miért nem tudjuk elfogadni mások más-ságát? Miért akarjuk, hogy bárki is megfeleljen nekünk? Miért vannak elvárásaink, hogy mások is ugyanazt ugyanúgy lássák, ahogyan mi? (Amikor tudván tudjuk, hogy ez lehetetlen!)
Ha szeretek valakit.... szívvel, lélekkel, alázattal, tisztelettel, akkor ebben az esetben a szeretetem egyenlő a másik elfogadásával! Elfogadom a Vagy-ságát! A Más-ságát! A Más látószögét, és a más-nézőpontját!Ha szeretek valakit, akkor meghagyom neki azt a szabadságot, hogy úgy tekintsen a Világra szabadon, ahogyan Ő szeretne! Nem pedig úgy ahogy én látom, ráerőltetve az akaratom, az ítéletem, a véleményem! (Mert az nem az Övé, hanem az enyém!)
Szeretlek, és ez által szabadon hagylak... tisztellek, elfogadlak! Olyannak, amilyennek a Teremtő megteremtett, ahogyan engem is... csak más pontba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése