2012. február 10., péntek

Üzenet neked!

                                                                               
Haladj nyugodtan a lárma és sietség közepette és emlékezz arra a békére, ami létezhet a csöndben. Elidegenedés nélkül élj úgy, hogy jó kapcsolatod legyen az emberekkel. Mondd ki finoman, és világosan az igazságot: és hallgass meg másokat, még az egyszerű és tudatlan lelkeket is; nekik is megvan a saját történetük. Ne hasonlítsd magad senkihez, ezzel kockáztatod, léhává és hivalkodóvá válsz. Mindig vannak nagyobbak és kisebbek mint Te. Örvendj a terveidnek ugyanúgy mint a teljesítményeidnek. Törődj a hivatásoddal, még ha még oly szerény is: ez egy igazi érték, az idők változó virágzásában. Légy óvatos a veled történtekkel kapcsolatban, hiszen a világ tele van csalásokkal. De ne légy vak ami a bátorságot és lelki erőt illeti, mert ez létezik. Sok egyén keresi a nagy ideálokat: és mindenütt az élet hősiességgel van tele. Légy önmagad. Különösen ne színleld a barátságot ezen felül ne légy cinikus a szerelemben, mert az szemben minden terméketlenségével és kiábrándulásával ugyanolyan örök, mint e fű. Vedd szívesen az évek tanúságait emelt fővel lemondva a fiatalságodról. Szilárdítsd meg a lélek azon képességét, hogy megvédhessd magad váratlan szerencsétlenségben de ne bosszantsd magad agyrémekkel. Sok félelem születik fáradtság és magány miatt. Egy egészséges fegyelmen túl légy jó magadhoz. Te a világmindenség gyermeke vagy, nem kevésbé mint a fák és a csillagok: jogod van itt lenni. És hogy neked világos vagy nem a világmindenség úgy halad a maga útján ahogy kell. Találd meg a békét istennel bármi legyen az elképzelésed róla és bármilyen munkáid vagy elképzeléseid legyenek őrizd meg az élet hangos zűrzavarában a békét a lelkedben. Minden álnokságával, unalmas gondjaival és összetört álmaival a világ mégis szép. Figyelj! Törekedj a boldogságra.
1692-ből egy Baltimorei templom faláról.
 Minden ami történik – minden ami valaha történt, most történik, vagy bármikor történni fog – a legbelső gondolataid, választásaid, elképzeléseid és annak a döntésnek a külső fizikai megtestesülése, hogy Ki Vagy és Ki Akarsz lenni. Ezért sose ítéld el az élet azon megnyilvánulásait, melyekre nem vágysz. Inkább keresd a módját, hogyan változtathatod meg őket és a körülményeket, hogy előidézd a változást.
Óvakodj a sötétségtől, de ne átkozd el. Inkább légy a világosság a sötétségben, és így alakítsd át. Világítson úgy a fényed, hogy a sötétben élőket is elborítsa, és végül mindannyian meglássátok, Kik Vagytok Valójában. 
Légy a Fényhozó. Mert a fényed többet is tehet, minthogy megvilágítja utadat. A te fényed jelzőfénye lehet a világnak. Ragyogj fel! Tündökölj! Így válhat a legsűrűbb sötétség pillanata a legdicsőbb ajándékoddá. És ahogy te megajándékoztattál, megajándékozhatsz másokat a legértékesebb kinccsel: önmagukkal.Legyen ez a feladatod, legyen ez a legnagyobb örömöd: add vissza az embereket önmaguknak. A legsötétebb órájukban is. Különösen akkor. A világ rád vár. Gyógyítsd meg. Most. Ahol vagy, sokat tehetsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése