2013. január 16., szerda

Tudatalattid ereje.

                                                                             
"Az emberi tudat két részből áll: a tudatos és tudatalatti elméből. A tudatos elme a mindennapi döntéshozatalban segít, amikor a racionális gondolkodás készségére van szükségünk. Az elme nagyobb részét kitevő tudatalattiban pedig képeket, hangokat, gondolatokat, érzéseket és élményeket tárolunk, mindazt, amit a mindennapokban átélünk. A tudatos és a tudatalatti elme folyamatos kapcsolatban van. Hétköznapi döntéseinket és viselkedésünket (tudatos részünket) a tudatalattinkban tárolt információk határozzák meg. Ha életedet pozitív irányba szeretnéd terelni, akkor a tudatalattival kell dolgoznod, ehhez pedig új, pozitív gondolatokat, érzéseket és eszméket kell választanod magadnak.
Gondolataid határozzák meg életed minőségét

Az ismétlődő negatív gondolatok negatívan hatnak a tudatalattidra, következésképpen negatív eredményekben manifesztálódik. A tudatalatti képes a neki küldött negatív gondolatokat, vágyakat és elképzeléseket valósággá változtatni. Ezt a folyamatot kell az ellenkezőjére fordítanod ahhoz, hogy pozitív eredményeket érhess el.
Cselekedj a jólét érdekében

Ha változtatni akarsz életed minőségén, gondolkodj el az itt olvasottakon, és ha azonosulni tudsz velük, ha inspirációt jelentenek számodra, akkor ültesd át őket a gyakorlatba. Ha valóban jobbá akarod tenni az életed, akkor többre van szükséged az elméleti tudásnál. Az elméletet gyakorlattá kell alakítanod! Ehhez persze felelősséget kell vállalnod a saját jólétedért, és nem hibáztathatsz másokat mindazért, amit az életedben nem szeretsz, vagy, amit csak a fejedbe veszel, és amire összpontosítasz. De ezeket neked kell a gyakorlatba ültetned. A végső lépést neked kell megtenned. Ez nyitja meg az utat számodra a sikerhez vezető új lehetőségek felé.
Minden nap lehet életed legszebb napja
Gondolkodj magadról, és törekedj a boldogságra! Ha nem vagy boldog, képtelen leszel arra, hogy mást boldoggá tegyél, nem tudsz mások hasznára válni. Ha viszont az önismereti fejlődés és harmónia megteremtése adja belső hajtóerőt az életedhez, és fontosnak tartod a pozitív tudatosságot, akkor az élet más területein is sikeressé válhatsz."

1 megjegyzés:

  1. Nagyon nehéz így gondolkodni,de a jobb élet elérése érdekében pozitív gondolkodás feltétlenül szükséges!

    VálaszTörlés