2013. július 26., péntek

A Mennyei Akarat ötödik minősége: A Cselekvő Akarat - a megszabadulás elérése.

                                                                           

A Cselekvő Akarat, a Mennyei Akarat ötödik minősége ösztönzi a megvilágosodott Elme teremtő cselekvését olyan gondolatokkal, melyek pontosan értelmezik és megvalósítják intuitív tudatosságodat, és amelyek helyes cselekedetek és a forma világából való megszabadulás felé vezérelnek. Megteremtheted az általad akart valóságot, ahelyett, hogy éreznéd a tömeg-tudatosság hatásait, alkalmatlan gondolatait és hiedelmeit, illetve illúzióit.
Alkoss tiszta, fénnyel feltöltött gondolatokat
Meghívhatod ezt az Akaratot - amely „Isten Elméjébe nyíló Ajtó”-ként is ismert – hogy tiszta, velős, fénnyel feltöltött, szándékkal átitatott gondolatokat alkoss, és visszatükrözd az isteni Célt, az isteni Szeretetet, az isteni Ideákat. Ezek olyan gondolatok, melyek segítenek, hogy feltáruljon életed isteni ősképe, eredeti mintázata [blueprint], és magasabbra vezessenek téged fejlődésed ösvényén. A fénnyel telt gondolatok a fény hírnökeiként működnek, fényt hozva mindenkinek, minden életnek csakúgy, mint természetesen neked.
Kapcsold össze elmédet a felsőbb elméddel és az Univerzális Elmével
A Cselekvő Akaratot közvetítő Nagy elősegíti kapcsolódásodat az Univerzális Elméhez, az absztrakt elmédhez, a racionális elmédhez. Emiatt ezt a Nagy Életet a ’Háromoldalú [vagy háromszoros] Gondolkodó’-nak is nevezik. Ezzel az Akarattal „egyesül a három elme”. Absztrakt elmédre hivatkozni fogok, mint „felsőbb elmédre”, vagy mint „lelked elméjére” is. Racionális elmédet pedig elmédnek, „logikus, konkrét elmédnek”, vagy „intellektusodnak” is fogom nevezni. A három egyesült elmét pedig nevezem majd „megvilágosult Elmének”, és a három egyesült elméből származó gondolatokat „megvilágosult” gondolatoknak. Amikor összekapcsolod konkrét elmédet és absztrakt elmédet az Univerzális Elmével, akkor elméd betölti célját, hogy a beáramló felsőbb elme energiájának tiszta csatornájává váljon, lehetővé téve személyiséged számára, hogy a Mennyei Akarat tiszta csatornája legyen.
Hadd váljon elméd az Univerzális Elme tiszta csatornájává és közvetítőjévé
Miközben egyesül a három elme, Te képessé válsz tisztábban és objektívebben gondolkozni életed folyamatairól. Nincs már hatással rád a vágyak köde, sem az erős érzelmek és a mentális illúziók. A megvilágosult Elme tökéletes gondolatokat alkot, mert képes rácsatlakozni az Univerzális Elme tökéletességében létező ideákra. Miközben a három elme egyesítésére irányuló szándékod segítségével eggyé válsz az Univerzális Elmével, olyan gondolatokat tapasztalhatsz, melyek erősebbé tesznek téged, irányítanak az általad vágyott élet megteremtésében, és megmutatják ösvényedet a korlátlan jó, egészség, szerető kapcsolatok, és a jólét felé.
Vedd igénybe korlátlan jussodat mindabból, ami jó
Az Univerzum – bőség, és korlátlanul rendelkezésre áll mindaz, amire szükséged van, csak arra vár, hogy igényeld. Nincs harcra, vagy erőfeszítésre szükséged ahhoz, hogy rácsatlakozz erre. Bármi, amire szükséged van, már tökéletesen és teljesen jelen van, készen arra, hogy igényeld, ami a tiéd. Az Univerzális Elme csak a végtelen tökéletességet ismeri. Egyszer csak elengeded hiedelmeidet, melyek megteremtik a hiány, vagy korlátozottság megjelenését, és képessé válsz manifesztálni és megtapasztalni az Igazságot – az Univerzum végtelen gazdagságát, mely csak igényed kinyilvánítására vár.
Tanuld meg, hogy készenlétben állj az igazság és a Valódi fényében; engedd el korlátozó gondolataidat és hiedelmeidet
Egy Nagy Lény sugározza ki magából a Cselekvő Akaratot, és ragyogtatja a megvilágosultság fényét a mentálsíkon. Ott „állhatsz” a Valódi és az igazság fényében, és engedd el mindazokat a torzulásokat, melyek távol tartanak korlátlan javaid, bőséged és harmóniád teljes lehetőségeinek megvalósításától. Elengedheted a kétséget, szorongást és bizonytalanságot csakúgy, mint azokat a gondolatokat és hiedelmeket, melyek megteremthetik életedben a betegséget, fájdalmat, szenvedést, hiányt, korlátokat, vagy diszharmóniát életed bármely területén. Egyszer csak elengeded ezeket a hiedelmeket, és többé nem fognak jelentkezni.
Szabadítsd ki önmagad a bebörtönző gondolatokból, engedd el a fájdalmat és a szenvedést
Ez az Akarat az, mely kiszabadít téged az alacsonyabb gondolatok börtönéből, a tömeg-tudatosságból, és megszabadít azon illúzióktól, melyek távol tartanak lehetőségeid kiteljesítésétől, vagy beleragasztanak az alacsonyabb vibrációkba, körülhatárolva a fájdalommal és szenvedéssel. Az efféle gondolatok és hiedelmek nem a tieid; ezek energiáját a tömegtudatosságból vetted, a kulturális kondícionálásból, a családodból, a médiából, vagy másokkal való kapcsolataidból. Meg fogod tanulni, hogyan ismerd fel és engedd el a téged visszatartó, alkalmatlan és hamis hiedelmeket.
Ahogy teljesen megvalósítod egy-ségedet az Univerzális Elmével, felismered, hogy biztonságban vagy, és gyakorlod korlátlan lehetőségeidet mindannak manifesztálásában, amit kiérdemeltél.
Előtörhetnek súlyosabb gondolataid, melyek falat teremtenek közéd, és az univerzum végtelen javai és bősége közé. Átalakíthatod ezeket a téged korlátozó és a teremtőképességednél „kisebb világban” tartó gondolatokat.
Élj át friss, teremtő és eredeti ideákat
Érzékennyé válhatsz az Univerzális Elméből származó ideákra, és felismerheted ezeket, elérve a Minden Létező elméjében ismert összes dolgot. Átélhetsz eredeti, friss, és teremtő ideákat, amelyek a nagyobb egészet hozzák el, megmutatják neked magasabb ösvényedet és a következő lépéseidet. Bármelyik területen lehetnek áttörő gondolataid, amelyikre ráfókuszálsz.
Nyiss ajtót a magasabb valóságokra
A saját elméd, és lehetőségeinek megértése egyik része legnagyobb tőkédnek, hiszen ez a kulcs, mely megnyithatja a magasabb valóságok ajtóit. Elméd olyan járművé válhat, melyen keresztül lelked kifejezheti bölcsességét, és melyen keresztül új birodalmakat, új tudatállapotokat tapasztalhatsz meg, a spirituális fókusz és tudás bármilyen korábbinál mérhetetlenül szélesebb tartományát.
Tapasztald a csalhatatlan spirituális lát(om)ást
Használhatod megvilágosult elmédet, hogy felismerd és megteremtsd isteni természetedet. Megvilágosult Elmével tudatos teremtővé válhatsz, együttműködve a fejlődés, illetve Isten/Minden Létező tervével. Elnyered a tiszta érzékelést és tévedhetetlen spirituális lát(om)ást. Megvilágosult elméd megbízik intuíciódban, és intuíciód illetve belső tudásod szerint cselekszik.
Tudd, mit manifesztálj, ami igazodik életed isteni ősmintázatához [blueprint]
Megvilágosult Elméd tökéletes gondolatokat teremt, melyek megmutatják a válaszokat, a megoldásokat, és feltárják ösvényedet és a következő lépéseidet. Képes vagy megtudni, mi az amit manifesztálj, hogy az illeszkedjen Isteni Énedhez, és életed isteni ősmintázátához [blueprint]. A megvilágosult gondolatok a fény hírnökei, minden élethez elviszik a fényt.
Éld át a tiszta gondolkodást, eltüntetve a kétséget és a zavart
Megvilágosult elmével megérted annak az energiának a természetét, amellyel foglalkozol, és tudod, hogyan és mit cselekedj, hogy a legmagasabb és legjobb eredményt érd el. A megvilágosult gondolatok folyékonyak, és átáradnak egymásba, anélkül, hogy összegabalyodnának az érzelmekkel, vagy köröket írnának le. Képes vagy életed folyamatait racionálisan és nyugodtan végiggondolni, és kitalálni annak legjobb módját, hogy bármilyen körülmények között megteremtsd legmagasabb javadat. Elméd át van itatva a magasabb bölcsességgel, szeretettel és megértéssel. Lehetőséged van analizálni, tudományosan kutatni, felfedezni az igaz tudást, és meglátni a nagyobb képet. A tiszta gondolkodás révén a kétség, a kétértelműség és a zavar eltűnik. Gondolkodási képességed ezen a módon válaszokat és megoldásokat hoz, és feltárja ösvényedet és következő lépéseidet. A megvilágosult gondolatok lehetővé teszik a megfelelő cselekedet felismerését és aztán a végrehajtását.
Bármilyen gondolatot vagy hiedelmet elengedhetsz, amelynek révén áldozatnak érzed magad – és tudd, hogy igazi erőddel megteremted az általad akart valóságot
Ahogy a Cselekvő Akarattal dolgozol és egyesíted a három elmét, tovább már nem érzed magad egy általad kontrollálhatatlan világ áldozatának. Nem érzed magad mások által fenyegetettnek, vagy megtámadottnak – mivel megérted, hogy ez a „támadás”, vagy a dolgok magadra vonatkoztatása [„egóra vevése”] egyszerűen a konkrét elméd által teremtett félreértés, mivel az [alacsonyabb elme] nincs átitatva a magasabb elme energiájával. Felismered, hogy minden áldozattá válással, vagy „megtámadottság-érzettel” kapcsolatos gondolat olyan szűrő [vagy „szemüveg”], amit magadra vettél azon események értelmezésére, melyek nem tükrözik vissza annak igazi természetét, ami valójában történik. Felismered, hogy senki sem támadhat rád, vagy sebezhet meg, ha cselekedetét ebben a fényben értelmezed. Bizonyosan tudod, hogy az univerzum mindig érted és veled dolgozik, és mindent, ami történik, a lelked hoz létre, hogy erősebbé válj, és spirituálisan fejlődj.
Engedd el önmagadra rótt korlátaidat
Megvilágosult Elmével felismered, hogy már felfedezted a világot, melyet értelmezéseden keresztül tapasztalsz, és így bármely korlátodat saját magad róttad magadra. Gondolataidra és hiedelmeidre fókuszáló tudatosságod a világod teremtője, így kiszabadíthatod magad az önmagadra mért „börtönből”. Felismered, hogy nincs tovább szükség arra, hogy a világ áldozata légy; olyan helyként tapasztalhatod meg a világot, ahol szabadon élhetsz. Nem érzed magad gyámoltalannak az eseményekkel szemben, melyeket nem tudsz megváltoztatni, mint a régi időkben: fájdalom, veszteség és halál – mivel tudod, hogy örök[életű] lény vagy, és Isten/Minden Létező része. Tudod, hogy Isten benned van. Ezzel az azonosulással felismered, hogy senki, illetve semmilyen helyzet nem veheti el tőled belső fényedet és szépségedet, hiszen Te, mint Isten/Minden Létező része sebezhetetlen vagy, érinthetetlen, tiszta és egész. Csak elméd mond mást - mert nincs még átitatva a felsőbb elme energiájával.
A Cselekvő Akarat feltárja az isteni Szeretetet, mely meggyógyít és megújít minden életet
A Cselekvő Akaratot közvetítő Nagynak az a célja, hogy kinyilvánítsa Isten Elméjét, és a szeretet minőségét, amely gyógyít és megújít minden életet. Ahogy csatlakozol ehhez a Nagyhoz, és összekapcsolod mind a három elmét, ezáltal felébreszted képességedet, hogy minden életben és formában meglásd Isten/Minden Létező fényét. Ezzel a tudatos figyelemmel magadat is fényként ismered fel, képes vagy felismerni a fényt minden formában, és azonosulni vele. A fény eme érzékelési képességével vagy látásával a manifesztált világban mindenben meglátod a fényt, tudatára ébredsz a fény belső valóságának, és a mögötte álló finom-energiáknak, amely minden manifesztált forma oka. Ahogy érzékeled ezt a belső valóságot, és hozzá kapcsolódsz minden külső egyenlőtlenség lehull. Ahogy a minden élet mélyén lévő belső fényre fókuszálsz, felismerheted egy-ségedet minden lénnyel, hiszen túlléptél a dualitáson és a külső világ elkülönültségén, és beléptél a szeretet, a fény és egység belső világába.
A Cselekvő Akarat az Igazság Feltárója
Ahogy a Cselekvő Akarattal dolgozol, elmédet átjárja a magasabb birodalmak ismerete, hiszen ez a Nagy úgy is ismert, mint „az Igazság Feltárója”, vagy „a Tudás Szétosztója”. Az energia e minősége lehetővé teszi, hogy elszakadj a fizikai világgal való összeütközésektől, mindent és mindenkit nyugodtan, szeretettel és megértéssel vizsgálva. Ez a lény, mint „az Igazság lángoló kardjának Angyala” is ismert.
Megnövelheted képességeidet, hogy a finom energiákkal dolgozz
Ahogy a fény láthatatlan birodalmai belső világának valósága mind valósabbá válik, meg fog növekedni képességed, hogy dolgozz a finom energiákkal – eredményeket létrehozva a fizikai világban. Felismered a belső okokat a külső események mögött, és tovább már hibáztatod magadat, vagy másokat. Belülre figyelsz, hogy meglásd, mi az, ami megfordíthatja gondolataidat és hiedelmeidet, és így megváltoztathatod annak módját, ahogyan életed eseményit értelmezed és megéled.
Gondolataid támogatni fogják intuíciódat
Ahogy a Cselekvő Akarattal dolgozol és egyesíted a három elmét, ezáltal képessé válsz támogatni intuíciódat a vele kapcsolatos gondolatokkal. Elméd nincs tovább kétségek között, és nem érvényteleníti intuitív éberségedet, hanem ehelyett felismeri és jobban kibontakoztatja a bepillantásokkal telt tiszta gondolatokat. Elméd megtanul bízni intuíciódban és inkább aszerint cselekedni, mint semmibe venni, vagy kételkedni benne.
Az e Nagy Élettől származó energia ösztönzése tette lehetővé az emberiség számára, hogy kifejlessze a GONDOLKODÁS képességét. E gondolkodó-képesség felhasználásával lehetővé vált, hogy az emberiség tudatossá váljon, felismerje, hogy van lelke, és ennek tudatossága előkészítette az emberiséget a „lelkek világába” való belépésre, amely a következő evolúciós lépést reprezentálja. Ma – az emberiség tekintetében – a Cselekvő Akarat legmagasabb kifejeződése a szellem kiszabadítása a formából – a beavatáson vagy a halálon keresztül../Orin tanítása a Mennyei Akarat hét minőségéről fordította:Lechnitzky Magdolna,és Szigeti Antal/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése