2013. július 26., péntek

Bízz az ismeretlenben! Tegyél fel nyitott kérdéseket!

                                                                         

Ha kialakítod a szokást, hogy erőteljes, új gondolkodást formáló kérdéseket legyél fel, ezzel ösztönződ a jobb agyféltekédet, hogy válaszoljon a tudatalattidból jövő jelekre.
Nem azért teszek fel kérdéseket, mert akármit is tudok. Nem tudok. Azért kérdezek, mert kíváncsi vagyok, hogy mi ragadja meg a figyelmemet: „Mi lehetne számomra ebben a pillanatban hasznos, ha észrevenném?"
Ahhoz, hogy bekerülj „a pillanatba", tegyél fel egy kérdést, lépj hátra, és figyelj minden belső vagy külső válaszra. Amikor azt mondom: „figyeld meg", akkor vizuális nyelvet használok, de ha te az öt érzékszerved bármelyikén keresztül észlelsz dolgokat a kérdés feltétele után, az valószínűleg mind értékes információ, sőt lehet akár olyan is, ami az egész addigi életedet megváltoztatja. Én csak annyit kérek tőled, tegyél fel egy kérdést, majd tedd félre az összes elvárásodat, és vedd észre azt, ami eltér attól, amit eddig érzékeltél. Tudom, hogy ez most egy kicsit elvontnak tűnik, de ahogy haladunk előre, egyre több értelme lesz.
A dolog nyitja a kitartás és a hit. Higgy magadban! Jogod van a spirituális világból érkező útmutatáshoz, szeretethez és segítséghez. Bármilyen kérdést teszel fel, az kereső funkcióba kapcsolja az elmédet. Az agyad bizonyos aktivitási szinten -olyan, mint egy gép. Akármilyen adatot viszel be, azt annak a tartománynak a nyelvén értelmezi, amelyben a kérdést megfogalmaztad. Ha a tudatos értelem határain túlról érkező látomásra vagy álmokra számítasz, előbb-utóbb megkapod.Amint felteszed a kérdést, bízz abban, hogy bármit is kapsz válaszként, az számodra hasznos lesz. Úgy célozd meg, amit akarsz, hogy nyitott kérdéseket teszel fel.
Ha például úgy kérdezel, hogy: „Miért nem tudom ezt megcsinálni?" akkor kialakítasz és tökéletesítesz magadban egy olyan képességet, amely teljesen haszontalan adatokat gyűjt. Higgy magadban, amikor a kérdést felteszed. Még a látszólag értelmetlennek tűnő képek is azt jelzik, hogy valami hasznos információt kapsz: az értelmetlen képek azt jelentik, hogy hidat alkottál a tudatalattid felé. A tudatod szűrőt helyez mindenre, amit érzékelsz, és megpróbál értelmet adni neki. Éppen ezért az olyan képek, amelyek hívatlanul érkeznek, és elsőre nem sok értelmük van, nagy valószínűséggel több információval bírnak, mint ami a tudatos elme számára általában elérhető.
Ezt tanították az 1990-es években a katonai műveletekben részt vevő látóknak is. Akármilyen kép is villant be nekik, az volt a feladatuk, hogy jegyezzék fel, és figyeljenek oda rá. Minél különösebb volt, valószínűleg annál fontosabb is. A mátrixenergetikában használt módszer valójában egyrészt az egyéni álomképek értelmezésének (jungi analízis), másrészt az Egyesült Államok hadseregében, valamint a Stanford Kuta-tóintézetben tanított klasszikus távolbalátási módszernek köszönhető.
Ha bízol abban, hogy bármilyen tudásra is van szükséged, az jár neked, akkor meg is fogod kapni. Senki sem akadályozhat meg ebben. Senki sem fog rácsapni a kezedre, amikor kinyújtod, hogy többet tudj, és több legyél. Próbáld meg a kéréseidet, a téged foglalkoztató gondolatokat, vágyaidat könnyed, vidám nyelven megfogalmazni - az univerzum így sokkal gyorsabban megadja azt, amire szükséged van.Fogadd el azt, hogy a kérdésben már ott van maga a válasz is.
                                                             
Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!
Mert aki kér, az kap, aki keres, az talál, s aki zörget, annak ajtót nyitnak Mt 7,7-8
Pontosan azt kaphatod, amit akarsz, amint felhagysz az igénnyel, hogy te irányítsd, hogy mi jelenik meg az életedben és mi nem. Fogadd el Isten kegyelmét és szeretetét, ami ott rejlik benned, és bízz abban, hogy minden úgy van, ahogyan lennie kell. Ha elfogadod azt, ahol most tartasz, el tudod engedni azt az érzelemmel teli kettős állapotot, hogy mindig valami jobbat akarsz. Amikor ezt valóban elengeded, akkor érkezett el az idő, hogy megtedd a következő lépést a tudatod fejlődésében.(Richard Bartlett)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése