2013. július 9., kedd

A tudatalatti követi a tervrajzot.

                                                                                       

Ha új házat építenél magad és családod számára, nyilván feszült érdeklődéssel csüggenél a tervrajzon; gondod lenne rá, hogy a kivitelezők minden szempontból a terveknek megfelelően járjanak el. Felülvizsgálnád az anyagbeszerzést, és csak a legjobb deszkát, acélt, miegymást - mindenből csak a legjobbat fogadnád el. Hogy vélekedsz hát szellemi otthonod és a boldogságra és bőségre vonatkozó szellemi tervrajzod felől? Minden tapasztalatod és az életedbe belépő összes esemény azoktól a szellemi falazóblokkoktól függ, amiket szellemi otthonod megalkotásánál használsz.
Ha tervrajzod a félelem, aggályoskodás, idegesség, nyomorúság szellemi mintáitól nyüzsög, ha Te magad csüggedt, kétkedő, cinikus vagy, akkor az elmédbe szőtt szellemi építőanyag még több küszködés, feszültség, aggodalom és mindenfajta korlátozottság alakjában ölt testet.
Minden ébren töltött órádban gyarapítod mentális épületedet - ez életed legalapvetőbb és legnagyobb horderejű tevékenysége. Szavad hangtalan és láthatatlan; mégis valóságos. Egyfolytában építed mentális otthonodat, gondolataid és a lelki szemeid előtt megjelenő képek alkotják a tervrajzot. Óráról órára, percről percre megadatik, hogy gondolataid, a lelkedben dédelgetett eszmék, a bensőségesen elfogadott hit, az elméd titkos színpadán lejátszódó jelenetek révén sugárzó egészséget, sikert és boldogságot építs be. E fenséges palota, amelynek építésén szüntelenül fáradozol, maga a személyiséged, azonosító jegyed a világmindenségnek e síkján, teljes élettörténeted a Földön.
Készíts új tervrajzot; építkezz csöndben, felismerve a pillanat békéjét, harmóniáját, örömét és jóakaratát. Mialatt ezeken a dolgokon tűnődsz, és elfogadva magadénak vallod őket, tudatalattid tudomásul veszi tervrajzodat, és mindeme dolgokat valóra váltja. (Gyümölcseiről ismeritek meg őket)
- Dr. Joseph Murphy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése